علائم خونریزی چشم دیابتی چیست؟⭐هر آنچه که باید بدانید

علائم خونریزی چشم دیابتی

دیابت، آثار و عوارض سوء خود را در قسمت های مختلف بدن نشان می دهد. یکی از قسمت هایی که از این بیماری در امان نیست، چشم ها هستند. اگر در مورد خونریزی چشم در افراد دیابتی چیزی نمی دانید در ادامه این مقاله از کلینیک ارتوپدی فنی پایار ما را همراهی کنید.

آسیب شبکیه چشم دیابتی یا رتینوپاتی دیابتی چیست؟

یکی از جدی ترین عوارض دیابت در چشم ها، درگیر شدن شبکه ی عروق خونی است. در مراحل اولیه این بیماری که به آن رتینوپاتی دیابتی هم گفته می شود، دید فرد، کاملا نرمال و طبیعی است؛ اما هر قدر که زمان می گذرد و این بیماری نیز پیشرفت می کند، رگ های  خونی قرار گرفته در شبکیه چشم، انسداد پیدا کرده و به دنبال آن، چشم ها برای آنکه بتوانند عروق جدید را ایجاد کنند، تحریک می شوند. عروق خونی جدیدی که ایجاد شده است، ضعیف بوده و در مناطق خوبی از چشم رشد نمی کنند. همین اختلال باعث می شود که در سطح شبکه، چشم خونریزی کرده و علائمی پدید آید.

رتینوپاتی، انواع و اقسام متفاوت به شرح زیر دارد:

1- رتینوپاتی زمینه ای

در رتینوپاتی زمینه ای، عروق کوچک شبکیه چشم دچار آسیب می شود و همین موضوع باعث نشت مایع خواهد شد. گرچه این اتفاق تاثیری روی میزان بینایی بیمار ندارد، اما در صورت بی توجهی ممکن است دید بیمار کاهش پیدا کند.

2- رتینوپاتی پرولیفراتیو (تکثیری)

در ادامه توضیح علائم خونریزی چشم دیابتی، باید به رتینوپاتی پرولیفراتیو (تکثیری) نیز اشاره کنیم. در این نوع نیز رگ های خونی جدید و غیر طبیعی روی شبکیه رشد کرده و باعث می شود که دیوار شبکیه، شکننده و ضعیف شود. در این مدل، دید فرد کمی تار خواهد شد. در ادامه مقاله به ذکر علائم این بیماری خواهیم پرداخت.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز چشم با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علائم خونریزی چشم دیابتی چیست

علائم خونریزی چشم دیابتی چیست؟

نکته ای که خوب است در خصوص علائم خونریزی چشم دیابتی بدانید است است که در رتیوپلاستی زمینه ای، معمولا هیچ علامتی وجود ندارد و بیمار متوجه اینکه بینایی و میزان دید او کاهش پیدا کرده است نمی شود. در این شرایط، بهترین کاری که می توان انجام داد مراجعه به پزشکان است. پزشکان، تنها کسانی هستند که می توانند متوجه شوند فرد به این عارضه دچار شده است.

وقتی که فرد متوجه نمی شود شبکیه او دچار آسیب شده است، بیماری گسترش پیدا کرده و عروق جدید ایجاد می شوند. تشکیل این عروق، تاثیر زیادی روی بینایی او  خواهد داشت. در ابتدا، لکه های خونی را می بیند که در میدان بینایی شناور هستند. اگر فردی در چنین شرایطی قرار گرفته است باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و وقت را تلف نکند. پزشکان ماهر و با تجربه زیادی در کشور حضور دارند که می توانند در این رابطه کمک کنند.

نکته ای که باید آن را به خاطر داشته باشید این است که اگر درمان، به موقع و در سریع ترین زمان انجام نشود، احتمال آنکه فرد بینایی اش کاهش پیدا کرده و حتی به صورت کامل نابینا شود، وجود خواهد داشت. در این مواقع، بهترین کاری که بیمار می تواند انجام دهد اقدام برای پرداخت قیمت ساخت پروتز چشم خواهد بود. این چشم های مصنوعی می توانند از تغییر ظاهر و چهره افراد جلوگیری به عمل آورند. اگر در مورد پروتز چشم اطلاعات زیادی ندارید توصیه می کنیم مقاله چشم مصنوعی چیست را مطالعه کنید.

علائم خونریزی چشم دیابتی و درمان خونریزی چشم دیابتی چگونه است؟

ایا لکه خون در چشم خطرناک است؟ چرا نباید به علائم خونریزی چشم دیابتی بی توجه بود؟

یکی از سوالاتی که برای برخی افراد ممکن است ایجاد شود این است که ایا لکه خون در چشم خطرناک است یا خیر. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر فرد بیماری دیابت نداشته باشد و متوجه شود که چشم او دچار خونریزی شده، نباید دچار ترس و نگرانی شود. خونریزی چشم روی بینایی فرد تاثیر نداشته و باعث ایجاد درد نیز نمی شود. معمولا خونریزی چشم، یک اتفاق عادی تلقی می شود و خطر خاصی در پی ندارد. حتی گاهی اوقات، خونریزی چشم به خودی خود درمان می شود.

نکته ای که در تکمیل بحث بالا باید به آن اشاره کنیم این است که خونریزی چشم در افراد عادی، شاید خیلی نگران کننده نباشد اما کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، می بایست به علائم خونریزی چشم دیابتی بی توجه نباشند و هر زمان که مشاهده کردند چشم آنها دچار خونریزی شده است بهتر است اقداماتی جهت درمان انجام دهند؛ زیرا همانطوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم، خونریزی چشم این گروه به دلیل بیماری دیابت است و باعث می شود که میزان بینایی فرد کاهش پیدا کند. پس، اگر دیابت دارید هر زمان که مشاهده کردید چشم شما دچار خونریزی شده حتما به پزشک مراجعه کنید.

ایا لکه خون در چشم خطرناک است؟ چرا نباید به علائم خونریزی چشم دیابتی بی توجه بود؟

آیا در انواع خونریزی، علائم خونریزی چشم دیابتی تفاوت می کند؟

در بیان علائم خونریزی چشم دیابتی، خوب است بدانید که انواع مختلف خونریزی با علامت های مختلف همراه است و در واقع، اینکه خونریزی در کدام یک از لایه های چشم به ترتیب اتفاق افتاده است باعث ایجاد تفاوت در علائم خونریزی چشم می شود. انواع خونریزی هایی که در چشم اتفاق می افتد به این شرح است:

1-خونریزی عمیق در چشم

یکی از انواع خونریزی هایی که در چشم اتفاق می افتد، خونریزی عمیق و در قسمت زجاجیه یا لکه زرد چشم است. وقتی که در این قسمت از چشم خونریزی به وقوع می پیوندد چشم، متورم شده و فرد احساس می کند که چشم او پر شده و تحت فشار است. در این حالت فرد نمی تواند رنگ ها را به درستی تشخیص دهد و آنها را مشاهده کند.

2- خونریزی ملتهمه

ملتهمه چشم، قسمت سفید رنگ چشم است که در بیرونی ترین قسمت چشم قرار گرفته است. اگر رنگ های خونی که در این قسمت قرار گرفته اند به هر دلیلی دچار پارگی شوند، خونریزی شروع شده و چشم ها قرمز می شود. این نوع خونریزی در چشم یکی از بی خطرترین انواع خونریزی است و معمولا نیاز به درمان ندارد؛ چرا که خو دبه خود درمان می شود.

3- خونریزی هایفما

به خونریزی که بین مردک چشم و عنبیه به وجود می آید خونریزی هایفما می گیوند. از جمله علائم این نوع خونریزی می توان به دردناک بودن آن اشاره کرد. در خونریری ملتهمه، این علامت یعنی احساس درد مشاهده نمی شود.

آیا در انواع خونریزی، علائم خونریزی چشم دیابتی تفاوت می کند؟

درمان خونریزی چشم دیابتی چگونه است؟

حال که می دانید علائم خونریزی چشم دیابتی چیست خوب است در مورد روش های درمان آن نیز نکاتی را بیان کنیم. از جمله بهترین روش های درمان خونریزی چشم دیابتی می توان به این موارد اشاره داشت:

1- درمان پزشکی خونریزی چشم؛

اگر به پزشک مراجعه کرده باشید با توجه به اینکه علت بروز خونریزی چیست، دارویی به شما داده می شود. پزشکان برای کسانی که میزان خونریزی چشم آنها کم است از قطره ای به نام فنیل افرین استفاده می کنند. در مواقعی که علت خونریزی چشم به دلیل بیماری های زمینه ای، همچون فشار خون است، داروهایی به فرد داده می شود تا بتواند بیماری را تحت کنترل درآورد. البته، ممکن است پزشک قطره بی حس کننده درد و یا آنتی بیوتیک نیز تجویز کند. آنتی بیوتیک ها برای کنترل عفونت های چشمی کاربرد دارند.

2- درمان خانگی خونریزی چشم دیابتی؛

برای درمان خانگی خونریزی چشم دیابتی روش های متفاوتی را می توان مثال زد که ما در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • یکی از بهترین روش ها برای درمان خونریزی چشم، استفاده از کمپرس سرد است. کمپرس سرد می تواند خونریزی چشم را تسکین داده و موجب از بین رفتن قرمزی چشم ها شود. بهتر است یک تکه یخ را داخل یک پلاستیک و یا داخل یک قاشق گذاشت و آن را به مدت 15 دقیقه بر روی چشم قرار داد. بهتر است از وارد کردن فشار به چشم خودداری شود.
  • از دیگر روش های درمانی موثر برای درمان علائم خونریزی چشم دیابتی، می توان به درمان با خیار اشاره کرد. این گیاه، میزان سرخی و التهاب چشم را کم می کند. یک خیار را حلقه ای خرد کرده و روی چشم ها قرار دهید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید.
  • درمان خونریزی چشم با چای سبز نیز دیگر روش خانگی درمان خونریزی چشم در افراد دیابتی درمنزل است. این گیاه نیز از جمله گیاهانی است که میزان آنتی اکسیدان بالایی دارد. بهتر است این گیاه را دم کرده و دم کرده آن را بعد از آنکه سرد شد داخل چشم بریزید و به مدت 10 دقیقه چشم خود را بسته نگه دارید.
  • گلاب نیز از جمله روش های درمان خانگی است و برای درمان خونریزی چشم گزینه خوبی به نظر می رسد. بهتر است یک عدد پنبه را به گلاب آغشته کرده، پلک را ببندید و سپس، پنبه معطر به گلاب را به مدت 15 دقیقه روی چشم خود بگذارید. دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار شب توصیه می شود این کار را انجام دهید.
روشهای پیشگیری از علائم خونریزی چشم دیابتی

درمان سریع خونریزی چشم دیابتی چیست؟

حال که متوجه شده اید علائم خونریزی چشم دیابتی چیست، لازم می دانیم در خصوص روش های درمان سریع این عارضه نیز نکاتی را بیان کنیم. چشم از جمله قسمت های حساس بدن به شمار می رود و برای درمان آن نیابد از هر کسی و هر راه حلی که می دهد پیروی کرد. هر زمانی که فرد علائم ذکر شده در بالاتر را مشاهده کرد، بهتر است در اولین قدم به پزشک مراجعه کند. پزشکان طی بررسی ها و ارزیابی هایی که روی چشم انجام می دهند، سعی می کنند درمان سریع خونریزی چشم را شروع کنند.

بعد از مراجعه به پزشک و شروع پروسه درمان باید صبر کرد تا خونریزی به مرور زمان از بین برود. در این بازه، توجه به نکاتی مراقبتی نیز در نوع خود از اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال، برای آنکه خونریزی در این مدت زمان بیشتر نشود می بایست از کشیدن سیگار و بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کرد. بهتر است تغذیه سالمی در پیش گرفت و آب نیز به اندازه کافی مصرف کرد. در ضمن، کسانی که دیابت دارند می بایست مواظب فشار خون خود نیز باشند تا در محدوده طبیعی خود قرار داشته و علائم خونریزی چشم دیابتی افزایش پیدا نکند.

 

سریع ترین روش درمان علائم خونریزی چشم دیابتی

بهترین قطره برای خونریزی چشم دیابتی چه نام دارد؟

از جمله روش هایی که برای درمان علائم خونریزی چشم دیابتی می توان پیشنهاد کرد، داروها هستند. یکی از داروهایی که می تواند به بهبود خونریزی چشم ها کمک کند، قطره ها و از جمله قطره فنیل افرین است. این قطره از جمله قطره هایی است که باعث گشادی مردمک چشم می شود. فنیل افرین، به دلیل داشتن خاصیت انقباض عروق می تواند در درمان قرمزی چشم موثر و مفید واقع شود.

نکته مهمی که خوب است در مورد این دارو به خاطر داشته باشید، این است که این قطره در مراحل اولیه خونریزی چشم که فقط چشم سرخ می شود و خونریزی خفیف و کم است استفاده می شود. البته، تنها پزشکان هستند که می توانند به شما بگویند آیا می توانید از این قطره برای درمان علائم خونریزی چشم دیابتی استفاده کنید یا خیر.

از آنجایی که این دارو ممکن است در برخی ها با عوارضی همراه باشد، به همین دلیل، از مصرف خودسرانه آن باید اجتناب کرد. در ضمن، فنیل آفرین ممکن است با برخی داروها نیز تداخلاتی داشته باشد. این تداخلات دارویی ممکن است منجر به افزایش فشار خون در افرادی دیابتی شود که دچار خونریزی چشم شده اند.

بهترین قطره برای درمان علائم خونریزی چشم دیابتی

برای پیشگیری از علائم چشم دیابتی چه کنیم؟

درست است که در صورت بروز علائم خونریزی چشم دیابتی باید هر چه سریع تر به دنبال یک راه برای درمان آن بود، اما توصیه می کنیم به جای آنکه همیشه به فکر درمان باشید، در صدد پیشگیری از علائم چشم دیابتی برایید. ما در اینجا می خواهیم بهترین روش برای پیشگیری را بیان کنیم؛ این روش ها به این شرح اند:

  • کسانی که دیابت دارند باید به صورت مرتب و منظم، میزان قند خون خود را کنترل کنند. برای چنین مواقعی، داشتن یک دستگاه سنجش قند خون خانگی، مناسب و کافی به نظر می رسد. یک یا دو بار در سال نیز می توانید به آزمایشگاه های تشخیص طبی مراجعه کرده و به شکل دقیق تری در جریان میزان قند خون خود قرار بگیرید.
  • کسانی که با انجام آزمایش متوجه شده اند دیابت دارند، می بایست تحت نظر پزشک بوده و داروهایی که او تجویز کرده است مصرف کنند.
  • کسانی که دیابت دارند نباید ورزش های سنگین و یا فعالیت های سنگین انجام دهند. این فعالیت، فشار داخل چشم را زیاد می کند.
  • کنترل فشار و کلسترول خون نیز از دیگر کارهای مهمی است که دیابتی ها باید انجام دهند. توجه به این موارد، ریسک ابتلا به مشکلات ناشی از بیماری دیابت را کاهش می دهد.
  • کسانی که نمی خواهند شاهد علائم خونریزی چشم دیابتی باشند می بایست سیگار کشیدن را ترک کنند.
علائم خونریزی چشم دیابتی چیست؟ هر آنچه که باید بدانید

کسانی که علائم خونریزی چشم دیابتی را مشاهده کرده اند چه داروهایی نباید مصرف کنند؟

کسانی که چشم آنها به خاطر بیماری  دیابت خونریزی می کند نباید برخی داروها را مصرف کنند. لیست این داروها را در ادامه آورده ایم:

1- داروهایی که پزشکان برای رقیق کردن خون تجویز شده اند نباید توسط بیماران دیابتی که خونریزی از چشم دارند مصرف شوند. از جمله این داروها می توانیم به داروهایی مانند هپارین و وارفارین اشاره کنیم.

2- مکمل های رقیق کننده خون نیز از جمله مکمل های غیر مجاز برای همه کسانی اند که چشم آنها خونریزی دارد. از جمله مکمل هایی که باعث می شود میزان غلظت خون کاهش پیدا کرده و رقیق شود می توانیم به ویتامین ای (E) اشاره کنیم.

3- داروهای استروئیدی نیز از جمله داروهایی هستند که نباید توسط افراد دیابتی با وجود خونریزی چشم مصرف شوند. داروهایی همچون، آسپرین و ناپروکسن در این گروه از داروهای استروئیدی قرار دارند.

همه داروهایی که در بالاتر اشاره کردیم، باعث می شوند که میزان غلظت خون کاهش پیدا کرده و خون به اصطلاح رقیق شود. وقتی که خون بیش از اندازه رقیق می شود، کنترل خونریزی نیز به امری سخت و دشوار تبدیل شده و پزشکان نمی توانند به راحتی جلوی آن را بگیرند. اگر سابقه خونریزی چشم داشته اید، زمانی که پزشک هر یک از داروهای ذکر شده در بالا را برای شما تجویز می کند، او را در جریان سابقه و پیشینه بیماری تان قرار دهدید و به او بگویید که قبلا چنین مشکلی داشته اید.

کلام آخر

علائم خونریزی چشم دیابتی موضوع صحبت ما در این مقاله بود. اگر به هر دلیلی نیاز به نصب پروتزهای چشم داشتید، بهتر است به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر و مطرح در کشور همچون پایار مراجعه کنید. این کلینیک سابقه و تجربه بالایی در حوزه ساخت چشم های مصنوعی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *