آرترودز یعنی چه؟⭐هر آنچه که درباره آرترودز باید بدانید

آرترودز یعنی چه؟ در مورد آن چه می دانید؟

در این سری از مقالات کلینیک ارتوپدی فنی پایار قصد داریم در خصوص آرترودز صحبت کنیم. اگر در مورد این موضوع اطلاعات زیادی ندارید، با ما در ادامه همراه باشید و به خاطر بسپارید کسانی که نیاز به عمل آرترودز دارند، نباید هیچ نگرانی از بابت قطع عضو و اقدام برای ساخت پروتز مچ پا داشته باشند؛ زیرا در اثر این عمل، درد ایجاد شده در مفاصل درمان می شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله قیمت کفی طبی سفارشی را نیز بخوانید و به کمک آن شرایط نرمال و استانداردی در زمان راه رفتن در پای خود ایجاد کنید.

آرترودز یعنی چه؟ در مورد آن چه می دانید؟

آرترودز که در پزشکی به آن خشک کردن مفصل و فیوژن نیز گفته می شود، یک نوع عمل جراحی است. در طی این عمل جراحی، مفصل قابلیت حرکت خود را از دست می دهد. معمولا این عمل مواقعی انجام می شود که فرد در مفصل خود احساس درد می کند و درد ایجاد شده را به هیچ روش دیگری نمی توان درمان کرد.

در عمل فیوژن، غضروف و سطوح مفاصلی که باعث شده اند استخوان های دو سمت، در اتصال با یکدیگر قرار بگیرند، برداشته می شود. بعد از آن، استخوان های قرار گرفته دو سر مفصل که به هم متصل شده اند، با اره بریده می شوند. در قدم بعدی، پزشک با کمک ابزارهایی مانند پلاک و پیچ، و یا با کمک اکسترنال فیسکاتور، استخوان ها را به هم وصل می کند و به این شکل عمل به پایان می رسد.

برای آنکه توضیحاتمان در مورد آرترودز یعنی چه را تکمیل کنیم، می بایست بگوییم که این عمل جراحی یکی از شایع ترین اعمال جراحی برای ستون فقرات است. با کمک این عمل، مهره ها را به هم وصل می کنند. از دیگر جاهایی که ممکن است نیاز به انجام عمل خشک کردن حس شود، مچ پا، مچ دست، مفاصل پا و مفاصل دست است. افراد زیر برای کاهش مشکلات خود می توانند تحت عمل جراحی آرترودز قرار گیرند:

  • کسانی که عفونت داخلی مفصل دارند؛
  • بیمارانی که در داخل مفصل خود تومور دارند؛
  • بیمارانی که با عوارض ناشی از هموفیلی درگیرند؛
  • در رفتگی و یا شکستگی داخلی در مفصل؛
  • روماتیسم مفصلی؛

خاطر نشان می کنیم، در صورت انجام عمل خشک کردن پا، نیازی به اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت پروتز مچ پا ندارید.

آرترودز یعنی چه؟ در مورد آن چه می دانید؟

فیوژن استخوان چیست؟ چه کسانی نمی توانند این عمل را انجام دهند؟

در ادامه صحبت در خصوص آرترودز یعنی چه، لازم است در مورد فیوژن استخوان نیز نکاتی را بیان کنیم. اگر نمی دانید فیوژن استخوان چیست، باید بگوییم که این دو نوع عمل، یعنی فیوژن استخوان و آرترودز، هیچ تفاوتی ندارند و هر دو به یک نوع عمل جراحی اشاره می کنند. در این عمل، استخوان هایی که در کنار هم قرار دارند، به هم متصل می شوند و حرکت بین آنها کاملا محدود می شود.

با توجه به تعریفی که در مورد آرترودز یعنی چه، عنوان کردیم، می توانیم به بررسی گروه هایی بپردازیم که خوب نیست برای کاهش درد خود از این روش درمانی استفاده کنند؛ این گروه ها به این شرحند:

  • کسانی که کمبود استخوان دارند، نمی توانند از روش درمانی آرترودز و یا فیوژن استفاده کرده و درد موجود در مفاصل شان را درمان کنند.
  • افراد بسیار چاق، به دلیل قرار گرفتن در معرض عفونت ،گزینه مناسبی برای روی آوردن به این روش درمانی نیستند
  • افرادی که بیماری های قلبی و یا تنفسی داشته و دائما در معرض ابتلا به عفونت قرار دارند، نباید برای کاهش حرکت مفاصل شان از این روش درمانی استفاده کنند.

بهترین کسی که می تواند تشخیص دهد، بیمار، فرد مناسبی برای انجام فیوژن هست یا خیر، پزشکان هستند. آنها با توجه به شرایطی که فرد در آن قرار دارد، دستور انجام این عمل جراحی را صادر می کنند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز پا و قیمت پروتز دست با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

عوارض فیوژن مفصلی چیست؟

عوارض فیوژن مفصلی چیست؟

حال که می دانید آرترودز یعنی چه و این عمل جراحی مناسب چه کسانی است، خوب است در مورد عوارض آن نیز صحبت کنیم. اگر سوال عوارض فیوژن مفصلی چیست برای شما به وجود آمده است، ادامه را مطالعه کنید:

1- کاهش دامنه حرکت

یکی از عوارض و مشکلاتی که ممکن است بعد از عمل جراحی خشک کردن به آن دچار شوید، ایجاد محدودیت در دامنه حرکتی مفصلی است که تحت عمل قرار گرفته است. برخی افراد بعد از انجام این عمل، احساس سختی در مفصل می کنند و این نیز مورد دیگری است که می تواند به عنوان یک عارضه عمل فیوژن مطرح باشد. در چنین مواقعی فرد می تواند تواند به فیزیوتراپی مراجعه کند و از پزشک خود برای راحت تر حرکت دادن مفاصلش کمک بخواهد.

2- احساس درد

دیگر عارضه ای که ممکن است برخی افراد بعد از انجام عمل خشک کردن یا فیوژن و یا آرترودز با آن درگیر باشند، احساس درد است. معمولا احساس درد، موضوعی کاملا طبیعی است. بیمارانی که بعد از انجام این عمل احساس درد می کنند، می توانند در صورتی که پزشک صالح ببیند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مصرف کنند. این داروها نسبت به برخی داروهایی که اعتیاد آورند، گزینه های بهتری برای کاهش درد به شمار می روند.

 

بررسی عوارض فیوژن مفصلی

3- به وجود آمدن لخته

در ادامه پاسخ به سوال آرترودز یعنی چه، دیگر عارضه ی که می توانیم از آن نام ببریم، لخته شدن خون است. بروز لخته خون در بسیاری کسانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند، یک امر کاملا طبیعی است. در کسانی که احتمال بروز این لخته در آنها زیاد است، پزشکان معمولا توصیه می کنند که فرد، داروهای رقیق کننده خون مصرف کند تا در آینده، این لخته و حرکت آن در بدن مشکلی را به وجود نیاورد.

4- عفونت کردن

عفونت نیز دیگر عارضه ناشی از عوارض انجام عمل فیوژن است. این نیز از دیگر عوارضی است که در هر عمل جراحی ممکن است به وجود آید و تنها مختص عمل آرترودز نخواهد بود. کسانی که می خواهند این عمل را انجام دهند، چنانچه به پزشکان متخصص و مجرب مراجعه کنند، نیازی نیست که از بابت این عارضه، نگرانی داشته باشند و فکر کنند که عفونت، آنها را به سمت پرداخت قیمت پروتز زیر زانو سوق می دهد. بیمارانی که نمی دانند آرترودز یعنی چه، می توانند با پزشک خود صحبت کرده و هر سوال و نگرانی که در این رابطه دارند از او بپرسند.

5- آتروز در مفصل های مجاور

اگر این عمل به دست پزشکان غیر متخصص و بی تجربه انجام شود، ممکن است در مفصل های مجاور که تحت عمل آرترودز قرار گرفته اند، آرتروز ایجاد شود.

آرترودز و فیوژن استخوان

 

خطرات فیوژن استخوان چیست؟

در ادامه پاسخ به سوال آرترودز یعنی چه، لازم می دانیم در مورد خطرات بعد از این عمل نیز صحبت کنیم. از آنجایی که هیچ عمل جراحی بدون خطر نیست، خشک کردن یا فیوژن هم ممکن است خطراتی داشته باشد. ما در این قسمت قصد داریم به سوال خطرات فیوژن استخوان چیست، بپردازیم. خطراتی که این عمل جراحی ممکن است با خود به همراه داشته باشد به شرح زیر است:

  • عفونت کردن محل عمل جراحی
  • اگر جراح برای اتصال دو استخوان از یک قطعه کوچک استفاده کرده باشد، احتمال شکستگی این قطعه وجود خواهد داشت
  • لخته شدن خون در محل انجام عمل
  • وارد آمدن آسیب های عصبی
  • خون ریزی

گرچه ممکن است این عمل عوارض و خطراتی داشته باشد، اما، اگر توسط پزشکان و جراحان زبردست انجام شود، احتمال موفقیت آن افزایش، و احتمال بروز عوارض به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. این عمل از جمله اعمال جراحی بی خطر و با درصد موفقیت بالا در دنیا محسوب می شود.

آیا آرترودز و آرتروپلاستی هر دو به یک نوع عمل جراحی اشاره می کنند؟

ما در خطوط بالایی در مورد آرترودز یعنی چه، نکاتی را مطرح کردیم. واژه تخصصی دیگری که ممکن است برخی بیماران آن را زیاد شنیده باشند، آرتروپلاستی است؛ این واژه به تعویض مفصل اشاره می کند. کسانی که در یکی از مفاصل خود درد حس می کنند و تا به حال هیچ روش درمانی روی آنها جواب نداده است، راه دیگری که می توانند به کمک آن، درد موجود در مفاصل زانو و یا آرنج خود را درمان کنند، آرتروپلاستی است. پس در یک کلام می توانیم این گونه بگوییم که به عمل تعویض مفصل، Arthroplasty گفته می شود.

با توجه به توضیحاتی که در خصوص آرترودز یعنی چه، عنوان کردیم حال می توان گفت که آرترودز و Arthroplasty به یک روش درمانی اشاره نمی کنند و روش انجام آنها با هم فرق می کند. این دو روش، علاوه بر تفاوت، شباهت هایی نیز دارند. یکی از مهم ترین شباهت هایی که می توان بین این دو روش بیان کرد، از بین بردن و درمان درد بیماران است. البته، یکی از آنها با کمک تعویض مفصل، و دیگری نیز با کمک فشرده کردن سطوح مفصل و برداشتن غضروف به کاهش درد کمک می کند.

آرترودز یعنی چه و آشنایی با آن

عمل خشك كردن مچ پا به چه شکل انجام می شود؟

یکی از مهم ترین مباحثی که می بایست در خصوص آرترودز یعنی چه، به آن نیز بپردازیم نحوه انجام عمل خشك كردن مچ پا است. برای انجام این عمل به روش های متفاوتی عمل می شود و در واقع شرایط بیمار تعیین می کند که کدام یک از روش ها استفاده شود.

در یکی از روش های عمل جراحی آرترودز، استخوان پیوند زده می شود که آن نیز خود شامل دو نوع پیوند به شرح زیر است:

1- در یکی از روش ها، از استخوان های بدن فرد برداشته و پیوند زده می شود. این عمل به عمل آتوگرافت مشهور است.

2- در دیگر روش، از بافت های مصنوعی ترکیبی که ساختگی هستند و یا بافت های استخانی اهدا کننده استفاده می کنند. این عمل نیز به عمل آلوگرافت شهرت دارد.

با توجه به اینکه الان می دانید آرترودز یعنی چه، نباید هیچ نگرانی از جنبه سختی و پیچیدگی های آن به دل راه دهید؛ چرا که پزشکان و جراحان مجرب و متخصص به خوبی می دانند که چگونه باید این عمل را انجام دهند تا کمترین میزان آسیب متوجه فرد شده و در عین حال نیز عمل، نتایج موفقیت آمیزی داشته باشد.

آرترودز یعنی چه

مزیت های فیوژن در پزشکی چیست؟

آرترودز یعنی چه را در این مقاله توضیح دادیم و حال، لازم می دانیم در مورد سوال مزیت های آرترودز یا فیوژن در پزشکی چیست، نیز نکاتی را بیان کنیم. درست است که بعد از انجام عمل آترودز، مفصل نمی تواند حرکت کند، اما مفصلی که تحت این عمل جراحی قرار گرفته، دردناک نبوده و بیمار می تواند بدون آنکه دردی را حس کند، به زندگی اش ادامه دهد.

از دیگر مزیت هایی که می توانیم در مورد فیوژن یا آرترودز عنوان کنیم، عملکرد بهتری است که مفصل از خود نشان می دهد. کسانی که این عمل را انجام می دهند قادر خواهند بودن وزن بیشتری را نیز تحمل کنند و کیفیت زندگی شان به شکل قابل توجهی بهبود پیدا کند. گرچه به مانند سایر عمل های جراحی، این عمل نیز خطرات خود را دارد، اما بسیاری از بیماران در روزهای بعد از عمل اظهار کرده اند که به جان خریدن این خطرات، ارزش تحمل زندگی بدون درد و عذاب را دارد.

در ادامه صحبت در مورد آرترودز یعنی چه، باید بگوییم که اگر این عمل توسط پزشکان حرفه ای انجام شود، هیچ گونه خطر و عارضه ای برای افراد به دنبال ندارد. همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم، این نوع عمل را یکی از بی خطرترین اعمال جراحی در دنیا می دانند.

کلام آخر

آرترودز یعنی چه؛ موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با نکاتی که بیان کردیم، اطلاعات شما را در مورد این عمل جراحی افزایش داده و توانسته باشیم اندکی از نگرانی های شما در رابطه با این عمل را کاهش دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *