علت لرز در بیماران دیابتی چیست؟⭐آیا خطرناک است؟

افت قند خون و لرزش بدن چه ارتباطی با هم دارند؟ آیا افت قند علت لرز در بیماران دیابتی است؟

یکی از بیماری هایی که این روزها، عوارض و مخاطرات زیادی برای انسان ایجاد کرده، بیماری دیابت است. ما در این سری از مقالات کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد لرز در بدن که یکی از عوارض ابتلا به این بیماری است، صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید، با ما در ادامه همراه باشید. در کنار این مقاله توصیه می کنیم مقاله ی قیمت کفی طبی سفارشی را نیز مطالعه کنید.

افت قند خون و لرزش بدن چه ارتباطی با هم دارند؟ آیا افت قند علت لرز در بیماران دیابتی است؟

یکی از عوارضی که بیماران دیابتی در طول مدت بیماری خود ممکن است به آن دچار شوند، کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی است. در این عارضه، میزان قند خون از میزان طبیعی آن کمتر است، و از آنجایی که بدن برای فعالیت داشتن به گلوکز نیاز دارد، می بایست تا حد امکان از کاهش قند خون جلوگیری کرد.

بین افت قند خون و لرزش بدن ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. در واقع، یکی از مهم ترین علائم کاهش قند در خون فرد، لرزش در بدن است. برخی قسمت های بدن، مانند بافت های ماهیچه ای و یا کبد که احساس گرمای بدن به عهده آنها قرار داده شده است، وقتی مقدار کمی از گلوکز را دریافت می کنند، باعث لرز در بدن می شوند. این شرایط، حتی در مواقعی که بیمار در یک اتاق کاملا گرم قرار دارد نیز ممکن است بروز پیدا کند. درست است که کاهش قند خون فرد را به سمت ساخت پروتز مچ پا سوق نمی دهد، اما برای جلوگیری از بروز مشکلات این عارضه بهتر است هر چه سریع تر به یک پزشک مراجعه کرد.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت کفش و کفی طبی دیابتی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

با توجه به نکته ای که در بالا اشاره کردیم می توانیم بگوییم که مهم ترین علت لرز در بیماران دیابتی، افت قند خون یا کاهش میزان قند در خون فرد است. دلایل متفاوتی را می توان نام برد که باعث کاهش قند خون می شوند؛ برخی از مهم ترین این دلایل به شرح زیرند:

  • وقتی فرد برای مدت زمان طولانی غذا نمی خورد، قند خون او کاهش پیدا کرده و لرزشی را در بدن خود حس می کند.
  • دیگر عاملی که می تواند باعث کاهش قند خون شود، مصرف غذاهایی است که قند زیادی دارند. در این حالت، بدن انسولین زیادی تولید کرده و قند خون به شدت کاهش پیدا می کند.
  • برخی داروها نیز می توانند باعث کاهش قند در خون افراد شوند.
  • ابتلا به برخی بیماری های کبدی از جمله سیروز یا هپاتیت شدید نیز تواند باعث کاهش قند شود.

کسانی که نمی خواهند بیماری دیابت آنها را مجبور کند برای پرداخت قیمت پروتز مچ پا اقدام کنند، بهتر است از انجام اقداماتی که شرایط ابتلا به دیابت را فراهم می کند، اجتناب کنند.

موضوعی که لازم می دانیم در خصوص تکمیل بحث مان پیرامون علت لرز در بیماران دیابتی به آن اشاره داشته باشیم، چک کردن دائمی قند خون است. دیابتی ها باید یک دستگاه تست قند خون خانگی در منزل داشته باشند و قندشان را با آن چک کنند و هر زمان که این دستگاه، اعداد پایین را نشان داد حتما برای درمان قند خون پایین شان اقدام کنند.

اگر یک دیابتی هستید و متوجه شدید که  احساس تان طبیعی و معمولی نیست، بهتر است سوال های زیر را حتما از خود بپرسید:

  • آیا وعده غذایی اصلی را در زمان درست میل کرده ام؟
  • آیا میان وعده خورده ام؟
  • آیا کمتر از حد معمول غذا خورده ام؟
  • آیا منابع غذایی حاوی کربوهیدرات به اندازه کافی نبوده است؟
  • آیا بیش از روزهای قبل ورزش کرده ام؟
  • آیا در مقایسه با روزهای قبل، بیش از مقداری که باید انسولین تزریق کرده ام؟
  • آیا پزشکم به تازگی داروهایم را تغییر داده است؟

با پاسخ به سوال ها بالا به راحتی می توان متوجه شده که علت لرز در بیماران دیابتی چیست و قطعا با پیدا شدن علت، می توان به راحتی درمان را نیز یافت و با عمل به آن کاهش قند خون را جبران کرد.

به شما هشدار می دهیم که اگر مواظب بیماری دیابت خود نباشید و برای کنترل و مدیریت آن کاری نکنید ممکن است که مجبور شوید در آینده پای تان را از زیر زانو قطع کنید. در این شرایط، این شمایید که می بایست قیمت ساخت پروتز پا زیر زانو که کم هم نیست بپردازید و علاوه بر آن، با چالش های ناشی از قطع پا دست و پنجه نرم کنید.

مشخص شدن علت لرز در بیماران دیابتی

چگونه از علت لرز در بیماران دیابتی، افت قند خون و لرزش بدن جلوگیری کنیم؟

در مورد علت لرز در بیماران دیابتی نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که افت قند خون یکی از دلایلی است که باعث می شود افراد دیابتی دچار لرز شوند. حال، می خواهیم روش هایی را به شما آموزش دهیم که دچار افت قند خون و لرزش بدن نشوید.

کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، اگر از انسولین استفاده می کنند، یکی از بهترین کارهایی که باید انجام دهند تا دچار افت قند خون نشوند، داشتن یک دستگاه تست قند خون است. با کمک این دستگاه می توان به صورت مرتب در جریان میزان قند خون قرار گرفت.

از دیگر کارهایی که می توان برای جلوگیری از هیپوگلیسمی (افت قند خون) انجام داد، عدم مصرف الکل است. کسانی که الکل مصرف می کنند، ممکن است در طی چند ساعت بعد از مصرف آن، قند خونشان کاهش پیدا کند.

از دیگر کارهایی که بیماران دیابتی برای جلوگیری از لرز ناشی از افت قند خون باید انجام دهند، تغییر محل تزریق انسولین است. میزان جذب انسولین در بدن با توجه به محلی که ترزیق صورت می گیرد، متفاوت خواهد بود.

دیابتی ها برای جلوگیری از افت قند خون می بایست قرص گلوکز، یا برخی خوراکی های شیرین مثل آب میوه به همراه داشته باشند. این افراد هر زمان که حس می کنند قند خون شان کاهش پیدا کرده است باید این مواد شیرین را میل کنند.

درست است که کاهش قند خون منجر به قطع عضو نمی شود، اما آن نیز مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد و یک دیابتی نباید کاری کند که بدن او عوارض ناشی از افزایش و کاهش قند خون را تحمل کند. در کنار همه کارهایی که یک دیابتی موظف است انجام دهد، اقدام برای ساخت کفش های طبی نیز می تواند به افزایش سلامت او کمک قابل توجهی کند. اگر دیابت دارید، با مراجعه به کلینیک هایی که در حوزه ساخت این کفش ها فعالیت می کنند در جریان قیمت ساخت کفش و کفی طبی دیابتی قرار بگیرید و به این شکل از پاهای خود محافظت کنید.

در مورد علت لرز در بیماران دیابتی چه می دانید؟

آیا افت قند خون باعث مرگ میشود؟

حال که می دانید علت لرز در بیماران دیابتی، کاهش قند خون یا هیپوگلیسمی است خوب است در مورد دیگر خطرات و عارضه های ناشی از کاهش قند خون نیز نکاتی را بیان کنیم و به سوال آیا افت قند خون باعث مرگ میشود نیز پاسخ دهیم.

کاهش قند خون عوارض متفاوتی دارد که از آن جمله می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

  • اضطراب
  • عرق کردن
  • رنگ پریدگی پوست
  • خستگی
  • تحریک پذیری
  • سوزن سوزن شدن یا گزگز کردن دست و پا
  • تشنج
  • از دست رفتن هوشیاری
  • تاری دید

یکی از بدترین عوارضی که کاهش قند خون می تواند داشته باشد، مرگ است. معمولا اگر کاهش قند خون به صورت طولانی مدت و پیوسته تکرار شود، خطرناک است و ممکن است باعث مرگ شود. وقتی قند یا همان گلوکز معروف کاهش پیدا می کند، عملکرد مغز مختل شده، و در موارد شدیدتر و وخیم تر فرد به کما می رود و یا حتی می میرد. به دلیل همین عارضه است که می گوییم فرد نباید به علائم کاهش قند خون خود بی توجه باشد و می بایست در صورت مشاهده علائم حتما به پزشک مراجعه کند.

به همان اندازه که کاهش شدید قند خون ممکن است خطرناک باشد و باعث به کما رفتن فرد دیابتی شود، افزایش قند خون نیز با طبعات و مشکلات زیادی همراه است. یکی از بدترین اتفاقاتی که افزایش قند خون و عدم درمان آن ممکن است برای افراد در پی داشته باشد خطر قطع عضو است. کسانی که برای مدیریت دیابت خود کاری نمی کنند و همیشه قند خون بالایی دارند، باید در آینده منتظر اتفاقاتی چون قطع عضو باشند. اگر این گروه از ناحیه بالای زانو قطع عضو شوند، برای آنکه بتوانند راه بروند هیچ چاره ای به جز اقدام برای پرداخت قیمت ساخت پروتز پا بالای زانو نخواهند داشت.

در مورد علت لرز در بیماران دیابتی چه میدانید؟

 

برای درمان لرزش بدن چه بخوریم؟ علت لرز در بیماران دیابتی را چگونه درمان کنیم؟

برای درمان علت لرز در بیماران دیابتی ابتدا باید از کاهش قند خون جلوگیری کرد. برخی از تاثیرگذارترین این روش ها را در ادامه عنوان خواهیم کرد:

1- قانون 15-15

به کسانی که می پرسند برای درمان لرزش بدن چه بخوریم، قانون 15-15 را توصیه می کنیم. این قانون می گوید که فرد، اول باید 15 گرم کربوهیدرات مصرف کند و بعد از آن 15 دقیقه صبر کند و سپس میزان قند خون خود را اندازه گیری کند. اگر قند خون هنوز هم کم است، باید مجددا 15 گرم کربوهیدرات مصرف شود، 15 دقیقه صبر کرد و دوباره قند خون را ارزیابی کرد. وقتی قند خون به 70 میلی گرم می رسد، بهتر است فرد یک میان وعده کوچک بخورد تا دچار افت قند خون نشود.

2- بررسی میزان قند خون

از دیگر کارهایی که می توان برای درمان لرز در بیماران دیابتی انجام داد، بررسی کردن میزان قند خون در نیمه شب، قبل از به خواب رفتن، بعد و قبل از هر وعده غذایی، قبل و بعد از ورزش است.

به این منظور و برای آنکه از علت لرز در بیماران دیابتی پیشگیری به عمل آوریم می بایست یک دستگاه قند خون در منزل داشته باشیم. این دستگاه به ما کمک می کند تا بتوانیم در مواقع لزوم میزان قند خون مان را اندازه گیری کنیم. البته، گاهی اوقات نیاز است که برای اطلاع از میزان قند خون، به آزمایشگاه رفته و آزمایش قند خون انجام دهیم. نتیجه ای که از این آزمایش به دست می آید، دقیق تر بوده و بیشتر می تواند به کمک فرد دیابتی آید تا در جریان میزان قند خون خود قرار گیرد.

3- قطع مصرف الکل

یک علت لرز در بیماران دیابتی، کاهش میزان قند خون بود. کسانی که الکل مصرف می کنند از جمله افرادی اند که ممکن است بعد از مصرف، میزان قند خون آنها کاهش پیدا کند. به همین جهت و برای آنکه دیابتی ها درگیر کاهش قند خون نشوند، بهتر است مصرف الکل را کنار گذارند و آن را ترک کنند. گاهی اوقات عوارض ناشی از کاهش قند خون، غیر قابل جبران خواهد بود و دیابتی ها باید بسیار مواظب خود باشند تا قند خون شان کاهش پیدا نکند. این گروه، می بایست از مصرف مواد خوراکی که قند آنها را افزایش و یا کاهش می دهد، اجتناب کنند.

برای درمان لرزش بدن چه بخوریم؟ علت لرز در بیماران دیابتی را چگونه درمان کنیم؟

آیا علت لرز در بیماران دیابتی، با علت لرزش بدن هنگام عصبانیت یکی است؟

در مورد علت لرز در بیماران دیابتی صحبت کردیم و گفتیم که این افراد در چه شرایطی دچار لرزش می شوند. سوالی که شاید جواب دادن به آن بسیاری از ابهامات را از بین ببرد، این است که آیا علت لرز در دیابتی ها با علت لرزش بدن هنگام عصبانیت یکی است؟ آیا کسی که در زمان عصبانیت دچار لرز می شود، ممکن است به بیماری دیابت مبتلا شده باشد؟

وقتی فردی در شرایط عصبانیت و استرس قرار می گیرد، بدن واکنش نشان داده و آدرنالین بیشتری ترشح می کند. ترشح این هورمون برای محافظت بیشتر از بدن صورت می گیرد؛ در واقع این واکنش، یک مکانیسم طبیعی است و از وقوع آن نمی توان جلوگیری کرد. وقتی سطح این هورمون در خون افزایش پیدا می کند، میزان بالایی از انرژی آزاد شده و این آزاد شدن انرژی با ایجاد لرز در بدن همراه خواهد بود.

با توجه به توضیح ارائه شده در مورد علت و دلیل لرز در زمان عصبانیت الان می توانیم بگوییم که ارتباط خاصی بین لرز دیابتی و لرز در زمان عصبانیت وجود ندارد؛ اما توصیه می کنیم تا جایی که می توانیم عصبانی نشده و در مواقع عصبانیت به سراغ راهکارهایی موثر برای ایجاد آرامش بروید.

آیا علت لرز در بیماران دیابتی خطرناک است

بین مصرف دارو، افت قند و علت لرز در بیماران دیابتی چه ارتباطی وجود دارد؟

خیلی ها ممکن است این تصور برایشان پیش آید که هر قدر مصرف داروهای دیابتی را بیشتر کنند، بیماری دیابت شان را به نحو بهتری می توانند کنترل و مدیریت کنند؛ این تصور، کاملا اشتباه است. کسانی که دیابت دارند نباید در مصرف داروهایی که پزشک برای آنها تجویز کرده است زیاده روی کنند. زیاده روی کردن در مصرف داروها، عوارض زیادی داشته که یکی از آنها لرز است. پس، مصرف داروهای دیابت نیز می توانید یک علت لرز در بیماران دیابتی باشد.

برای آنکه چنین اتفاقی نیفتد و بیماران در اثر مصرف داروها دچار لرز و عوارض بعد از آن نشوند می بایست داروهای شان را مطابق با آن چیزی که پزشک تجویز کرده است مصرف کنند. این یکی از بهترین و کارآمد ترین راه برای جلوگیری از افت زیاد قند خون و ایجاد لرز در بدن است. به همین منظور، کسانی که دیابت دارند باید به اطرافیان خود توضیح دهند که در مواقع افت قند در بیماران دیابتی چه کنند تا عوارض و مشکلات جدی تری برای فرد ایجاد نشود و سلامت او در اثر ورود به کمای دیابتی به خطر نیفتد.

آیا افت قند در خواب دیگر علت لرز در بیماران دیابتی است؟

آیا افت قند در خواب، دیگر علت لرز در بیماران دیابتی است؟

افت قند در خواب، یکی از اتفاقات رایج بین کسانی است که در شب انسولین مصرف می کنند. افت قند خون در دیابتی ها در هنگام شب، به زمانی گفته می شود که قند خون فرد به زیر 70 میلی گرم برسد. در این حالت، علائمی همچون اختلال در خواب، عرق کردن، لرزش، افزایش تپش های قلب و سردرد از جمله علائمی است که فرد در زمان خوابیدن آنها را تجربه می کند. پس، می توانیم یکی از دیگر از دلایل لرز در دیابتی ها را کاهش قند خون در زمان خواب بدانیم.

دیابتی هایی که تجربه کاهش قند خون در خواب را دارند می بایست یک کیت گلوکاگن در خانه داشته باشند و بقیه و اطرافیان خود را در جریان افت قند خون در خواب قرار دهند تا با مشاهده هر یک از علائمی که در بالا اشاره کردیم، فرد، بیدار شده و به او دارو تزریق شود.

خوب است دیابتی هایی که ممکن است در زمان خواب، کاهش قند پیدا کنند قبل از رفتن به رختخواب، قند خون خود را بررسی کرده و و اگر دیدند که میزان قند خون شان خیلی کم است، حتما برای افزایش آن اقدامی انجام دهند.

با دانستن علت لرز در بیماران دیابتی می توان از بروز این اتفاق در آنها جلوگیری به عمل آورد و دیابتی ها با داشتن اطلاعات در این رابطه می توانند از بروز اتفاقات و عوارضی که بیماری دیابت برای آنها به همراه دارد، پیشگیری به عمل آورند.

آیا در مورد علت لرز در بیماران دیابتی چیزی می دانید؟

آیا عفونت ریه در بیماران دیابتی، دیگر علت لرز در آنها است؟

در حالی که داریم در مورد علت لرز در بیماران دیابتی صحبت می کنیم، لازم می دانیم یکی دیگر از دلایلی را که باعث می شود این گروه از بیماران دچار لرز شوند، معرفی کنیم. عفونت ریه در بیماران دیابتی، به دلیل ملتهب شدن بافت ریه و کیسه راه هوایی اتفاق می افتد. با این اتفاق، ترشحات و خلط، مسیر تنفسی فرد را بسته و مشکلاتی در تنفس برای او ایجاد می شود. در اینجاست که می گویند فرد به عفونت ریه مبتلا شده اند.

این بیماری ممکن است افراد مختلف را به خود درگیر کند، اما دیابتی ها به این دلیل که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، بیش از هر کسی در معرض ابتلا به آن هستند. از آنجایی که لرز کردن یکی از علامت های این عفونت است، به همین دلیل، علت لرز در بیماران دیابتی نیز ممکن است همین مساله باشد. از دیگر علامت های عفونت ریه می توانیم به این ها اشاره داشته باشیم:

  • مخاط سنگین
  • سرفه های مدام
  • خستگی
  • تب بالا
  • درد عضلانی
  • عرق کردن
  • کم شدن آب بدن

اگر دیابت دارید و هر یک از علائم بالا را مشاهده کردید، بدون هیچ تردیدی و بدون آنکه وقت را تلف کرده، و تصور کنید که دچار سرما خوردگی شده اید به پزشک مراجعه کنید. در مراجعه به پزشک مشخص می شود که چرا این علائم در شما پدید آمده است.

علت لرز در بیماران دیابتی

دیگر علت لرزش بدن از داخل چیست؟

در مورد مواردی که به عنوان علت لرز در بیماران دیابتی مطرح هستند نکاتی را بیان کردیم و حالا می خواهیم در مورد دیگر علت های لرزش بدن از داخل صحبت کنیم کنیم. ممکن است بیماران دیابتی به خاطر یکی از دلایل زیر نیز دچار لرزش شوند:

1- سرد بودن آب و هوا

دیابتی ها یکی از حساس ترین بیمارها به شمار می روند وگاهی اوقات ممکن است که سرد بودن آب و هوا باعث شود که آنها دچار لرزش شوند. وقتی که دمای بدن به کمتر از دمای مناسب و مطلوب می رسد، بدن شروع به لرزیدن می کند. وقتی که فرد احساس سرما و لرزش می کند بدن به صورت اتوماتیک شروع به تولید گرما می کند و گفته می شود که بدن قادر است در هنگام لرزش، تولید گرما را به 500 برابر افزایش دهد. از آنجایی که بدن برای تولید این گرما از قند موجود در عضله ها استفاده می کند به محض به پایان رسیدن قند، عضله ها خسته شده و بدن از حالت انقباض خارج می شود.

دمایی که بدن شروع به لرزیدن می کند در افراد مختلف متفاوت است و برای مثال، برخی شرایط در بدن ما، مانند کم کار بودن غده تیروئید باعث می شود که فرد خیلی سریع تر احساس لرز کند.

علت لرز در بیماران دیابتی چیست؟آیا خطرناک است؟

کلام آخر

علت لرز در بیماران دیابتی موضوع صحبت ما در این مقاله بود. اگر نمی خواهید به برخی عوارض جبران ناپذیر این عارضه دچار شوید، حتما برای درمان کاهش قند خون اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *