شرایط نگهداری انگشت قطع شده چیست؟ چه اقداماتی لازم است؟

بهترین شرایط نگهداری انگشت قطع شده

قطع شدن انگشت، به خصوص انگشتان دست تغییرات آسیب زننده ای در زندگی به وجود می آورد و باعث کاهش عملکرد خواهد شد. به همین دلیل،  اغلب متخصصان اعتقاد دارند که در صورت قطع انگشت، بهتر است هر چه سریع تر کار پیوند انجام شود تا کیفیت زندگی فرد کاهش پیدا نکند. برای افزایش درصد موفقیت پیوند انگشت می بایست شرایط نگهداری آن نیز فراهم باشد. ما در این مقاله می خواهیم در خصوص شرایط نگهداری و انتقال انگشت قطع شده نکاتی را بیان کنیم.

آیا پیوند انگشت قطع شده امکان پذیر است؟ در این رابطه چه می دانید؟

یکی از ابهامات و سوالاتی که برای برخی ها ممکن است ایجاد شود این است که آیا انجام پیوند انگشت دست امکان پذیر است؟ جوابی که می توانیم به این سوال بدهیم با اما و اگرهای زیادی همراه است و به عوامل و پارامترهای متفاوتی بستگی دارد. یکی از این عوامل ثاثیر گذار، شرایط نگهداری انگشت قطع شده است. اگر انگشت فرد سالم باشد اما در شرایط مناسب، نگهداری نشده و بافت ها و عضله های انگشت قطع شده از بین رفته و مرده باشند، در این صورت، اصلا امکان انجام پیوند وجود ندارد. در مورد اینکه بهترین شرایط چیست در ادامه بیشتر توضیح داده ایم. پس توصیه می کنیم ادامه مقاله را با دقت بیشتری مطالعه کنید.

در مورد دیگر عواملی که روی موفقیت و درصد موفقیت پیوند انگشت قطع شده تاثیر می گذارند و امکان پذیر بودن و یا امکان پذیر نبودن آن را مشخص می کنند، ما در مقاله ای جداگانه صحبت کرده ایم. اگر می خواهید در این رابطه اطلاعات بیشتری به دست آورید توصیه می کنیم مقاله آیا پیوند انگشت قطع شده امکان پذیر است را با دقت و توجه زیاد مطالعه کنید.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز انگشت دست و قیمت پروتز انگشت پا با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

در صورت فراهم بودن شرایط نگهداری انگشت قطع شده، پیوند انگشت قطع شده چگونه انجام می شود؟

شرایط نگهداری انگشت قطع شده چیست؟

وقتی که قطع عضو اتفاق می افتد، مهم ترین عاملی که می تواند کمک کند تا جراحی با نتایج مثبتی همراه شود، شرایطی است که عضو قطع شده در آن نگه داری می شود. مدت زمانی که از قطع عضو گذشته و همین طور میزان له شدگی و آسیب به عضو قطع شده از جمله مهم ترین موضوعاتی هستند که روی نتیجه عمل تاثیر می گذارند.

وقتی که قطع عضو پیش می آید، اکسیژن و مواد غذایی به عضو قطع شده نمی رسد و سلول ها در آستانه مرگ قرار می گیرند. اولین قسمت از عضو قطع شده که دچار مرگ می شود، عضله ها هستند؛ زیرا به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. بعد از عضله ها، پوست، اعصاب و استخوان ها وارد فاز مرگ می شوند.

از زمانی که عضو، قطع می شود تا زمانی که عمل پیوند انجام می شود ساعات طلایی به شمار رفته و به همین دلیل است که در این مدت زمان، عضو قطع شده باید در بهترین شرایط قرار گیرد تا مرگ سلولی به تعویق بیفتد. اگر عضو قطع شده در دمای محیط نگهداری شود، عضلات بعد از گذشت 6 ساعت و استخوان ها بعد از 12 ساعت می میرند.

برای آنکه بهترین شرایط نگهداری انگشت قطع شده فراهم شود، باید دما کاهش پیدا کند. وقتی که دمای نگهداری عضو قطع شده به زیر 4 درجه سانتی گراد می رسد، مدت زمان زنده ماندن سلول های عضوی که قطع شده است نیز افزایش پیدا کرده و به این شکل می توان امید بیشتری داشت تا پیوند، موفقیت آمیز به پایان برسد. اگر عضو قطع شده در شرایط دمایی که اشاره کردیم، نگهداری شود انگشتان دست را تا 24 ساعت نیز می توان پیوند زد.

عضو قطع شده باید در یک محیط تمیز و استریل و سپس در مجاورت یخ قرار داده شود. به این منظور، توصیه می شود که انگشت قطع شده را در یک باند یا گاز استریل قرار داد و سپس آن را در داخل یک پلاستیک تمیز گذاشت. این پلاستیک، بهتر است در تماس با یخ قرار داده شود. از قرار دادن عضو قطع شده در تماس مستقیم با یخ می بایست اجتناب کرد؛ چرا که این موضوع باعث افزایش آسیب به عضو قطع شده خواهد شد.

در صورت فراهم بودن شرایط نگهداری انگشت قطع شده، پیوند انگشت قطع شده چگونه انجام می شود؟

حتی اگر شرایط نگهداری انگشت قطع شده نیز فراهم باشد خوب است در مورد این که پیوند انگشت قطع شده چگونه انجام می شود اطلاعاتی داشته باشید. مراحل انجام این عمل به شرح زیر است:

1- در صورتی که انگشت قطع شده به صورت سالم به بیمارستان محل پیوند برسد، اولین کاری که پزشکان انجام می دهند جدا کردن همه بافت های مرده است. پزشکان برای آنکه بافت های آسیب دیده به بافت های سالم آسیبی وارد نکنند، قسمت های صدمه دیده را جدا می کنند.

2- در مرحله بعدی، نوبت به برش دادن استخوان های محل قطع عضو می رسد. این کار نیز به جهت رشد استخوان های دو سطح، به داخل هم صورت می گیرد.

3- در مرحله بعد، برای آنکه استخوان ها به صورت ثابت و محکم در جای خود باقی بمانند از پیچ و مهره های فلزی استفاده می کنند.

4- وقتی که ثابت کردن استخوان ها در جای خود به پایان رسید، اعصاب و عروق خونی را به هم وصل می کنند. در این مرحله نیز همه عضله ها و تاندون ها باید در محل اصلی شان جای بگیرند. این قسمت، بسیار مهم است و همه عضله ها و تاندون ها باید به درستی در جای خود قرار بگیرند. این مرحله، آخرین مرحله از پیوند است.

شرایط نگهداری انگشت قطع شده

آیا رشد بازسازی انگشتان قطع شده به شرایط نگهداری انگشت قطع شده ارتباط دارد؟

رشد بازسازی انگشتان قطع شده و ارتباط آن با شرایط نگهداری انگشت قطع شده از دیگر موضوعاتی است که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. عده ای که در مورد بازسازی انگشتان قطع شده و رشد آنها اطلاعات زیادی ندارند ممکن است تصور کنند که بد بودن شرایط نگهداری انگشتان قطع شده است که باعث می شود رشد انگشتان ادامه پیدا نکند. این موضوع، کاملا اشتباه است و اینکه انگشت قطع شده نمی تواند به صورت طبیعی، رشد و بازسازی داشته باشد به سلول های بنیادی ناخن ارتباط دارد. برخی تحقیقات انجام شده نشان می دهد که در صورت سالم ماندن سلول های بنیادی ناخن ها، انگشت های قطع شده می توانند رشد کنند. در این شرایط، نه نیازی به پیوند هست و نه نیازی به ساخت پروتز انگشت.

البته، خوب است بدانید که رشد بازسازی این انگشتان به شرطی انجام می شود که سلول های بنیادی قرار گرفته زیر ناخن کاملا سالم مانده و از بین نرفته باشند. در صورتی که این سلول های آسیب دیده باشند، رشد ادامه پیدا نکرده و برای جایگزین کردن انگشت قطع شده باید به فکر سایر روش ها، همچون ساخت پروتز انگشت و یا پیوند بود.

رابطه بین شرایط نگهداری انگشت قطع شده و درصد موفقیت پیوند انگشت چیست؟

رابطه بین شرایط نگهداری انگشت قطع شده و درصد موفقیت پیوند انگشت چیست؟

همین ابتدای کار بیان می کنیم، رابطه ای کاملا مستقیم و انکار ناپذیر بین شرایط نگهداری انگشت قطع شده و درصد موفقیت پیوند انگشت وجود دارد. هر قدر انگشت قطع شده در شرایط بهتری نگهداری شود، درصد موفقیت در عمل پیوند انگشت دست نیز افزایش پیدا می کند و این، موضوعی است که بسیاری از جراحان و متخصصان آن را قبول دارند. بنابراین کسانی که یک مصدوم قطع عضوی مشاهده می کنند باید در نگهداری و انتقال عضو قطع شده به بیمارستان نهایت دقت را داشته باشند.

در کنار شرایط نگهداری، خوب است نکته مهم دیگری نیز باید مورد توجه باشد. کسی که قرار است عضو قطع شده را به بیمارستان انتقال دهد، نباید در مورد اینکه عضو قطع شده به درد نمی خورد و نمی توان آن را پیوند زد، قضاوت کند. بهتر است این شخص، حتی کوچک ترین قطعات را نیز در جای مناسب خود نگهداری کرده و مطابق با دستورالعملی که در بالاتر اشاره کردیم، آن را انتقال دهد. بهتر است عضو قطع شده را همزمان با بیمار به محل جراحی رساند تا بدون تلف کردن وقت، کارهای مقدماتی برای پیوند انجام شود.

در مورد شرایط نگهداری انگشت قطع شده چه میدانید؟

اگر شرایط نگهداری انگشت قطع شده فراهم نباشد، چه جایگزینی برای آن وجود دارد؟

گاهی اوقات که شرایط نگهداری انگشت قطع شده فراهم نیست و احتمال موفقیت پیوند انگشت کاهش پیدا می کند، فرد می بایست به دیگر روش ها فکر کند تا بتواند با این حادثه کنار آید. یکی از روش هایی که جایگزین خوبی برای قطع انگشت به شمار می رود، اقدام برای ساخت انگشت مصنوعی است. انگشت های مصنوعی انواع و اقسام متفاوت دارند و ما در صفحه قیمت ساخت پروتز انگشت دست اطلاعات کاملی را در خصوص آن به شما بیان کرده ایم.

با توجه به نیازهایی که فرد دارد و اینکه چه فعالیت هایی در طی روز انجام می دهد، می تواند برای ساخت یکی از انواع انگشت های مصنوعی اقدام کند. اگر یک انگشت و یا قسمتی از یک انگشت قطع شده باشد، فرد می تواند برای ساخت انگشت های مصنوعی سیلیکونی اقدام کند و اگر 1 و یا تعداد بیشتری از انگشتان، به خصوص انگشتان دست قطع شده باشد فرد می بایست برای ساخت پروتزهای انگشت پیشرفته تری استفاده کند. نوع پروتز را کارشناسان تشخیص می دهند و تعیین نوع آن باید با توجه به نظر و مشورت آنها صورت گیرد.

فرقی نمی کند که قطع انگشت در ناحیه دست اتفاق افتاده و یا در ناحیه پا، در هر صورت برای آنکه فرد بتواند بدون کاهش کیفیت به زندگی اش ادامه دهد، بهتر است برای ساخت انگشت های مصنوعی اقدام کند. اگر شما نیز در اثر حادثه و یا به هر علت دیگری، انگشت دست و پای تان قطع شده است با کارشناسان ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار تماس بگیرید و اطلاعات تکمیلی در خصوص قیمت و سایر موارد را از آنها بپرسید.  

در مورد شرایط نگهداری انگشت قطع شده چه می دانید

آیا تعداد روزهای بستری بعد از پیوند انگشت دست قطع شده، به شرایط نگهداری انگشت قطع شده بستگی دارد؟

ما، در مورد شرایط نگهداری انگشت قطع شده نکاتی را با شما در میان گذاشتیم، اما در مورد اینکه فرد چند روز بعد از عمل را باید در بیمارستان سپری کند، حرفی نزدیم. نکته مهمی که در مورد مدت زمان بستری شدن در بیمارستان باید به آن توجه داشت که شرایط هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و همین عامل ایجاد تفاوت در تعداد روزهای بستری در بیمارستان می شود. شرایط مختص هر بیمار است که باعث می شود برخی ها خیلی زودتر از بیمارستان مرخص شوند و برخی دیگر مجبور شوند مدت زمان بیشتری را در بیمارستان بستری باشند.

سوالی که برای برخی ها ممکن است به وجود آید این است که آیا شرایط و وضعیت نگهداری انگشت قطع شده روی تعداد روزهایی که می بایست فرد در بیمارستان بستری شود تاثیر دارد یا خیر. با توجه به توضیحی که در بالا اشاره کردیم، اینکه انگشت قطع شده فرد به چه صورتی به بیمارستان محل پیوند رسانده شده است روی اینکه فرد قرار است چند روز در بیمارستان باقی بماند، هیچ تاثیری ندارد و در واقع، وضعیت فعلی جسمی بیمار است که در مورد مدت زمان بستری شدن بیمار در بیمارستان، حرف اول و آخر را می زند.

کلام آخر

شرایط نگهداری انگشت قطع شده، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با توجه به نکاتی که بیان کردیم اطلاعات خوبی در این خصوص به دست آورده باشید. در صورتی که امکان انجام پیوند وجود نداشته باشد بهترین کاری که می توان انجام داد اقدام برای ساخت پروتز انگشت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *