پای مصنوعی ورزشی چیست؟ [بررسی قیمت و ویژگی های آن]
کسانی که به صورت حرفه ای ورزش می کنند و درگیر قطع پا شده اند، اگر بخواهند به ورزش کردن خود ادامه دهند، می بایست پاهای مصنوعی خاصی را نصب کنند. اگر در مورد این پاهای مصنوعی اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
پای مصنوعی ورزشی چه ویژگی هایی دارد؟
پاهای مصنوعی که برای ورزش کردن ساخته می شود قابلیت ها و ویژگی های خاصی دارند و به همین دلیل است که فرد می تواند با آنها ورزش کند. از جمله این ویژگی ها می توان به اینها اشاره کرد:
1- طراحی شان خاص است
یکی از مهم ترین ویژگی هایی که خوب است در مورد پاهای مصنوعی ورزشی بدانید این است که آنها طراحی خاصی دارند. در واقع، طراحی خاص آنهاست که باعث شده این پای مصنوعی برای ورزش کردن مناسب باشد. اگر نگاهی به عکس پا مصنوعی ورزشی بیندازید متوجه خواهید شد که چرا می گوییم این پاهای مصنوعی طراحی خاص و منحصر به فردی دارند.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پای مصنوعی و قیمت پروتز پا بالای زانو با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
بهترین پای مصنوعی در جهان چیست؟ + عکس
معرفی بهترین پای مصنوعی پیشرفته در جهان
2-متریال به کار برده شده در ساخت آنها متریال مقاومی است
نکته مهم دیگری که در مورد پاهای مصنوعی مخصوص ورزش به چشم می خورد. برخی ورزشکارانی که در رشته ورزشی دو فعالیت می کنند می بایست پاهای مصنوعی نصب کنند که در آنها از متریالی مقاوم و مستحکم استفاده شده است. معمولا برای ساخت این نوع پروتز از الیاف کربن استفاده می شود. این الیاف، هم مقاومت بالایی دارد، هم سبک است و هم استحکام بالایی از خود نشان می دهد. این پاها قابلیت ساخت از زیر زانو و بالای زانو را نیز دارند. به این منظور و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه قیمت پروتز پا بالای زانو بروید و در صورتی که نیاز داشتید با کارشناسان ارتوپد فنی پایار تماس بگیرید. آنها با توجه به نیازهایی که دارید بهترین و کاربردی ترین نوع پا مصنوعی را ساخته و در اختیار شما قرار می دهند.
3- قابلیت های زیادی در آنها به چشم می خورد
از دیگر ویژگی ها و مزیت هایی که می توان در خصوص پای مصنوعی ورزشی بیان کرد، این است که آنها قابلیت های زیادی دارند. برای مثال، برخی کسانی که گلف بازی می کنند در زمان بازی نیاز دارند که پای خود را چرخش دهند. کسانی که پاهای مصنوعی ورزشی تهیه کرده و نصب می کنند می توانند پای خود را چرخش دهند و به راحتی گلف بازی کنند. حتی کسانی که شنا می کنند می توانند بدون آنکه نگرانی از بابت زنگ زدن پا مصنوعی شان داشته باشد وارد آب شده، حرکات را به درستی انجام دهند و از این ورزش لذت ببرند. حتی کسانی که برای ساخت پروتز پا بالای زانو اقدام می کنند نیز می توانند از قابلیت های این نوع استفاده و بهره لازم را ببرند.
آیا پای مصنوعی ژله ای را می توان پا مصنوعی ورزشی دانست؟
اولین موضوعی که لازم می دانیم در خصوص آن صحبت کنیم این است که در ساخت پای مصنوعی ژله ای از متریال هایی مانند سیلیکون استفاده می کنند. سیلیکون یک نوع پلیمر است، انعطاف پذیری بالایی دارد و پاهای مصنوعی که به کمک آن ساخته می شود سبک هستند و شباهت زیادی به پای انسان دارند.
نکته ای که خوب است در مورد این پاهای ژله ای بدانید آن است که نمی توان از آنها انتظار داشت تا بتوانند در یکی از فعالیت های خاص، مانند ورزش کردن به کمک فرد بیایند. این پروتزها نوعی پروتز زیبایی به شمار می روند.
مهم ترین تفاوتی که می توانیم در خصوص پای مصنوعی ورزشی و پاهای مصنوعی ژله ای نام ببریم، تفاوتی است که بین کاربرد آنها وجود دارد. با پاهای ورزشی می توان فعالیت های خاصی چون ورزش را انجام داد اما با پاهای مصنوعی ژله ای این امکان وجود ندارد و معمولا کسانی که آنها را نصب می کنند به منظور زیبایی است که برای ساختش اقدام می کنند. به دلیل کم بودن قابلیت های این نوع، شاید نتوان آن را بهترین پای مصنوعی پیشرفته در جهان نامید.
آیا کار کردن با پای مصنوعی ورزشی به آموزش نیاز دارد؟
کسانی که پای مصنوعی ورزشی نصب می کنند، حتما باید نحوه کار کردن با آن را آموزش ببینند. معمولا بعد از آنکه قطع عضو اتفاق افتاد فرد باید چند ماه صبر کند تا اندام باقیمانده اش بهبود یابد. بعد از آن، نوبت به ساخت پروتز می رسد. بعد از نصب و ساخت پروتز می بایست متخصصانی که پروتز را ساخته اند به فرد آموزش دهند که چگونه با پا مصنوعی ورزشی اش کار کند. نحوه ورزش کردن با آن و نحوه تقویت عضلات از جمله مهم ترین کارهایی است که در روزهای بعد از نصب آن باید حتما مورد توجه قرار داده شود.
دقت داشته باشید مدت زمان کار کردن با این اندام مصنوعی از یک کاربر به کاربر دیگر تفاوت داشته و ممکن است برای برخی ها طولانی و برای برخی ها کوتاه تر باشد. مهم ترین موضوعی که کمک می کند دوران آموزش راه رفتن با پا مصنوعی خیلی طولانی نشود انگیزه و اراده فرد برای کار کردن با آن است.
با ساخت پای مصنوعی ورزشی چه ورزش هایی را می توان انجام داد؟
یکی از سوالاتی که برای افراد علاقه مند به نصب پای مصنوعی ورزشی ممکن است پیش آید این است که با کمک این پاهای مصنوعی چه ورزش هایی را می توان انجام داد. واقعیتی که در مورد این پاهای مصنوعی وجود دارد این است که این پاهای مصنوعی به فرد امکان می دهند تا بتواند ورزش های متفاوتی را انجام دهد که از جمله آنها می توانیم به شنا، دویدن، گلف، کوهنوردی، اسکی و خیلی ورزش های دیگر اشاره کنیم.
نکته مهمی که در مورد انجام این ورزش ها با پاهای مصنوعی باید مورد توجه قرار دهید، مناسب بودن نوع پا مصنوعی با ورزشی است که فرد می خواهد انجام دهد. برای مثال، کسانی که می خواهند شنا کنند می بایست پاهای مصنوعی نصب کنند که کاملا ضد آب هستند و در اثر برخورد و تماس با آب، زنگ نمی زنند. یا کسانی که می خواهند با کمک پا مصنوعی شان، گلف بازی کنند باید پاهای مصنوعی را نصب کنند که به آنها امکان چرخش پا را می دهد. افرادی که قصد دارند بدَوند، می بایست پاهای مصنوعی مقاوم و سبکی را برای این فعالیت ورزشی انتخاب کنند.
آیا پای مصنوعی ورزشی را می توان جدیدترین پای مصنوعی در ایران دانست؟
پای مصنوعی ورزشی، به دلیل ویژگی هایی که در ساخت و طراحی آن به چشم می خورد، به جرات یکی از جدیدترین پای مصنوعی در ایران است. این پاهای مصنوعی باید بتوانند نیازهای ورزشکاران را به خوبی برآورده کنند و به آنها کمک کنند تا ورزش مورد علاقه شان را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
اگر تا به اینجای متن را با دقت مطالعه کرده باشید، متوجه خصوصیات منحصر به فردی که این پاهای ورزشی دارند خواهید شد و شما نیز به پی این مساله خواهید که حقیقتا، این پاها جدیدترین پاهای مصنوعی در کشورمان ایران به شمار می روند.
نکته ای که در مورد این پاهای ورزشی باید رعایت شود تطابق و هماهنگی آن با نوع ورزش است. برای مثال، پاهای مصنوعی که شناگران می بایست نصب کنند خصوصیاتی همچون مقاومت در مقابل زنگ زدگی و خوردگی باید داشته باشد. حال آنکه، دوندگان باید پاهای مصنوعی نصب کنند که بتوانند به آنها کمک کند راحت تر بدوند. به صورت کلی، شکل هر پروتز باید با نوع ورزش که ورزشکار انجام می دهد تطابق داشته باشد این موضوعی است که در زمان ساخت پروتز توسط کلینیک های ارتوپدی فنی باید مورد توجه و دقت قرار داده شود. پس، اگر شناگر و یا یک دونده حرفه ای هستید و نیاز دارید برای ساخت پروتز زیر زانو ورزشی اقدام کنید، کلینیک هایی را انتخاب کنید که سابقه و تجربه ساخت پاهای مصنوعی ورزشی را دارند؛ مانند پایار.
قیمت پای مصنوعی ورزشی چقدر است؟
با توجه به مزیت هایی که در مورد پای مصنوعی ورزشی بیان کردیم، نباید انتظار داشت که این نوع با قیمت پایینی ساخته شده و در اختیار افراد قرار گیرد. الیاف کربن به کار برده شده در ساخت این پا مصنوعی از جمله متریال های گران قیمت به شمار می رود و به همین سبب، کسانی که برای ساخت پاهای مصنوعی اقدام می کنند باید هزینه بالایی از بابت ساخت این نوع پروتز پرداخت کنند. پس در یک کلام اینگونه می گوییم که پاهای ورزشی از گران قیمت ترین انواع اندام های مصنوعی تحتانی به شمار می روند.
اگر نیاز دارید که برای ساخت پاهای مصنوعی اقدام کنید، توصیه می کنیم با کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر در کشور، همچون پایار تماس گرفته و از آنها در خصوص این پروتزها سوال کنید. کارشناسان پایار اطلاعات کافی را در مورد این نوع پروتز به شما می دهند و کمکتان می کنند تا برای ساخت بهترین پا مصنوعی اقدام کنید.
برای ساخت پای مصنوعی ورزشی چه باید کرد؟
سوالی که برای خیلی ها ممکن است به وجود آید این است که برای تهیه، نصب و ساخت پاهای مصنوعی ورزشی باید به کجا مراجعه کرد. کلینیک هایی در کشور ما فعالیت می کنند که به آنها کلینیک های ارتوپد فنی گفته می شود. در این کلینیک ها، کارشناسان زبده و ماهری حضور دارند که می توانند اندام های مصنوعی متناسب با بدن انسان بسازند. کسانی که ورزش می کنند، از آنجایی که نیاز دارند یک نوع پا مصنوعی متناسب با نوع ورزششان نصب کنند نباید به هر کلینیکی مراجعه کنند؛ کلینیک هایی برای ساخت این اندام های مصنوعی مناسب اند که تجربه و سابقه ساخت پاهای مصنوعی ورزشی را داشته باشند.
از جمله این کلینیک ها می توانیم به پایار اشاره کنیم. کلینیک پایار سابقه و تجربه زیادی در حوزه ساخت پاهای مصنوعی مخصوص ورزشی دارد و در کارنامه کاری آن نمونه های موفق زیادی از ساخت پاهای مصنوعی برای ورزشکاران دیده می شود. اگر یک ورزشکار حرفه ای هستید و به خاطر حادثه و یا بیماری درگیر قطع عضو از ناحیه پا شده این کلینیک حرفه ای را برای ساخت پا مصنوعی ورزش انتخاب کنید و با پاهای مصنوعی ساخته شده توسط آن به اهدافی که برای خودتان در حوزه ورزش تعریف کرده اید دست پیدا کنید.
کلام آخر
معرفی پا مصنوعی ورزشی از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم اطلاعاتی که بیان کردیم توانسته باشد در افزایش دانش شما نسبت به این نوع اندام مصنوعی تحتانی کمک کننده باشد.