پروتز پای دیابتی چیست؟⭐ ساخت پروتز پای دیابتی

دلایل نصب پروتز پای دیابتی

پروتز پای دیابتی مناسب حال بیماران دیابتی است. اگر یک بیمار دیابتی، درگیر قطع عضو شود باید پروتزی متناسب با شرایطی که دارد، نصب کند. اگر می خواهید بدانید پروتز پای دیابتی چیست و بهترین نوع پروتز مخصوص افراد دیابتی چه مشخصاتی دارد، در ادامه با ما همراه باشید. در ضمن، مقاله “معرفی انواع دیابت و پیشگیری از آن ها” را نیز مطالعه کنید؛ این مقاله می تواند به شما کمک کند تا از ابتلا بیماری دیابت جلوگیری کنید.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از انواع پروتز، کفش طبی  و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

مشخصات پروتز پای دیابتی

پروتز پای دیابتی چیست؟

موضوعی که در همین ابتدا می بایست در مورد ساخت پروتز پای دیابتی بگوییم، این است که پروتز مخصوص پای افراد دیابتی یک نوع خاص از پروتز نیست. موضوعی که باعث می شود یک پروتز، مناسب افراد دیابتی باشد، مشخصات و ویژگی هایی است که در آن به کار برده شده است. ما در ادامه در خصوص این مشخصات نکاتی را به شما خواهیم گفت و به خوبی متوجه خواهید شد که منظور ما دقیقا چیست.

پروتز پای دیابتی، زمانی برای افراد دیابتی ساخته می شود که آنها مجبورند به دلیل داشتن بیماری دیابت، پای خود را از ناحیه مچ و یا حتی بالاتر قطع کنند. معمولا کسانی که به چنین مشکلاتی مبتلا می شوند، باید برای ساخت انواع پروتز، مانند ساخت پروتز مچ پا و یا پروتز پا زیر زانو اقدام کنند. متاسفانه، شیوع بیماری دیابت در کشور ما بالاست و این نیز به دلیل تغییر سبک زندگی مردم و کاهش تحرک های آنها روی داده است. کسانی که تمایلی ندارند برای ساخت پروتزهای مخصوص اندام تحتانی اقدام کنند، می بایست زندگی سالمی را در پیش بگیرند.

مشخصات مناسب ترین پروتز پای دیابتی چیست؟

فردی که برای ساخت پروتز پای دیابتی اقدام می کند، با توجه به اینکه بیماری دیابت نیز دارد، می بایست پروتزی را در اختیار بگیرد که باعث اذیت و آزار او نشود. اگر یک پروتز مخصوص بیماران دیابتی مشخصات زیر را داشته باشد، می توان از آن به عنوان یک پروتز مناسب و کارا یاد کرد:

1- پروتز دیابتی وزن خاص خود را دارد

پروتزهای مخصوص بیماران دیابتی، نباید وزن بالایی داشته باشند. برخی از این بیماران، به دلیل کاهش قوای جسمانی و ضعفی که در بدن دارند، نمی توانند پروتزهای سنگین وزن را تحمل کنند. به همین دلیل، این گروه می بایست برای داشتن یک پروتز سبک و کم وزن اقدام کنند. راه رفتن با چنین پروتزهایی کار سختی نیست و بیمار، ناراحتی و رنج زیادی را تحمل نمی کند.

2- سوکت ها باید شرایط خاص خود را داشته باشند

دیابتی ها، یکی از حساس ترین افراد در جامعه هستند. این گروه، طاقت و توان زیادی برای تحمل ناراحتی های خارجی ندارند. به همین دلیل، سوکت های پروتز پای دیابتی باید انعطاف پذیری بالایی داشته، و کاملا نرم باشند. پروتزهایی با چنین مشخصه ای، کمترین فشار و آسیب را به پوست وارد کرده و کاری می کنند که فرد در زمان نصب پروتز، احساس فشار نکند.

3- دوام پروتز نیز در نوع خود مهم است

یک پروتز مخصوص بیماران دیابتی باید دوام و ماندگاری بالایی داشته باشد. برخی از این بیماران فعالیت های زیادی در طول روز دارند و به همین دلیل، پروتز باید بتواند در مقابل این حجم از فعالیت مقاومت کرده و به راحتی دچار آسیب و خرابی نشود. باید توجه قیمت پروتز پا زیر زانو بالاست و نمی توان هر چند وقت یک برای ساخت آن اقدام کرد.

هدف از ساخت پای مصنوعی و نصب پروتز پای دیابتی

چرا یک دیابتی ممکن است به ساخت پای مصنوعی و نصب پروتز پای دیابتی، نیاز داشته باشد؟

دیابت، یکی از بیماری هایی است که کل بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد. یکی از قسمت هایی که به خاطر این بیماری، درگیر شده و مخاطراتی را برای آن به وجود می آورد پاها هستند. این بیماری روی عصب های پا و گردش خون تاثیر گذاشته و موجب می شود که فرد به عفونت شود. کسانی که دیابت دارند، خطر بروز زخم در پای شان بیشتر است و به همین واسطه، آنها به سمت قطع پا و ساخت پای مصنوعی سوق می داده می شوند. احتمال آسیب در دیابتی هایی که شرایط زیر را دارند بیش از بقیه است:

  • طولانی بودن زمان ابتلا به بیماری دیابت
  • بالا بودن میزان قند خون برای مدت طولانی
  • کشیدن سیگار
  • نداشتن تحرک

هر یک از شرایطی که اشاره کردیم، باعث بدتر شدن وضعیت زخم در پای دیابتی می شود و موجب ایجاد عفونت در بدن او می شود. کسانی که از خود مراقبت کرده و سعی می کنند که کنترل این بیماری را به دست بگیرند، ممکن است هیچگاه در طی زندگی شان نیاز به اقدام برای ساخت پروتز پای دیابتی پیدا نکنند. مراقبت از پا در دیابتی ها احتمال قطع عضو را به شدت کاهش می دهد.

شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :

فلوشیپ ارتوپدی چیست؟

ارتوپدی پا چیست؟

ارتوپد دست چیست؟

ارتوپد چیست؟

پروتز پای دیابتی

در زمان ساخت پروتز دیابتی (ساخت پروتز پای دیابتی) به این مسائل توجه و دقت داشته باشید!؟

افرادی که می خواهند برای تهیه و نصب پروتز پای دیابتی اقدام کنند، باید برخی نکات را در هنگام تهیه آن رعایت کنند. برخی از این نکات به شرح زیر است:

  • یک فرد دیابتی برای آنکه عضلاتش توان تحمل وزن این پروتز را داشته باشند، باید تمرین های مخصوصی انجام دهد. این تمرین ها به فرد کمک می کنند تا با کمک پروتز، راحت تر راه برود. بهتر است 6 هفته قبل از نصب پروتز، این تمرینات شروع، و مرتبا انجام شوند.
  • کسی که پروتز دیابتی نصب می کند، نباید در روزهای ابتدایی نصب پروتز، پیاده روی های طولانی مدت داشته باشد.
  • کسانی که به زیبایی پروتز اهمیت می دهند، بهتر است انواعی از آن را که شباهت بیشتری به بدن دارند، بسازند. البته باید خاطر نشان کنیم، برخی از این پروتزها قیمت بالایی دارند.
  • اگر به شکلی درستی از پروتز استفاده کنید، نیازی نیست در عرض مدتی کوتاه، برای سفارش و ساخت یک پروتز جدید اقدام نمایید.
  • پروتزهایی که توسط بهترین کلینیک های ارتوپدی ساخته می شوند، بسیار قابل اعتماد بوده و می توانند بخش عمده ای از مشکلات بیماران مبتلا به دیابت را برطرف کنند.
بهترین زمان نصب پروتز پای دیابتی چه موقع است

تفاوت پای مصنوعی با پروتز پای دیابتی چیست؟

یکی از سوالات و ابهاماتی که ممکن است برای برخی افراد پیش آید این است که چه فرقی بین ساخت پروتز پای دیابتی و ساخت پای مصنوعی وجود دارد. موضوعی که باید به آن دقت داشته باشید این است که پروتزهای مخصوص افراد دیابتی هیچ فرقی با پروتزهایی که برای سایر افراد ساخته می شوند، ندارند. همان اصول و قوانینی که برای ساخت و نصب پروتز پای دیابتی رعایت می شود، در ساخت پروتز برای افراد غیر مبتلا به دیابت نیز رعایت می شود.

برای ساخت و نصب پروتز پای دیابتی باید به کلینیک های ارتوپدی در کشور مراجعه کردی. در این کلینیک ها، از اندام باقیمانده فرد دیابتی اسکن می گیرند و سپس با توجه به آن برای ساخت یک نوع پروتز اقدام می کنند. در افراد غیر دبایتی درگیر با قطع عضو، هدف ها و نیازهای بیمار در زمان ساخت پروتز مدر نظر قرار داده می شود؛ همین قانون در زمان ساخت پروتزها برای افراد دیابتی نیز وجود دارد، یعنی در این گروه نیز هدف بیمار در ساخت پروتز دخالت داده می شود. کلینیک ها سعی می کنند با توجه به شرایطی که متقاضیان دیابتی و غیر دیابتی دارند، یک پروتز کاربردی بسازند.

قیمت پنجه پای مصنوعی، یکی از انواع پروتز پای دیابتی، چند است؟

یکی از انواع پروتز پای دیابتی، پنجه پای مصنوعی است. دیابتی هایی که پای آنها را از ناحیه پنجه قطع شده است، می بایست برای ساخت این پروتز اقدام کنند. در قطع عضو از ناحیه پنجه پا، بزرگ ترین شانسی که بیمار آورده، وجود مچ پا است. کسانی که پای آنها از ناحیه مچ قطع می شود، در مقایسه با کسانی که پای آنها از ناحیه پنجه قطع شده است محدودیت های بیشتری دارند.

موضوع دیگری که می بایست در مورد آن صحبت کنیم، قیمت پنجه پای مصنوعی است. همان طوری که گفتیم این نوع پروتز از جمله انواع پروتزهای دیابتی است و افراد برای دریافت قیمت آن باید به مراکز و کلینیک های ارتوپدی فنی در کشور مراجعه کنند. در این کلینیک ها، قیمت این نوع پروتز با توجه به موارد زیر تعیین می شود:

  • نوع ماده به کار برده شده در ساخت پروتز؛
  • امکانات و ویژگی هایی که در ساخت پروتز لحاظ شده؛
  • میزان و گستردگی قطع عضو؛
  • کلینیکی که قرار است پروتز را برای بیمار بسازد؛

هر یک از عواملی که در بالا نام بردیم، به صورت مستقیم روی قیمت ساخت پروتز پنجه پای افراد دیابتی تاثیر می گذارد، و به همین جهت برای دریافت قیمت می بایست به مراکز ارتوپدی مراجعه کرد و اطلاعات دقیق تر را از آنها خواست.

تفاوت پای مصنوعی با پروتز پای دیابتی چیست؟

قیمت پروتز پا با بیمه چقدر است؟

یکی از سوالاتی که برای متقاضیان پروتز پای دیابتی حتما به وجود می آید، این است که قیمت پروتز پا با بیمه چقدر است. ما دو نوع بیمه در کشورمان داریم؛ بیمه های دولتی و بیمه های خصوصی. اغلب ایرانی ها تحت پوشش بیمه های دولتی هستند و برخی افراد نیز بنا به نیازهایی که دارند از خدمات بیمه های خصوصی نیز استفاده می کنند.

نکته ای که در مورد هزینه پروتز پای دیابتی و پرداخت آن توسط شرکت های بیمه باید مورد توجه قرار دهید این است که بیمه های دولتی، برخی هزینه های درمانی را پرداخت نمی کنند که ساخت پروتزها نیز یکی از آنها به شمار می رود. کسانی که در معرض آسیب در حین کار قرار دارند و فکر می کنند که ممکن است روزی دچار قطع عضو شوند، بهتر است خود را تحت پوشش بیمه های خصوصی ببرند. این نوع بیمه ها خدمات خوبی به بیمه شوندگان خود ارائه می کنند و مقداری از هزینه های ساخت پروتز، مانند ساخت پروتز چشم را نیز می پردازند.

به همان میزان که برایتان مهم است یک شرکت بیمه معتبر را برای استفاده از خدمات تکمیلی انتخاب کنید، برای برگزیدن کلینیک های ساخت پروتز نیز دقت به خرج داده و به هر مجموعه ای اعتماد نکنید.

قیمت پروتز پا با بیمه چقدر است؟

بهترین زمان ساخت پروتز پای دیابتی چه موقع است؟

در رابطه با پروتز پای دیابتی چیست، نکاتی را بیان کردیم. حال که به خوبی می دانید چه کسانی می بایست برای ساخت این نوع پروتز اقدام کنند، بهتر است در مورد بهترین زمان نصب آن نیز صحبت کنیم.

افراد دیابتی که طی عمل جراحی، پای شان قطع می شود، نمی توانند در روز بعد از عمل جراحی برای ساخت پروتز پای دیابتی اقدام کنند. پروتزها، یک اندام مصنوعی هستند که باید در زمان بهبود زخم های بیمار نصب شوند و اگر کسی بخواهد سریعا، و بعد از انجام عمل جراحی، برای نصب پروتز پای دیابتی اقدام کند، پروتزی که برای او ساخته می شود، کاربردی نبوده و نمی تواند نیازهای او را به خوبی برآورده کند.

از آنجایی که بهبود زخم در بیماران دیابتی، طولانی تر است، این افراد در مقایسه با کسانی که به این بیماری مبتلا نیستند، باید مدت زمان بیشتری را منتظر بمانند تا زخم هایی که در اثر عمل جراحی ایجاد شده است، بهبود پیدا کند. وقتی تمامی التهاب ها و زخم ها خوب شد و از بین رفت، زمان آن فرا می رسد که فرد به کلینیک های ساخت پروتز مراجعه کرده و برای ساخت یک پروتز پای مصنوعی مناسب، درخواست اقدام کند.

بعد از نصب پروتز پای دیابتی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

بعد از نصب پروتز پای دیابتی به چه نکاتی باید توجه کرد؟

کسانی که پروتز پای دیابتی نصب می کنند بعد از نصب آن باید به برخی نکات توجه و دقت داشته باشند. ما در ادامه به این نکات اشاره کرده ایم:

  • کسانی که این پروتز را نصب می کنند باید به صورت روزانه، اندام باقیمانده یا استامپ خود را چک کند. استامپ یک فردی دیابتی نباید تاول شده یا قرمز باشد. کسانی که با این عارضه درگیر هستند در صورتی که چنین علائمی را مشاهده کردند باید به سازندگان پروتز مراجعه کنند.
  • کسانی که این نوع پروتز را نصب می کنند می بایست به صورت روزانه سوکت خود را تمیز کنند. این افراد می بایست با یک پارچه آغشته شده به صابون، سوکت را تمیز کنند و سپس با یک پارچه دیگر، همه باقیمانده های صابون را پاک کنند. بعد از آنکه همه کثیفی های داخل سوکت تمیز شدند، فرد می بایست با یک پارچه کاملا خشک، آن را تمیز کنند.
  • دیابتی ها باید پروتز را مطابق با دستوری که سازنده پروتز ارائه کرده است، بپوشند.
  • بعد از نصب و پوشیدن پروتز باید به صورت مرتب با سازنده پروتز ملاقات داشت. کارشناسان ساخت پروتز می توانند طی این ملاقات ها، پیشرفت فرد را بررسی کنند.
برای ساخت پروتز پای دیابتی چه باید کرد؟

برای ساخت پروتز پای دیابتی چه باید کرد؟

کسانی که پای شان قطع شده است با توجه به میزان قطع شدگی و گسترش آن، می بایست برای ساخت پروتز پای دیابتی اقدام کنند. اولین کاری که این گروه می بایست انجام دهد، مراجعه کردن به مراکزی است که اندام های مصنوعی را می سازند. متقاضیان ساخت اندام های مصنوعی می بایست به کلینیک های ارتوپدی مطرح در کشور مراجعه کنند. این کلینیک ها، در حوزه ساخت اندام های مصنوعی و پاهای مصنوعی فعالیت می کنند.

از جمله کلینیک های معتبر و مطرح در کشور که کارشناسان آن تجربه و مهارت زیادی برای ساخت یک پا مصنوعی کاربردی دارند و می توانند به دیابتی ها کمک کنند تا با کمک این پا، به زندگی خود بازگشته و کارهای روزمره شان را انجام دهد، پایار است. این کلینیک، هم از وجود کارشناسان و متخصصان زبده و متخصص بهره می برد، هم توان ساخت انواع متفاوت پاهای مصنوعی را دارد و هم از تجهیزات لازم برای ساخت اندام های مصنوعی برخوردار بوده و می تواند کمک قابل توجهی به دیابتی های درگیر با قطع عضو کند. در مراجعه به این کلینیک، ابتدا یک قالب از پای فرد تهیه می شود و سپس، با توجه به قالب تهیه شده پا مصنوعی ساخته می شود.

کلام آخر

پروتز پای دیابتی موضوع صحبت ما در این متن بود. ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار، در حوزه ساخت انواع پروتز فعالیت می کنیم. بیماران دیابتی در تماس با کارشناسان ما می توانند بهترین و راحت ترین نوع پروتز را نصب کرده و خود را از شر مشکلاتی که قطع عضو برایشان ایجاد کرده است، رهایی دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *