علت کیفوز چیست؟ بررسی علائم کیفوز
یکی از عوارضی که هر یک از ما ممکن است به آن دچار شویم، کیفوز است. اگر در مورد این بیماری، علت به وجود آمدن آن و علائمی که دارد اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
کیفوز چیست؟ علت کیفوز چیست؟
به حالتی که ستون فقرات به سمت جلو خم می شود، کیفوز گفته می شود. با توجه به اینکه شدت و وخامت کیفوز چقدر است، روش های متفاوتی از نصب ارتز ستون فقرات گرفته تا جراحی برای درمان این روش پیشنهاد می کنند. پزشکان برای آنکه مطمئن شوند واقعا فرد به کیفوز مبتلا شده است یا خیر، از بیمار می خواهند تا از ناحیه ستون فقرات عکس برداری کند. با دیدن نتیجه عکس برداری می توان در مورد داشتن یا نداشتن این عارضه، به اطمینان صد در صدی رسید. از آنجایی که این عارضه تاثیر زیادی روی زیبایی فرد دارد به همین دلیل است که افراد به محض مشاهده علائم کیفوز سعی می کنند در سریع ترین زمان ممکن آن را درمان کرده و از بین ببرند.
موضوعی که برای برخی ها به یک ابهام تبدیل شده، این است که علت بروز کیفوز چیست و چه چیزهایی باعث می شود تا برخی ها مجبور به نصب و پرداخت قیمت ارتز ستون فقرات شوند. از جمله مهم ترین علت های کیفوز می توان به اینها اشاره کرد:
1- پوکی استخوان ها
یکی از پاسخ هایی که می توانیم به سوال علت کیفوز چیست، بدهیم پوکی استخوان هاست. این بیماری باعث می شود که مهره های ستون فقرات، ضعیف شده و احتمال شکستگی آنها در اثر فشار افزایش پیدا کند. پوکی استخوان از بیماری هایی است که در خانم های مسن و یا کسانی که داروهای کورتیکواستروئیدی مصرف می کنند، مشاهده می شود. کسانی که می دانند پوکی استخوان دارند، برای آنکه به عوارض کیفوز مبتلا نشوند، می بایست هر چه سریع تر برای جلوگیری از گسترش پوکی استخوان خود اقدام کرده و اجازه پیشروی به این بیماری را ندهند.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز ستون فقرات و ارتز شانه با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
آیا اسکولیوز باعث فلج شدن میشود؟
2- شکستگی
از دیگر علت های کیفوز می توان به شکستگی اشاره کرد. وقتی که یکی از مهره های ستون فقرات، به هر دلیلی دچار شکستگی می شود، احتمال آنکه ستون فقرات دچار انحنا شود افزایش پیدا می کند. شکستگی فشاری، در استخوان هایی که ضعیف هستند بیشتر دیده می شود. به خاطر داشته باشید، گاهی اوقات شکستگی های خفیف هیچ گونه علامتی ندارند.
3- تخریب دیسک ها
از دیگر دلایلی که می توان در پاسخ به سوال علت کیفوز چیست، بیان کرد تخریب دیسک های ستون فقرات است. دیسک ها همان بالشتک های نرمی هستند که بین مهره ها قرار گرفته اند. وقتی که افراد سن شان زیادی می شود، دیسک ها صاف و منقبض می شوند و کیفوز به وجود می آید.
4- بیماری شوئرمن
از دیگر دلایل ایجاد کیفوز و یا گوژپشتی می توان به بیماری شوئرمن اشاره کرد. این بیماری، قبل از بلوغ ایجاد شده و باعث به وجود آمدن قوز کمر می شود. انجام برخی کارها از جمله حمل کردن اجسام سنگین یا خمیده نگه داشتن گردن به مدت طولانی باعث بدتر این بیماری و به دنبال آن، بدتر شدن وضعیت قوز کمر می شود.
5- بالا رفتن سن
در ادامه پاسخ به سوال علت کیفوز چیست، لازم است به افزایش سن فرد نیز اشاره داشته باشیم. وقتی که سن، زیاد می شود تغییرات زیادی در بدن ما به وجود می آید که یکی از آنها ایجاد عارضه کیفوز است. این افزایش سن به خصوص در کسانی که تحرک ندارند و ورزش یکی از جنبه های مهم زندگی شان نیست، بیش از بقیه مشهود است. کسانی که می خواهند دوران میانسالی و سالمندی سالمی داشته باشند باید از دوران جوانی، ورزش کردن را شروع کنند.
انواع کیفوز چیست؟
حال که متوجه شدید علت کیفوز چیست، خوب است در مورد انواع آن نیز صحبت کنیم. انواع عارضه کیفوز یا گوژپشتی به شرح زیر است:
1- کیفوز مادرزادی
یکی از انواع کیفوز، کیفوز مادرزادی است. همان طوری که از نام این نوع مشخص است، این کیفوز از زمانی که نوزاد به دنیا می آید مشاهده می شود. زمانی که ستون فقرات کودک در رحم مادر به درستی رشد نمی کند و یا زمان هایی که مهره ها با هم ترکیب می شوند، نوزاد به کیفوز مبتلا شده و با همین عارضه به دنیا می آید. این نوع کیفوز با افزایش سن کودک، بهتر نشده و وضعیت آن بدتر می شود. در اغلب کودکانی که به این نوع کیفوز مبتلا هستند، جراحی می تواند به آنها کمک کند تا کیفوزشان را درمان کنند. ناگفته نماند، بسیاری از کودکانی که با عارضه کیفوز به دنیا می آیند به دیگر مشکلات، همچون مشکلات قلبی و کلیوی نیز دچار هستند.
2-کیفوز شوئرمن
از دیگر انواع عارضه کیفوز می توان به کیفوز شوئرمن اشاره کرد. این نوع، در سنین نوجوانی خود نشان می دهد. ایجاد کیفوز شوئرمن به دلیل ناهنجاری ساختاری است که در ستون فقرات وجود دارد. اگر می خواهید مطمئن شوید که نوجوان شما به این عارضه مبتلا شده است یا خیر، می بایست از ستون فقرات فرزندتان عکس برداری با اشعه ایکس انجام دهید. طی این عکسبرداری مشخص خواهد شد که چند مهره از مهره های ستون فقرات، از حالت مستطیلی خارج شده و به شکل مثلث در آمده اند. در اثر این تغییر است که ستون فقرات به سمت جلو خم شده و کیفوز بروز پیدا می کند. از جمله علائم کیفوز به عدم توانایی فرد برای صاف کردن کمر اشاره کرد.
علائم کیفوز چیست؟
با دانستن علت کیفوز چیست، لازم می دانیم در خصوص علائمی که این عارضه دارد نیز صحبت کنیم. از جمله علائم بیماری کیفوز می توانیم به این موارد اشاره داشته باشیم:
- حساس شدن ستون فقرات
- کمر درد
- احساس سفتی در کمر
- خستگی
- گرد شدن شانه ها
- سفت شدن عضلات پشت ران یا همسترینگ
به غیر از علامت هایی که در بالا نام بردیم ممکن است برخی ها علائم دیگری را نیز مشاهده کنند. این علائم به شرح زیر است:
- تغییر کردن عادت های روده و مثانه
- ضعیف شدن و بی حسی در پاها
- گزگز کردن پاها
- مشکلات تنفسی و تنگی نفس
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
تفاوت لوردوز و کیفوز چیست؟ بررسی هر کدام
انواع کیفوز چیست؟ علت و راه درمان آن
درمان کیفوز چیست؟
به سوال علت کیفوز چیست، پاسخ دادیم و حال می خواهیم در مورد روش های درمان این عارضه نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. از جمله روش های درمان کیفوز می توان به این موارد اشاره داشت:
1- تحت نظر پزشک بودن
یکی از روش هایی که می توان برای درمان علائم کیفوز بیان کرد، قرار داشتن تحت نظر پزشک است. برخی نوجوانانی که احتمال می رود به کیفوز مبتلا خواهند شد می بایست تحت نظر پزشک باشند. این گروه باید به صورت دوره ای و مرتب، به پزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز، از ستون فقرات خود عکس بگیرند. با عکس برداری می توان از رشد و پیشرفت انحنا در ستون فقرات مطلع شد و هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد.
2- فیزیوتراپی
از دیگر روش های درمان می توان به فیزیوتراپی اشاره کرد. طی جلسه های فیزیوتراپی، تمرین هایی انجام می شود تا به کمک آنها عضلات شکم تقویت شده و کمر درد نیز تسکین پیدا کند. برای تقویت عضلات همسترینگ و آن دسته از عضله هایی که تحت تاثیر ناهنجاری های کمر قرار گرفته اند نیز فیزیوتراپیست ها تمرین هایی را به بیمار آموزش می دهند.
کلام آخر
علت کیفوز چیست، معرفی انواع، بررسی روش های درمان و صحبت کردن در مورد علائم از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. کسانی که مجبورند برای درمان کیفوز ارتزهای اختصاصی نصب کنند می توانند به کلینیک ارتوپدی فنی پایار مراجعه کنند. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال بوده و شما را در جریان قیمت ساخت پروتز مچ پا نیز قرار خواهد داد.