تعویض مفصل آرنج دست چیست ? و چگونه انجام می شود؟
تعویض مفصل آرنج دست به کسانی توصیه می شود که در اثر بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید، رماتیسم و غیره دچار درد و آسیب در ناحیه آرنج هستند. معمولا اگر نتوان با کمک ابزارهایی مانند ارتز، درد بیمار را کاهش داد، پزشک انجام عمل جراحی تعویض مفصل را ضروری می داند.
اگر به یکی از بیماری هایی که در فوق اشاره کردیم مبتلا هستید، خوب است در مورد تعویض مفصل در ناحیه آرنج، اطلاعات کاملی داشته باشید و با آگاهی برای انجام این عمل اقدام کنید. ما در این مقاله در خصوص عوارض، کاهش عوارض ناشی از عمل و شایع ترین دلایل تعویض مفصل آرنج با شما صحبت خواهیم کرد. اگر می خواهید برای نصب ساخت این پروتز اقدام کنید، مقاله ما که در مورد بهترین مرکز پروتز دست در شهر تهران است، به دردتان می خورد.
شایع ترین دلایل تعویض مفصل آرنج دست چیست؟
از شایع ترین دلایل تعویض مفصل آرنج در دست به شرح زیر است:
1- بیماری آرتریت روماتوئید
بیماری آرتریت روماتوئید یک نوع بیماری التهابی است. التهابی که در این بیماری ایجاد می شود، به غضروف مفصل آرنج آسیب رسانده و باعث ایجاد سفتی و درد در آن می شود.
2- استئوآرتریت
بیماری استئوآرتریت که به آن بیماری دژنراتیو مفصلی هم گفته می شود، یک نوع پارگی است و بروز آن ارتباط زیادی با شرایط سنی فرد دارد. معمولا در کسانی که در بازه سنی بالای 50 سال قرار دارند، این بیماری بیش از بقیه مشاهده می شود. در این بیماری، غضروف مفصل، نرم می شود؛ از بین می رود و استخوان ها به هم ساییده می شوند. هر چه زمان می گذرد، درد و سفتی مفصل بیشتر می شود.
3- آرتریت بعد از تروما
از دیگر بیماری هایی که فرد را مجبور می کند برای تعویض مفصل آرنج دست اقدام کند، بیماری آرتریت بعد از تروما است. این بیماری نیز با آسیب های شدیدی در آرنج همراه است. با گذشت زمان، پارگی تاندون ها و رباط های اطراف مفصل آرنج منجر به ایجاد آسیب در غضروف می شوند.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
بهترین مرکز پروتز دست در شهر تهران
4- شکستگی
از دیگر دلایل ایجاد آسیب به مفصل آرنج، شکستگی است. این شکستگی ها در صورت شدید بودن، آسیب های جدی به مفصل آرنج وارد کرده و فرد را ملزم می کنند برای انجام عمل جراحی تعویض مفصل در آرنج اقدام جدی انجام دهد.
موردی که در مورد شکستگی آرنج نگران کننده به نظر می رسد این است که گاهی اوقات، به دلیل جراحت های وارد شده به آرنج، پزشک نمی تواند قسمت آرنج را نگهداری کرده و مجبور به قطع آن می شود. در این شرایط، بیمار قطع عضو شده برای آنکه به زندگی عادی اش ادامه دهد، مجبور است از یکی از انواع پروتز بالای آرنج استفاده کند.
بدترین عوارض تعویض مفصل آرنج دست چیست؟
عمل جراحی تعویض مفصل آرنج دست به مانند هر عمل جراحی دیگری ممکن است با عوارض و خطراتی همراه باشد. برخی از بدترین و شایع ترین عوارض این نوع عمل جراحی به شرح زیر است:
- عفونت در ناحیه مفصل مصنوعی (عفونت مفصل چیست؟)
- عدم ثبات در مفصل
- سختی در مفصل آرنج
- ایجاد شکست و ضعف در تاندون بازو
- احساس درد در ناحیه تعویض مفصل آرنج دست
- لخته شدن خون و یا خونریزی
- شکستگی در استخوان
- ایجاد واکنش در بدن نسبت به پروتز مصنوعی قرار داده شده در آرنج دست
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
معرفی بهترین مرکز ارتوپدی فنی شرق تهران
3 راهکار مطمئن درمان دبلیو نشستن کودک
چه کنیم تا عوارض ناخوشایند تعویض مفصل در آرنج پیش نیاید؟
در مورد عوارض تعویض مفصل آرنج دست نکاتی را ذکر کردیم، اما نکته ای که باید آن به خاطر داشت این است که برخی از این عوارض، به راحتی و به واسطه انتخاب هایی که بیمار انجام می دهد، قابل پیشگیری هستند. اگر می خواهید به جای مفصل آرنج یک پروتز آرنج یا مفصل مصنوعی آرنج قرار دهید، به نکاتی که در ادامه بیان می کنیم، توجه و دقت داشته باشید:
- یکی از روش های پیشگیری از عوارض جراحی تعویض مفصل مصنوعی آرنج، انتخاب یک پزشک ماهر و با تجربه است. پزشکان نقش اساسی و مهمی در انجام عمل جراحی به بهترین شکل ممکن دارند و می توانند در کاهش عوارض در روزهای بعد از عمل به شما کمک فراوانی کنند.
- رعایت تمامی نکاتی که به بیمار گفته شده است، از دیگر راهکارهای کاهش عوارض است. در روزهای بعد از عمل، بیمار مجبور است از انجام برخی کارها خودداری کند تا نتیجه عمل، رضایت بخش و مثبت باشد.
- انتخاب یک پروتز مصنوعی یا مفصل مصنوعی با کیفیت نیز می توان به فرد کمک کند تا با عوارض ناخوشایند این عمل جراحی رو به رو نشود.
آیا حرکت آرنج در روز بعد از عمل، مجاز است؟
تعویض مفصل آرنج دست عمل بسیار حساسی است و اگر فرد به نسبت به رعایت نکات مهم در روزهای بعد از عمل، بی توجهی کند، تنها به ضرر خود عمل کرده و هزینه ای که در این راه صرف کرده است، عملا به هدر می رود.
حواستان باشد تا یک هفته بعد از عمل نباید حتی یک فنجان را با دستی که مفصل آرنج آن تعویض شده است، بلند کنید. معمولا پزشکان با توجه به میزان جراحی و شدت آن، در مورد تعداد روزهایی که باید استراحت کنید، اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار می دهند.
فردی که این عمل جراحی را انجام داده است، باید به تمام مواردی که پزشک ذکر کرده، عمل کند. این فرد برای آنکه به روزهای عادی و روزهای بدون درد در مفصل آرنج بازگردد، مجبور است تا مدتی از بلند کردن جسم سنگین خودداری کند و به استراحت بپردازد.
هزینه تعویض مفصل آرنج دست چقدر است؟
یکی از سوال هایی که ممکن است برای افراد پیش آید، مشخص کردن هزینه کلی تعویض مفصل آرنج است. در پاسخ به این سوال نمی توان یک عدد ثابت و مشخص بیان کرد و گفت که به عنوان مثال، هزینه تعویض مفصل آرنج فلان قیمت است. در برآورد این هزینه، مسائل مختلفی درگیر است که یکی از آنها نوع نوع مفصلی است که قرار است در قسمت داخلی آرنج نصب شود. کیفیت مفصل جدید، وارداتی بودن و دوام از جمله مواردی است که باعث می شود هزینه تعویض مفصل آرنج دست، کاهش یا افزایش پیدا کند.
موضوع دیگری که روی هزینه تعویض این مفصل تاثیر دارد، هزینه عمل جراحی است. بستری شدن در یک بیمارستان دولتی یا خصوصی، میزان مهارت پزشکی که قرار است مفصل آرنج را تعویض کند، مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و مواردی از این دست، از جمله عواملی هستند که می توانند روی هزینه این عمل تاثیر گذار باشند. شدت درد در افراد مبتلا به درد در ناحیه آرنج، زیاد است؛ به همین جهت این افراد باید بهترین پزشکان را برای انجام این عمل انتخاب کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر، مقاله هزینه تعویض مفصل آرنج را مطالعه کنید.
آیا یکی از راه های درمان خشکی مفصل آرنج، تعویض مفصل آرنج دست است؟
یکی از عوارضی که در ناحیه آرنج دست ممکن است ایجاد شود، خشکی مفصل آرنج است. این عارضه از جمله عوارضی است که در اثر جراحی، بیماری هایی مانند آرتروز و آسیب دیدگی ایجاد می شود. در این عارضه، فرد قادر نیست آرنج خود را خم کند، صاف کند و یا حتی بچرخاند. خشکی مفصل آرنج محدودیت هایی در زندگی ایجاد می کند و به همین دلیل است که می بایست هر چه سریع تر برای درمان خشکی مفصل آرنج اقدام کرد.
برای درمان خشکی دست معمولا به سراغ تعویض مفصل آرنج دست نمی روند و از روش های دیگری برای درمان آن استفاده می کنند. برخی از روش های معمول برای درمان این عارضه به شرح زیر است:
- از جمله روش های درمانی غیر جراحی می توانیم به اصلاح فعالیت، سرد کردن، استفاده از داروهای کورتیکو استروئیدی و استفاده از داروهای ضد درد یا ضد التهاب اشاره کنیم.
- درمان کردن با یخ و یا گرما نیز می تواند در کاهش درد ناشی از خشکی مفصل آرنج موثر باشد.
- تزریق داروهای کورتون نیز از دیگر راه های درمان خشکی مفصل آرنج است.
آیا صاف نشدن دست، نشان دهنده زمان تعویض مفصل آرنج دست است؟
یکی از عوارضی که در ناحیه آرنج دست پیش می آید، صاف نشدن آرنج دست و یا قفل شدن آن است. در این مواقع، فرد نمی تواند آرنج دست خود را باز و بسته کند. اگر با داشتن این مشکل به پزشک مراجعه کنید، او ابتدا دست شما را بررسی کرده و در صورت نیاز از شما درخواست می کند تا آزمایشاتی را انجام دهید. نکته ی مهمی که می باید در مورد این مشکل بدانید، این است که صاف نشدن آرنج، دلیل و نشانه ای برای تعویض آرنج دست نیست و اصلا نباید نگران باشید.
برای درمان قفل شدن دست راه حل های متفاوتی ارائه می کنند که برخی از آنها به شرح زیر است:
- فردی که نمی تواند آرنج دستش را صاف کند، باید تا مدتی، فعالیت های خود را محدود کند. استراحت باعث کاهش درد این ناحیه می شود.
- دیگر راه حل درمان قفل شدن دست، استفاده از دارو است. داروهای مسکن می توانند درد این ناحیه را کاهش دهند. خاطر نشان می کنیم، این داروها باید با تجویز پزشک مصرف شوند.
- ماساژ درمانی نیز می تواند به افراد کمک کند تا آرنج خود را صاف کنند.
جمع بندی
تعویض مفصل آرنج دست یکی از عمل های جراحی حساسی است. برای گرفتن رضایت بخش ترین نتایج، فرد می بایست به تمام نکات مهم در روزهای قبل از عمل و بعد از عمل توجه کرده و توصیه های پزشک را نیز انجام دهد.
همان طوری که اشاره کردیم، این عمل ممکن است با عوارضی همراه باشد. برای کاهش عوارض ناشی از این عمل، باید برای تهیه با کیفیت ترین مفصل آرنج و یا پروتز آرنج اقدام کرد.
پروتز های با کیفیت را باید از مراجعی تهیه کرد که تولید پروتزی با کیفیت را در صدر اهداف خود قرار داده اند. به همین منظور توصیه می کنیم برای تهیه پروتز مصنوعی آرنج به کلینیک ارتوپدی فنی پایار مراجعه کنید. این مجموعه در حوزه تولید ارتز و پروتز مصنوعی یا پروتز مخصوص قطع عضو فعالیت کرده و ساخت اندام مصنوعی را با توجه به آخرین متدهای روز دنیا انجام می دهد.