علت لرز در بیماران دیابتی چیست؟⭐آیا خطرناک است؟
یکی از بیماری هایی که این روزها، عوارض و مخاطرات زیادی برای انسان ایجاد کرده، بیماری دیابت است. ما در این سری از مقالات کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد لرز در بدن که یکی از عوارض ابتلا به این بیماری است، صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید، با ما در ادامه همراه باشید.
در کنار این مقاله توصیه می کنیم مقاله ی قیمت کفی طبی سفارشی را نیز مطالعه کنید.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت کفش و کفی طبی دیابتی با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
افت قند خون و لرزش بدن چه ارتباطی با هم دارند؟ آیا افت قند علت لرز در بیماران دیابتی است؟
یکی از عوارضی که بیماران دیابتی در طول مدت بیماری خود ممکن است به آن دچار شوند، کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی است. در این عارضه، میزان قند خون از میزان طبیعی آن کمتر است، و از آنجایی که بدن برای فعالیت داشتن به گلوکز نیاز دارد، می بایست تا حد امکان از کاهش قند خون جلوگیری کرد.
بین افت قند خون و لرزش بدن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. در واقع، یکی از مهم ترین علائم کاهش قند در خون فرد، لرزش در بدن است. برخی قسمت های بدن، مانند بافت های ماهیچه ای و یا کبد که احساس گرمای بدن به عهده آنها قرار داده شده است، وقتی مقدار کمی از گلوکز را دریافت می کنند، باعث لرز در بدن می شوند. این شرایط، حتی در مواقعی که بیمار در یک اتاق کاملا گرم قرار دارد نیز ممکن است بروز پیدا کند. درست است که کاهش قند خون فرد را به سمت ساخت پروتز مچ پا سوق نمی دهد، اما برای جلوگیری از بروز مشکلات این عارضه بهتر است هر چه سریع تر به یک پزشک مراجعه کرد.
با توجه به نکته ای که در بالا اشاره کردیم می توانیم بگوییم که مهم ترین علت لرز در بیماران دیابتی، افت قند خون یا کاهش میزان قند در خون فرد است. دلایل متفاوتی را می توان نام برد که باعث کاهش قند خون می شوند؛ برخی از مهم ترین این دلایل به شرح زیرند:
- وقتی فرد برای مدت زمان طولانی غذا نمی خورد، قند خون او کاهش پیدا کرده و لرزشی را در بدن خود حس می کند.
- دیگر عاملی که می تواند باعث کاهش قند خون شود، مصرف غذاهایی است که قند زیادی دارند. در این حالت، بدن انسولین زیادی تولید کرده و قند خون به شدت کاهش پیدا می کند.
- برخی داروها نیز می توانند باعث کاهش قند در خون افراد شوند.
- ابتلا به برخی بیماری های کبدی از جمله سیروز یا هپاتیت شدید نیز تواند باعث کاهش قند شود.
کسانی که نمی خواهند بیماری دیابت آنها را مجبور کند برای پرداخت قیمت پروتز مچ پا اقدام کنند، بهتر است از انجام اقداماتی که شرایط ابتلا به دیابت را فراهم می کند، اجتناب کنند.
برای جلوگیری از علت لرز در بیماران دیابتی، افت قند خون و لرزش بدن جلوگیری کنیم؟
در مورد علت لرز در بیماران دیابتی نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که افت قند خون یکی از دلایلی است که باعث می شود افراد دیابتی دچار لرز شوند. حال، می خواهیم روش هایی را به شما آموزش دهیم که دچار افت قند خون و لرزش بدن نشوید.
کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، اگر از انسولین استفاده می کنند، یکی از بهترین کارهایی که باید انجام دهند تا دچار افت قند خون نشوند، داشتن یک دستگاه تست قند خون است. با کمک این دستگاه می توان به صورت مرتب در جریان میزان قند خون قرار گرفت.
از دیگر کارهایی که می توان برای جلوگیری از هیپوگلیسمی (افت قند خون) انجام داد، عدم مصرف الکل است. کسانی که الکل مصرف می کنند، ممکن است در طی چند ساعت بعد از مصرف آن، قند خونشان کاهش پیدا کند.
از دیگر کارهایی که بیماران دیابتی برای جلوگیری از لرز ناشی از افت قند خون باید انجام دهند، تغییر محل تزریق انسولین است. میزان جذب انسولین در بدن با توجه به محلی که ترزیق صورت می گیرد، متفاوت خواهد بود.
دیابتی ها برای جلوگیری از افت قند خون می بایست قرص گلوکز، یا برخی خوراکی های شیرین مثل آب میوه به همراه داشته باشند. این افراد هر زمان که حس می کنند قند خون شان کاهش پیدا کرده است باید این مواد شیرین را میل کنند.
آیا افت قند خون باعث مرگ میشود؟
حال که می دانید علت لرز در بیماران دیابتی، کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی است خوب است در مورد دیگر خطرات و عارضه های ناشی از کاهش قند خون نیز نکاتی را بیان کنیم و به سوال آیا افت قند خون باعث مرگ میشود نیز پاسخ دهیم.
کاهش قند خون عوارض متفاوتی دارد که از آن جمله می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
- اضطراب
- عرق کردن
- رنگ پریدگی پوست
- خستگی
- تحریک پذیری
- سوزن سوزن شدن یا گزگز کردن دست و پا
- تشنج
- از دست رفتن هوشیاری
- تاری دید
یکی از بدترین عوارضی که کاهش قند خون می تواند داشته باشد، مرگ است. معمولا اگر کاهش قند خون به صورت طولانی مدت و پیوسته تکرار شود، خطرناک است و ممکن است باعث مرگ شود. وقتی قند یا همان گلوکز معروف کاهش پیدا می کند، عملکرد مغز مختل شده، و در موارد شدیدتر و وخیم تر فرد به کما می رود و یا حتی می میرد. به دلیل همین عارضه است که می گوییم فرد نباید به علائم کاهش قند خون خود بی توجه باشد و می بایست در صورت مشاهده علائم حتما به پزشک مراجعه کند.
برای درمان لرزش بدن چه بخوریم؟ علت لرز در بیماران دیابتی را چگونه درمان کنیم؟
برای درمان علت لرز در بیماران دیابتی ابتدا باید از کاهش قند خون جلوگیری کرد. برخی از تاثیرگذارترین این روش ها را در ادامه عنوان خواهیم کرد:
1- قانون 15-15
به کسانی که می پرسند برای درمان لرزش بدن چه بخوریم، قانون 15-15 را توصیه می کنیم. این قانون می گوید که فرد، اول باید 15 گرم کربوهیدرات مصرف کند و بعد از آن 15 دقیقه صبر کند و سپس میزان قند خون خود را اندازه گیری کند. اگر قند خون هنوز هم کم است، باید مجددا 15 گرم کربوهیدرات مصرف شود، 15 دقیقه صبر کرد و دوباره قند خون را ارزیابی کرد. وقتی قند خون به 70 میلی گرم می رسد، بهتر است فرد یک میان وعده کوچک بخورد تا دچار افت قند خون نشود.
2- بررسی میزان قند خون
از دیگر کارهایی که می توان برای درمان لرز در بیماران دیابتی انجام داد، بررسی کردن میزان قند خون در نیمه شب، قبل از به خواب رفتن، بعد و قبل از هر وعده غذایی، قبل و بعد از ورزش است.
آیا علت لرز در بیماران دیابتی، با علت لرزش بدن هنگام عصبانیت شبیه است؟
در مورد علت لرز در بیماران دیابتی صحبت کردیم و گفتیم که این افراد در چه شرایطی دچار لرزش می شوند. سوالی که شاید جواب دادن به آن بسیاری از ابهامات را از بین ببرد، این است که آیا علت لرز در دیابتی ها با علت لرزش بدن هنگام عصبانیت یکی است؟ آیا کسی که در زمان عصبانیت دچار لرز می شود، ممکن است به بیماری دیابت مبتلا شده باشد؟
وقتی فردی در شرایط عصبانیت و استرس قرار می گیرد، بدن واکنش نشان داده و آدرنالین بیشتری ترشح می کند. ترشح این هورمون برای محافظت بیشتر از بدن صورت می گیرد؛ در واقع این واکنش، یک مکانیسم طبیعی است و از وقوع آن نمی توان جلوگیری کرد. وقتی سطح این هورمون در خون افزایش پیدا می کند، میزان بالایی از انرژی آزاد شده و این آزاد شدن انرژی با ایجاد لرز در بدن همراه خواهد بود.
با توجه به توضیح ارائه شده در مورد علت و دلیل لرز در زمان عصبانیت الان می توانیم بگوییم که ارتباط خاصی بین لرز دیابتی و لرز در زمان عصبانیت وجود ندارد؛ اما توصیه می کنیم تا جایی که می توانیم عصبانی نشده و در مواقع عصبانیت به سراغ راهکارهایی موثر برای ایجاد آرامش بروید.
کلام آخر
علت لرز در بیماران دیابتی موضوع صحبت ما در این مقاله بود. اگر نمی خواهید به برخی عوارض جبران ناپذیر این عارضه دچار شوید، حتما برای درمان کاهش قند خون اقدام کنید.