تعیین درجه اسکولیوز، موضوعی است که در این سری از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه، همراهی مان کنید.
به بیماری که در آن، ستون فقرات دچار انحراف می شود اسکولیوز می گویند. این بیماری از جمله بیماری هایی است که در هر سنی ممکن است فرد را به خود درگیر کند. این بیماری، ممکن است در سنین کودکی شروع شود و چنانچه به آن بی توجهی شده و برای درمان و نصب ارتز ستون فقرات هیچ اقدامی انجام نشود، در سنین بزرگسالی مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کرده و تاثیر منفی روی زندگی فرد می گذارد.
سوالی که برای برخی افراد ممکن است ایجاد شود این است که آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، کسانی که اسکولیوز خفیف دارند، نیازی به درمان جدی نخواهند داشت و حتی کسانی که اسکولیوز آنها پیشرفت کرده است می توانند به پزشک مراجعه کرده و با اقداماتی نظیر خرید، پرداخت قیمت ساخت ارتز ستون فقرات و نصب آن و گاهی نیز جراحی می توانند در جهت درمان این عارضه برایند. در طی عمل های جراحی، مهره های ستون فقرات را در جای خود فیکس کرده و اجازه نمی دهند که انحراف مهره ها افزایش پیدا کند.
موضوع بسیار مهمی که می بایست در مورد اسکولیوز بدانید متفاوت بودن روش های درمان است. در درجه های متفاوت، روش های گوناگونی را برای درمان پیشنهاد می کنند و به همین دلیل است که تعیین درجه اسکولیوز از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است. ما در ادامه، به این موضوع خواهیم پرداخت و خواهیم گفت که درجه های متفاوت اسکولیوز چیست و چگونه و با چه روش هایی متوجه می شوند که فرد به چه نوعی از اسکولیوز مبتلا شده است. دانستن این موضوع می تواند برای کسانی که اسکولیوز دارند موضوع بسیار مهمی باشد.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
چگونه قوز کمر رو از بین ببریم؟ درمان خانگی با 9 حرکت
بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر
تعیین درجه اسکولیوز تعیین می کند که فرد از کدام یک از روش های درمان استفاده کند. برای تعیین درجه نیز، بیمار می بایست به پزشک خود مراجعه کند. پزشک طی جلسه ای که ترتیب می دهد دنبال نشانه هایی مانند، باسن، کمر، شانه، پا قفسه سینه نابرابر و یا کتف برجسته تر می گردد. خم شدن به جلوی آدامز نیز می تواند به تشخیص درجه اسکولیوز در کودکان کمک کند.
عکس برداری با اشعه ایکس نیز در تعیین دقیق درجه اسکولیوز موثر و مفید خواهد بود. وقتی که بیمار عکس ستون فقرات خود را برای پزشک می آورد او با استفاده از روش زاویه کوب متوجه خواهد شد که میزان دقیق اسکولیوز چقدر است. در این روش، خط هایی را در قسمت های بالایی و پایینی مهره کج شده ترسیم می کنند. سپس، به خط های کشیده، خطوطی به صورت عمود وارد می آید و این خط ها را تا جایی ادامه می دهند که بتوانند همدیگر را قطع می کنند. این، زاویه کوب را به ما می دهد و پزشک را در جریان میزان درجه اسکولیوز قرار می دهد.
با بررسی هایی که از روی عکس ستون فقرات انجام می شود می توان به راحتی در مورد این بیماری اظهار نظر کرد. ستون فقرات ما به صورت عادی و طبیعی در حدود 10درجه انحراف دارد. وقتی که این عدد بیش از 10 می شود آن موقع است که می گویند فرد به اسکولیوز مبتلا شده است.
در تعیین درجه اسکولیوز، اگر مشخص شود که میزان انحراف ستون فقرات فرد 20 درجه است، او می تواند از وسایل کمک درمانی همچون بریس استفاده کرده و یا به فیزیوتراپی برود. با کمک این دو روش می توان میزان پیشرفت انحنای ستون فقرات را کنترل کرد. کسانی که می بایست از بریس استفاده کنند بهتر است به مدت 18 تا 20 ساعت در روز آن را ببندند تا بتوانند در آینده شاهد نتایج درمانی باشند.
آیا اسکولیوز باعث فلج شدن میشود؟
یکی از سوالاتی که در مورد تعیین درجه اسکولیوز ممکن است پیش آید این است که اسکولیوز خفیف چند درجه است. اسکولیوز خفیف، کمترین میزان انحنای ستون فقرات را دارد و معمولا جای نگرانی نیست. این نوع، در سنین کودکی و نوجوانی ایجاد می شود و انحنای ستون فقرات در آن، بین 10 تا 25 درجه است.
درست است که می گوییم، برای اسکولیوز خفیف نباید نگران بود، اما می بایست به دکتر مراجعه کرد. پزشکان، در بازه زمانی 3 تا 6 ماه وضعیت کودک و نوجوان شما را بررسی می کنند تا متوجه شوند که آیا اسکولیوز دچار تغییر می شود یا خیر. معمولا اگر میزان انحنای ستون فقرات افزایش پیدا کند، هیچ چاره ای به جز درمان نیست. خیلی ها، تا زمان بزرگسالی متوجه نمی شوند که به این عارضه مبتلا شده اند.
بنابراین اگر با انجام و تعیین درجه اسکولیوز متوجه شدید که کودک و یا نوجوان شما به این عارضه دچار شده است، نسبت به آن بی تفاوت نبوده و به پزشکان و متخصصان مراجعه کنید. پزشکان، در صورت تغییر وضعیت اسکولیوز بهترین تصمیم را برای جلوگیری از گسترش و بدتر شدن آن می گیرند و با ارائه راه حل هایی مفید، به کودک و نوجوان شما کمک می کنند.
در مورد روش تعیین درجه اسکولیوز توضیحاتی را بیان کردیم و گفتیم با کمک عکسی که از روی ستون فقرات گرفته می شود می توان در مورد میزان آن قضاوت کرد. نکته ای در بالا اشاره به آن نکردیم این است که، معمولا وقتی که میزان انحراف ستون فقرات به بیش از 40 درجه می رسد به این معنی است که اسکولیوز فرد وارد قسمت پیشرفته و شدید شده و او می بایست روش درمانی جدی را برای از بین بردن این انحنا انجام دهد. در مواقعی که انحراف ستون فقرات، بیش از 40 و 50 درجه است، انجام عمل جراحی یکی از بهترین روش های درمان به شمار می رود. طی عمل جراحی، جلوی رشد و افزایش انحراف ستون فقرات گرفته می شود.
پس، کسانی که اسکولیوز 50 درجه دارند می بایست به سراغ آخرین روش درمان بروند و سعی کنند تا جایی که می توانند اجازه ندهند انحنای ستون ففرات افزایش پیدا کند. نکته ای که خوب است مورد تعیین درجه اسکولیوز مطرح شود این است که پزشکان، بهتر است در مورد این بیماری فقط به قضاوت بیمار از روی عکس او اکتفا نکرده و سعی کنند با کمک معاینه های دستی نیز درجه اسکولیوز فرد را تشخیص دهد. از آنجایی که اسکولیوز یک وضعیت سه بعدی است و عکس ها وضعیت اسکولیوز را از روی عکس های دو بعدی بررسی می کنند به همین دلیل است که توصیه می کنیم، پزشکان برای تشخیص بهتر درجه این بیماری، حتما معاینه های دستی نیز انجام دهند. منظور ما از معاینه دستی، معاینه وضعیت ستون فقرات از روی بدن بیمار است.
کلام آخر
تعیین درجه اسکولیوز، بررسی و توضیح اسکولیوز در درجه های متفاوت از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. بیمارانی که مجبورند برای درمان، جهت ساخت ارتزهای اختصاصی ستون فقرات اقدام کنند اولین و بهترین کاری که می بایست انجام دهند مراجعه کردن به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر و مطرح در کشور است. از جمله این کلینیک های مطرح می توانیم به پایار اشاره کنیم که در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند. شما برای دریافت قیمت ساخت پروتز انگشت دست می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس گرفته و اطلاعات تکمیلی را از آنها بخواهید.