علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون(علامت اختصاری قند خون در آزمایش)

آشنایی با علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون

علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون و معرفی آن، موضوع صحبت ما در این مقاله است. اگر می خواهید با گرفتن برگه نتیجه آزمایشان، اطلاعاتی را در مورد وضعیت قند خون خود به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید و مقاله آزمایش قند خون چیست را نیز مطالعه کنید؛ این دو مقاله در یک راستا نوشته شده اند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت انواع پروتز با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون

در آزمایش قند خون چه پارامترهایی اندازه گیری می شود؟

پزشکان برای آنکه بتوانند تشخیص دقیق تری در مورد بیماری دیابت دهند، آزمایشات مختلفی را انجام می دهند. برخی از انواع آزمایش های انجام شده برای تشخیص بیماری دیابت به شرح زیر است:

  • قند خون ناشتا
  • قند خون دو ساعته
  • قند خون گلیکوزیله
  • تست تخمین گلوکز خوراکی
  • آزمایش چالش گلوکز

هر یک از آزمایشات بالا، با توجه به شرایط بیمار و با توجه به سابقه قند خون او انجام می شود. وقتی به یک پزشک مراجعه می کنید، در صورتی که شرح کاملی از احوالات خود در اختیار او قرار دهید، یکی از انواع آزمایشات مربوط به قند در نسخه شما نوشته می شود. وقتی جواب آزمایش را دریافت می کنید، اگر با علامت اختصاری قند خون در آزمایش آشنایی داشته باشید، خود شما نیز می توانید به یک وضعیت کلی از میزان قند خونتان دست پیدا کنید.

بدون شک، تفسیر نتیجه آزمایش را باید به عهده پزشک بگذارید؛ او شایسته ترین فرد برای تشخیص بیماری است. به خاطر داشته باشید، عدم انجام آزمایش قند خون و ابتلا به بیماری دیابت، فرد را به سمت ساخت پروتز زیر زانو هدایت می کند.

علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون چیست؟

همان طوری که در بالا نیز اشاره کردیم، انواع مختلفی از آزمایش قند انجام می شود. در این قسمت قصد داریم به معرفی علامت اختصاری قند خون در آزمایش بپردازیم؛ این علائم به شرح زیرند:

1- FBS

به FBS، قند خون ناشتا گفته می شود. برای آنکه این فاکتور در آزمایش خون، به درستی اندازه گیری شود، فرد باید 8 تا 12 ساعت قبل از انجام آزمایش چیزی به جز آب میل نکند. FBS نباید از 105 یا 110 بالاتر باشد. اگر میزان قند خون در آزمایش فردی از این اعداد بالاتر باشد، به این معناست که فرد در معرض خطر ابتلا به بیماری قند قرار دارد. چنین کسانی، اگر به نتیجه ی آزمایش خود بی توجهی کنند، خود را برای پرداخت قیمت پروتز زیر زانو آماده می کنند؛ زیرا ممکن است پای خود را از دست بدهند. میزان اف بی اس در پیش دیابت، 110 تا 125میلی گرم و در دیابتی ها، بیشتر از 126 میلی گرم در دسی لیتر است.

2- HbA1C

دیگر علامت اختصاری در آزمایش خون، HbA1C است. این فاکتور، هموگلوبین گلیکوزیله است و در حالت طبیعی میزان آن باید 5.7 درصد باشد. اگر آزمایش قند خون دادید و دیدید که مقدار این پارامتر، در بازه ی عددی 5.7 تا 6.4 درصد قرار دارد، باید بدانید که در مرحله پیش دیابت قرار دارید. کسانی که قطعا بیماری دیابت دارند، میزان HbA1C در خون آنها، بیش از 6.5 درصد است. این آزمایش، دو مرتبه در سال انجام می شود و بیماران و کسانی که شرایط ابتلا به بیماری دیابت را دارند، باید نسبت به این مساله توجه و دقت خاص داشته باشند.

علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون چیست

آیا آشنایی با علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون، برای درمان بیماری دیابت کافی است؟

برخی افراد، وقتی در مورد علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون، اطلاعات کافی به دست می آورند، تصور می کنند که می توانند نتیجه آزمایش خود را به درستی تفسیر کنند و دارویی موثر برای درمان بیماری خود مصرف کنند. این یکی از بزرگ ترین تصورات غلطی است که ممکن است فردی در حوزه سلامت داشته باشد.

پزشکان، تجربه، تخصص و مهارت لازم برای تشخیص بیماری را داشته و می توانند با توجه به نتایج آزمایش شما بیماری را تشخیص دهند. برخی اوقات، علائم بیماری ها با هم مشترک است و از آنجایی که شما به این مساله واقف نیستید، نمی توانید به علت اصلی ایجاد بیماری پی ببرید و در ادامه، اگر بخواهید خود درمانی کنید، ممکن است به وخامت اوضاع بیفزایید. یک فرد دیابتی با توجه به میزان گسترش بیماری خود و با توجه به سابقه و علت ممکن به یکی از داروهای زیر نیاز داشته باشد:

  • فنی توئین
  • آسپرین
  • اپی نفرین
  • داروهای مورد نیاز برای هورمون درمانی
  • مهارکننده های مونو آمین اکسیدازی

اینها بخشی از داروهایی است که بیماران می توانند مصرف کنند تا میزان قند خون خود را متعادل کنند. با توجه به تنوعی که در داروها وجود دارد، هیچ گاه، تنها به واسطه آنکه اطلاعاتی در مورد علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون دارید، خودسرانه شروع به مصرف دارو نکنید و زندگی و سلامت خود را به خاطر نیندازید.

آزمایش قند خون ناشتا باید چند باشد؟ در این رابطه چه میدانید؟

اول از همه، این را مساله هیچ گاه از خاطر نبرید که آشنایی صِرف با علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون، کافی نیست تا بتوانید تفسیر درستی از نتیجه آزمایش داشته باشید. وقتی آزمایش انجام می دهید، بعد از دریافت نتیجه حتما به پزشک مجرب و متعهد مراجعه کرده و از او بخواهید تا نتیجه آزمایش را بررسی کند.

شک نداریم، اگر آزمایش خون انجام داده و قند خون شما در آن درج شده باشد، حتما برایتان این سوال پیش آمده که آزمایش قند خون ناشتا باید چند باشد. میزان طبیعی قند خون بین 70 تا 100 میلی گرم در دسی لیتر است. البته، گاهی اوقات اگر قند خون به 120 برسد نیز کاملا طبیعی است؛ این مورد از دیگر مواردی است که فقط پزشکان می توانند در مورد آن تصمیم گیری درستی داشته باشند.

بهتر است قند خون همیشه در محدوده نرمال و طبیعی خود قرار داشته باشد. اگر یکی از اعضای خانواده تان به این بیماری مبتلا است، خوب است هر سال برای کنترل قند خون خود اقدام کرده و یک چکاپ سالانه انجام دهید. به این شکل، همیشه می دانید میزان قند خونتان چقدر است.

همه چیز در رابطه با علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون

با جدول قند خون نرمال در سنین مختلف آشنا شوید؟

حال که می دانید علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون چیست خوب است با نگاهی به جدول زیر، اطلاعات کاملی در خصوص میزان قند نرمال در گروه های سنی متفاوت به دست آورید. جدول قند خون نرمال در سنین به شرح زیر است:

گروه سنی

قند خون قبل از غذا

قند خون بعد از غذا

زیر 5 سال

100-200

180-250 میلی گرم بر دسی لیتر

5 تا 11 سالگی

80-150

150-200 میلی گرم بر دسی لیتر

12 تا 15 سالگی

80-130

120-180 میلی گرم بر دسی لیتر

16 تا 18 سالگی

70-120

100-150 میلی گرم بر دسی لیتر

20-30 سال

70-130

کمتر از 180 میلی گرم بر دسی لیتر

30-40سال

70-110

130-140 میلی گرم بر دسی لیتر

40-50 سال

70-100

126-140 میلی گرم بر دسی لیتر

 

البته تنها دانستن علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون و نرمال ترین میزان قند خون در افراد، کافی به نظر نمی رسد و کسانی که یکی از اعضای خانواده شان دیابت دارد باید به صورت مرتب آزمایش داده و تحت نظر پزشک باشند. این عاقلانه ترین کاری است که می توان برای جلوگیری از ابتلا به دیابت انجام داد.

آیا قند خون 300 خطرناک است؟

آیا قند خون 300 خطرناک است؟

حال که می دانید علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون چیست، خوب است به یکی از سوالاتی که افراد مستعد ابتلا به دیابت، زیاد می پرسند، پاسخ دهیم. یکی از سوالاتی که در مورد بیماری دیابت مطرح می شود این است که آیا قند خون 300 خطرناک است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله؛ ما نباید اجازه دهیم قند خون به بالای 120 برسد.

در بیماری دیابت، فقط خود این بیماری نیست که مشکلاتی را به وجود می آورد، و متاسفانه دیابت زمینه بروز برخی دیگر از انواع بیماری ها را نیز فراهم می کند. برای مثال، کسانی که هیچ تلاشی برای کنترل قند خون خود نمی کنند، به دلیل مبتلا شدن به این بیماری، در معرض پرکاری غده تیروئید و سرطان پانکراس نیز قرار می گیرند.

اگر پزشکان با نگاه به عدد درج شده در مقابل علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون، متوجه شوند که شما به این بیماری ابتلا پیدا کرده اید، حتما نکاتی را در مورد کنترل قند خون بیان می کنند. توصیه می کنیم برای آنکه جلوی پیشروی این بیماری را بگیرید، سبک زندگی تان را تغییر دهید و اجازه ندهید که این بیماری کیفیت زندگی شما را کاهش دهد. به خاطر داشته باشید، هر قدر بی توجهی شما به مساله کنترل قند خون بیشتر باشد، احتمال آنکه مجبور شوید برای ساخت پروتز پا زیر زانو اقدام کنید، افزایش می یابد.

علامت اختصاری قند خون سه ماهه

علامت اختصاری قند خون سه ماهه (علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون سه ماهه) چیست؟

بیماری دیابت، بیماری خطرناکی است و خصوصا کسانی که یکی از اقوام نزدیکشان به این بیماری مبتلا است، نباید نسبت به آن بی توجهی کنند. کسانی که احتمال می دهند ژن این بیماری را داشته باشند، می بایست تحت آزمایش قند خون سه ماهه قرار گیرند.

علامت اختصاری قند خون سه ماهه (علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون سه ماهه) همان HbA1c است که در بالاتر در مورد آن نکاتی را بیان کردیم. در صورتی که میزان HbA1c در خون بالا باشد، فرد بیش از بقیه افراد در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار دارد. اگر کسی در این مرحله متوجه شود که قند خون او بالاست، راحت تر می تواند آن را کنترل کند.

برای بیماری دیابت، فعلا هیچ درمانی وجود ندارد و افرادی که می دانند زمینه ابتلا به این بیماری در آنها وجود دارد، می بایست برای جلوگیری از بروز آن، اقدامات پیشگیرانه انجام دهند و روش زندگی سالمی را در پیش بگیرند. ورزش کردن، کمتر کردن میزان مصرف شیرینی جات و انجام آزمایش دیابت به صورت مرتب، برخی از راهکارهایی هستند که از بروز این بیماری، و شدت پیدا کردن آن جلوگیری می کنند.

کلام آخر

این متن که در آن، در مورد علامت اختصاری دیابت در آزمایش خون صحبت شد، به همت و تلاش کارشناسان ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار تهیه شده است. این کلینیک در حوزه ساخت پروتز، کفش و کفی طبی فعالیت می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *