غضروف مچ پا چیست؟⭐در صورت آسیب غضروف مچ پا چکار کنیم؟

غضروف مچ پا چیست؟ علت درد غضروف پا، چه می تواند باشد؟

غضروف چیست و در زمان آسیب غضروف مچ پا چه کاری باید انجام داد، از جمله موضوعاتی است که در این مقاله می خواهیم در مورد آنها صحبت کنیم. اگر می خواهید در مورد این موضوع اطلاعات بیشتری به دست آورید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. توصیه می کنیم مقاله ی اسکن کف پا در تهران را نیز مطالعه کنید.

غضروف مچ پا چیست؟ علت درد غضروف پا، چه می تواند باشد؟

اولین موضوعی که می خواهیم به آن بپردازیم پاسخ به سوال غضروف مچ پا چیست، است. غضروف، یک بافت انعطاف پذیر و نیمه جامد است. غضروف های بدن، سفید رنگ هستند. در غضروف ها خون جریان نداشته و انواع و اقسام متفاوت دارند. یکی از انواع غضروف هایی که در بدن می توان مشاهده کرد، غضروف هایی است که در لاله گوش یا تیغه بینی وجود دارد. نوع دیگری از غضروف ها هستند که به مفاصل بدن کمک می کنند تا راحت تر در جای خود حرکت کنند. از جمله این غضروف ها می توانیم به غضروف های قرار گرفته در ناحیه مچ پا اشاره کنیم.

غضروفی که در ناحیه مفصل مچ پا وجود دارد، به مانند غضروف سایر نقاط بدن سفید رنگ است. غضروف این ناحیه، مفاصل موجود در مچ پا را در کنار هم نگه می دارد و به آنها کمک می کند تا به راحتی حرکت کنند. به خاطر داشته باشید، علت درد غضروف پا نباید باعث نگرانی شما از بابت اقدام برای ساخت پروتز مچ پا شود. مصرف داروها می تواند به افراد درگیر با این مشکل کمک می کند تا از میزان مشکلاتشان کاسته شود.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز مچ پا با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

دلایل آسیب به غضروف مچ پا چیست؟ آیا داروی غضروف ساز مچ پا می تواند باعث ترمیم آن شود؟

دلایل آسیب به غضروف مچ پا چیست؟ آیا داروی غضروف ساز مچ پا می تواند باعث ترمیم آن شود؟

دلایل آسیب به غضروف مچ پا چیست، دیگر سوال مهمی است که باید به آن پاسخ داده شود. به یاد داشته باشید در هنگام آسیب غضروف، نیازی نیست برای پرداخت قیمت پروتز مچ پا اقدام کنید؛ زیرا با روش های معمول، این مشکل به راحتی درمان می شود.

برخی از دلایلی که ممکن است باعث ایجاد آسیب غضروف مچ پا شده باشد، به شرح زیر است:

1- ورزش

یکی از دلایل ایجاد آسیب در ناحیه غضروف مچ پا، فعالیت های ورزشی است. در ورزش هایی که میزان تماس فیزیکی افراد با هم زیاد است، مانند فوتبال و یا راگبی، غضروف مچ پا یکی از قسمت هایی است که دچار آسیب می شود.

2- کم بودن تحرک

از دیگر موارد شایع آسیب به ناحیه غضروف مچ پا که ممکن است فرد را مجبور به استفاده از داروی غضروف ساز مچ پا کند، کم بودن تحرک است. افرادی که تحرک زیادی ندارند، بافت های غضروف در آنها ضعیف شده و یک فشار ناگهانی به راحتی می تواند به غضروف مچ پا آسیب وارد کند. در افراد چاق نیز به دلیل کم بودن میزان تحرک، فشاری که به ناحیه مچ پا وارد می آید، این قسمت را بیش از بقیه قسمت های بدن آسیب پذیر کرده است.

3- اتفاقات ناگهانی

گاهی اوقات، یک افتادن و یا زمین خوردن ناگهانی و یا حتی سقوط یک جسم روی پا می تواند باعث ایجاد آسیب در ناحیه مچ پا و غضروف شود.

در صورت آسیب غضروف مچ پا، چه کنیم؟ آیا آمپول غضروف ساز مچ پا در درمان این آسیب، موثر است؟

در مورد علت آسیب به غضروف مچ پا چیست، صحبت کردیم. خوب است بدانید، اگر به این غضروف، آسیب وارد شود، عوارض و صدمه هایی از جمله سفت و دردناک شدن مفصل مچ پا، خونریزی، بروز بیماری آرتروز، به صدا افتادن استخوان ها در زمان بلند شدن اشاره کرد.

اگر این قسمت از بدن آسیب ببیند، روش های متفاوتی را می توان برای درمان آن پیشنهاد کرد. برخی از این روش ها به شرحی است که در ادامه بیان می کنیم:

1- روش های غیر جراحی

یکی از روش هایی که می توان برای درمان آسیب غضروف مچ پا پیشنهاد کرد، استفاده از روش های غیر جراحی است. این روش؛ شامل دارو درمانی مانند آمپول غضروف ساز مچ پا است. از دیگر روش هایی می توان به عنوان یک روش غیر جراحی برای درمان آسیب در ناحیه غضروف مچ پا اشاره کرد، استفاده از داروهای تسکین دهنده درد است. البته، برخی حرکات تمرینی برای تقویت این قسمت نیز می تواند به فرد کمک کند تا با درد ایجاد شده در این ناحیه کنار آید.

2- روش های جراحی

از دیگر روش های درمان آسیب به غضروف مچ پا، روش جراحی است. به این روش ترمیم و درمان غضروف در مچ پا، آرتروسکوپی گفته می شود. در برخی موارد شدیدتر، و در صورتی که پزشک صلاح ببیند، به سراغ روش جراحی باز و انجام پیوند غضروف در مچ پا می روند.

دلیل ورم غضروف مچ پا چیست؟

غضروف مچ پا چیست را پاسخ دادیم و حال، لازم می دانیم در مورد یکی از اتفاقاتی که ممکن است برای افراد ایجاد شود نیز نکاتی را بیان کنیم. بیماری و اتفاقی که از آن حرف می زنیم، ورم کردن غضروف مچ پا است. این بیماری دلایل متفاوتی به شرح زیر دارد:

  • ایجاد آسیب در ناحیه مچ پا می تواند یک دلیل ورم غضروف مچ پا باشد. کسانی که به مچ پای آنها آسیب وارد می شود، با علائمی مانند التهاب و تورم مواجه می شوند. پیچ خوردگی نیز یکی از آسیب هایی است که باعث می شود مچ پای فرد، ورم کند. در این مواقع می توان با استراحت کردن، ورم را درمان کرد.
  • برخی داروها نیز عوارض جانبی همچون ورم کردن مچ پا دارند که از جمله آنها می توانیم به داروهای ضد افسردگی، مسدود کننده های کانال کلسیم برای فشار خون بالا و یا قرص های جلوگیری از بارداری اشاره کنیم.
  • ایجاد لخته در خون نیز ممکن است باعث شود که پا ورم کند. این عارضه نیاز به درمان سریع و مراقبت های پزشکی زودهنگام دارد و نباید نسبت به آن بی تفاوت بود.

ورم غضروف عارضه خیلی خطرناکی نیست و در صورتی که با بروز آن به پزشک مراجعه کنید، نیازی نیست از بابت ساخت پروتز به مراکز ساخت پروتز مخصوص مچ پا و مراکزی که در حوزه ساخت پروتز مچ دست فعالیت می کنند، مراجعه کنید.

بهترین کار برای ترمیم و درمان ساییدگی غضروف مچ پا چیست؟

بهترین  کار برای ترمیم و درمان ساییدگی غضروف مچ پا چیست؟

در بالاتر به سوال غضروف مچ پا چیست و گفتیم که برای درمان این مشکل می توان به روش های جراحی و غیر جراحی اقدام کرد. از آنجایی که ممکن است عمل های جراحی تبعات و مشکلات خاص خود را داشته باشد برخی روش های درمانی زیر می توانند موثر باشند:

1- کاهش وزن

یکی از بهترین کارها برای ترمیم غضروف مچ پا است. وقتی که فردی چاق و یا کسی که وزن زیادی دارد، وزن خود را کم می کند فشار کمتری به مفاصل ورد می آید و به این  شکل، عملکرد نیز افزایش پیدا می کند.

2- کمتر کردن میزان فعالیت ها

از دیگر کارهایی که می تواند کمک کند تا غضروف ها درمان شده و درد آنها کاهش پیدا کند، کمتر کردن میزان فعالیت ها است. کسانی که به دلیل داشتن فعالیت های زیاد باعث آسیب به مفصل های خود شده اند باید از حجم کارهایی که در طی روز انجام می دهند کم کنند. با این عمل، فشار کمتری به غضروف ها می آید.

3- فیزیوتراپی

تمرین هایی که در فیزیوتراپی انجام می شود باعث افزایش دامنه حرکتی غضروف ها و مفاصل شده، و باعث می شود که عضلات پا و مچ پا نیز تقویت شوند. با قوی شدن عضلات فشار کمتری به غضروف ها وارد می شود.

دلیل ورم غضروف مچ پا چیست؟

مهم ترین نکاتِ مراقبتی راه رفتن بعد از جراحی مچ پا و ترمیم غضروف مچ پا چیست؟

در خطوط بالایی در مورد غضروف مچ پا چیست، نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که در صورت آسیب به این قسمت، شما باید برای درمان آن اقدامی جدی انجام دهید. یکی از روش های ترمیم غضروف و درمان آسیبی که به آن وارد شده است، عمل جراحی است. کسانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند، برای آنکه راه رفتن آنها بعد از جراحی مچ پا و غضروف مچ پا، باعث اختلال در روند درمان نشود، باید برخی نکاتی مراقبتی را به شرح زیر رعایت کنند:

  • ممکن است فرد در روزهای بعد از عمل، درد داشته باشد. پزشکان در این مواقع داروهای مسکن تجویز کرده و بهتر است بیمار حتما آنها را مصرف کند.
  • بیمارانی که این نوع عمل جراحی را انجام داده اند، موظفند همه توصیه های پزشک در مورد محدود کردن حرکات، ورزش دادن مچ پا و همین طور انجام فیزیوتراپی را گوش داده و به آنها عمل کنند.
  • صبوری کردن در زمان بهبودی نیز از دیگر کارهایی است که بعد از انجام عمل جراحی باید مورد توجه قرار گیرد.
  • بهتر است اگر پزشک شما تشخیص داده است، استانداردترین و نرمال ترین کفش ها، یعنی کفش های طبی را بپوشید.

کلام آخر

غضروف مچ پا چیست و آسیب هایی که به این ناحیه وارد می شود، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. این مقاله به دست کارشناسان ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار تهیه شده است. این مجموعه، در حوزه ساخت انواع و اقسام پروتز اندام تحتانی، فوقانی، ساخت کفش و کفی طبی فعالیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *