پروتز مصنوعی چیست؟ ⭐ ساخت انواع پروتز مصنوعی

پروتز مصنوعی

موضوعی که در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار، قصد داریم به صحبت در مورد آن بپردازیم، پروتزهای مصنوعی است. اگر در مورد این اندام های مصنوعی اطلاعات زیادی ندارید، در ادامه با ما همراه باشید.

پروتز مصنوعی چیست؟

داستان پروتز های مصنوعی، از زمان قطع عضو شروع می شود. کسانی که به دلیل حادثه و یا در اثر بیماری دچار قطع عضو شده اند، برای آنکه بتوانند با مشکلات ناشی از این حادثه کنار آیند، هیچ چاره ای به جز اقدام برای ساخت اندام های مصنوعی ندارند. نکته ای که خوب است به خاطر داشته باشید این است که در واقع، پروتزهای مصنوعی همان اندام های مصنوعی هستند که جایگزین قسمت های از دست رفته بدن می شوند.

خاطر نشان می کنیم این پروتزها فقط برای کسانی که قطع عضو شده اند مناسب نبوده و افرادی که به صورت مادرزادی با نقص عضو به دنیا آمده اند نیز می بایست برای ساخت این پروتزها اقدام کنند. از جمله مزیت های این نوع اندام های مصنوعی می توان به مناسب بودن آنها برای شروع یک زندگی به نسبت عادی اشاره کرد.

نکته ای که خوب است بدانید این است که معمولا، کسانی که قطع عضو شده اند روز بعد از انجام عمل جراحی قطع عضو نمی توانند برای ساخت اندام مصنوعی اقدام کنند. بهتر است این گروه صبر کرده تا همه زخم ها و ورم هایی که در اثر قطع عضو به وجود آمده است بهبود پیدا کند و سپس جهت ساخت پروتز مصنوعی، همچون ساخت پروتز پا بالای زانو اقدام کنند.

کسانی که می خواهند برای ساخت اندام های مصنوعی اقدام کنند بهتر است در اولین قدم به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر مانند مرکز پروتز تهران مراجعه کنند. در این مراکز، از بدن آنها قالب گیری شده و سپس با توجه به شرایط فرد متقاضی، نیازهایی که دارد و با در نظر گرفتن بودجه او، یک نوع اندام مصنوعی مناسب ساخته شده و در اختیار او قرار داده می شود.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز مصنوعی و قیمت پروتز زیر زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

پروتز مصنوعی چیست

پروتز مصنوعی چه تفاوتی با اندام مصنوعی هوشمند دارد؟

موضوع دیگری که می بایست به صحبت در مورد آن بپردازیم تفاوت بین پروتز مصنوعی و اندام مصنوعی هوشمند است. حقیقتی که لازم است در اینجا به آن پرداخته شود این است که اندام های مصنوعی هوشمند، یکی از انواع پروتزهای مصنوعی به شمار می روند. حال که نام اندام های مصنوعی هوشمند به میان آمده، لازم است در مورد آنها توضیحات بیشتری را در اختیار شما قرار دهیم. دنیای پروتزها با تغییرات و تحولات زیادی همراه بوده که یکی از آنها خلق اندام های مصنوعی هوشمند است.

یکی از مهم ترین خصوصیاتی که می توان در مورد این نوع اندام مصنوعی بیان کرد، امکان کنترل آنها به وسیله تکنولوژی روز دنیاست. در این نوع پروتزها یک تراشه کوچک قرار داده شده است. این تراشه می تواند امواجی که از سوی مغز صادر می شود، دریافت کرده و با توجه به آنها پروتز را حرکت دهد. طبیعی حرکت کردن پروتز به واسطه استفاده از این تراشه اتفاق افتاده است.

لازم است که بدانید، این نوع پروتز را از سبک ترین و مقاوم ترین متریال ها می سازند. برای مثال، آلومینیوم و برخی پلیمرهای سبک از جمله مناسب  ترین مواد اولیه برای ساخت اندام های مصنوعی هوشمند به شمار می روند. به کار گیری این مواد اولیه موجب افزایش استحکام و مقاومت اندام های مصنوعی هوشمند نیز می شود. خاطر نشان می کنیم، به دلیل تجهیزات به کار برده شده در ساخت این نوع پروتز، قیمت پروتز پا بالای زانو هوشمند بالاست و شاید همه افراد جامعه نتوانند برای ساخت آن اقدام کنند.

انواع پروتز سینه چه تفاوتی با پروتز مصنوعی دارد؟

با توجه به توضیحی که در بالاتر در مورد پروتز مصنوعی ارائه کردیم و گفتیم که این نوع پروتز را برای مواقع قطع و یا فقدان عضو می سازند، تفاوت هایی که این بین اندام های مصنوعی و انواع پروتز سینه وجود دارد، موضوعی کاملا مشهود و واضح خواهد بود.

 

مهم ترین و اصلی ترین تفاوتی که بین پروتزهای قطع عضو و پروتزهای سینه وجود دارد، هدف نصب آنهاست. اندام های مصنوعی برای مواقع قطع عضو ساخته می شوند و این در حالی است که پروتزهای سینه تنها به منظور زیبایی و برجسته تر شدن سینه های خانم ها کاربرد دارند. خانم هایی که به دلیل ابتلا به سرطان سینه مجبور به تخلیه سینه خود شده اند نیز می بایست برای نصب پروتزهای سینه مراجعه کنند. به هر صورت، علت اصلی نصب پروتزهای سینه، زیبایی است و معمولا هدف دیگری در پشت نصب این پروتزها وجود ندارد.

موضوع دیگری که می توان از آن نیز به عنوان یک تفاوت این دو نوع پروتز یاد کرد، قیمت است. به دلیل تخصصی بودن و رعایت بسیاری جزئیات در ساخت اندام های مصنوعی، قیمت پروتزهای مصنوعی اصلا قابل مقایسه با قیمت پروتزهای سینه نبوده و بسیار بالاتر از آن گزارش شده است.

ساخت انواع پروتز مصنوعی

با انواع پروتز اعضای بدن آشنا شوید؟

پروتزهایی که برای قسمت های متفاوت بدن ساخته می شود، انواع و اقسام متفاوت دارند. انواع پروتز مصنوعی را در ادامه لیست کرده ایم:

1- پروتز پا؛

یکی از انواع پروتزهایی که برای بدن ساخته می شود، پروتز پا است. از آنجایی که پا به عنوان ستون بدن انسان شناخته شده و نبود آن می تواند باعث کاهش کیفیت زندگی انسان شود، کسانی که دچار و درگیر قطع عضو از ناحیه پا هستند می بایست برای ساخت این نوع پروتز اقدام کنند. افراد درگیر با قطع عضو از نواحی لگن، مچ پا، زیر زانو، بالای زانو و انگشتان می توانند به کلینیک های ساخت پروتز مصنوعی در کشور مراجعه کرده و برای ساخت این اندام مصنوعی درخواست دهند.

البته، اندام های مصنوعی را تنها برای افراد درگیر با قطع عضو نمی سازند و گاهی اوقات، وقتی نوزادی بدون پا به دنیا می آید از زمانی که قدرت راه رفتن در او پدید می آید، خانواده می بایست برای ساخت اندام مصنوعی، مانند ساخت پروتز پا زیر زانو اقدام کند. درست است که این پاهای مصنوعی نمی توانند به فرد کمک کنند تا حرکاتی کاملا طبیعی را تجربه کند، اما آنها نیز در حد و اندازه خود می توانند قسمت زیادی از احتیاجات افراد نیازمند به اندام های مصنوعی را برآورده کنند.

دست مصنوعی و پروتز مصنوعی چیست؟

2- پروتز دست

از دیگر انواع پروتز مصنوعی می توان به پروتزهای مخصوص دست اشاره کرد. از آنجایی که ما در حین کار از دست های مان زیاد استفاده می کنیم، به همین جهت این قسمت از بدن بیش از سایر قسمت ها در معرض آسیب ها و خطرات متفاوت قرار دارد. از انگشتان دست گرفته تا زمانی که فرد درگیر قطع عضو از ناحیه بالای آرنج می شود، مشکلات و درگیری های متفاوتی برای افراد به وجود می آید. به همین جهت است که امروزه، دست های مصنوعی انواع و اقسام متفاوت دارند. طبقه بندی دست های مصنوعی با توجه به میزان قطع عضو به شرح زیر است:

  • انگشت مصنوعی
  • مچ مصنوعی
  • دست مصنوعی بالای آرنج
  • دست مصنوعی زیر آرنج

برای ساخت هر یک از انواع پروتز مصنوعی مخصوص دست می بایست به کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه کرد که در کشور مشغول به فعالیت هستند. این کلینیک ها، تجهیزات، دانش و تخصص لازم برای ساخت این پروتز را داشته و به همین جهت می توانند کاربردی ترین نوع دست های مصنوعی را بسازند و در اختیار افراد قرار دهند. کلینیک های معتبر در کشور، همچون پایار گزینه مناسبی برای ساخت انواع دست های مصنوعی است.

همه چیز در رابطه با پروتز مصنوعی

قیمت پروتز مصنوعی چند است؟

برای آنکه در جریان قیمت پروتز مصنوعی قرار بگیرید باید عوامل مختلفی به شرح زیر بررسی شود:

1- نوع پروتز؛

یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین عوامل روی تعیین قیمت اندام های مصنوعی، نوع پروتز است. پروتزهای کاربردی و هوشمند، با پروتزهایی که برای زیبایی استفاده می شوند و عملا کاربرد خاصی ندارند، از نظر قیمت تفاوت زیادی دارد.

2- میزان قطع عضو؛

دیگر موضوع اثرگذار روی قیمت اندام های مصنوعی، میزان و وسعت قطع عضو است. هر قدر وسعت قطع عضو بیشتر باشد، هزینه ای که از بابت آن باید پرداخت شود نیز افزایش پیدا می کند.

3- ماده به کار برده شده در ساخت؛

از مواد و متریال های متفاوتی برای ساخت اندام های مصنوعی استفاده می کنند. هر قدر ماده به کار برده شده، با کیفیت تر، سبک تر و با دوام تر باشد هزینه ای که برای ساخت آن باید پرداخت شود نیز قطعا بیشتر خواهد بود. به این منظور بهتر است به کلینیک های معتبری چون پایار مراجعه کنید. در این مرکز از بهترین و با دوام ترین متریال ها برای ساخت پای مصنوعی و ساخت پروتز مچ پا استفاده می کنند.

4- کلینیک سازنده پروتزها؛

حتی کلینیکی که برای ساخت پروتز به آنجا مراجعه می کنید روی قیمت تاثیر دارد. برخی کلینیک ها هزینه بالاتر و برخی ها هزینه پایین تری برای ساخت یک پروتز از شما دریافت می کنند.

کاربرد های پروتز مصنوعی

بهترین مرکز ساخت اندام مصنوعی در کشور کجاست؟

ساخت پروتز مصنوعی، کار هر مجموعه و یا هر کسی نیست و نکته ی مهمی که می بایست در مورد آن بدانید این است که این پروتزها به صورت از پیش تولید شده وجود نداشته و برای هر شخص به صورت اختصاصی ساخته می شوند. از آنجایی که ساختار و فرم بدن هر فرد با ساختار و فرم بدن فرد دیگر تفاوت دارد به همین دلیل، کسانی که نیاز به نصب اندام های مصنوعی دارند، در اولین قدم می بایست به بهترین مرکز ساخت اندام مصنوعی در کشور مراجعه کنند. این مراکز، توان، علم، تجهیزات و تجربه مورد نیاز برای ساخت پروتزهای مصنوعی را داشته و می توانند کاربردی ترین نوع پروتز را ساخته و در اختیار متقاضی قرار دهند.

یکی از مطرح ترین و برترین مجموعه های کشور که در حوزه ساخت اندام های مصنوعی فعالیت می کند، پایار است. این مجموعه از همکاری کارشناسانی با تجربه و با سابقه بهره برده و به تجهیزات مورد نیاز برای ساخت اندام های مصنوعی نیز مجهز است. اگر در اثر حادثه دچار قطع عضو شده اید و یا اگر به صورت مادرزادی اعضایی از بدنتان، مانند دست و پا کاملا رشد نکرده است به این کلینیک مراجعه کنید.

کلام آخر

پروتز مصنوعی، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم با توجه به توضیحاتی که بیان کردیم متوجه شده باشید که برای ساخت این نوع پروتز باید چه کنید و به کجا مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *