سیاه شدن انگشت بعد از پیوند، یکی از عوارض احتمالی است که در اثر پیوند انگشت قطع شده بروز پیدا می کند. در این مقاله از سری مقالات کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید تا در مورد این موضوع اطلاعات بیشتری به دست آورید و با برخی روش های جایگزین پیوند، از جمله ساخت پروتز انگشت دست آشنا شوید.
قبل از آنکه در مورد سیاه شدن انگشت بعد از پیوند نکاتی را بیان کنیم، لازم می دانیم در مورد این موضوع بحث کنیم که آیا از نظر علم پزشکی، پیوند انگشت قطع شده امکان دارد یا خیر. پاسخ این سوال را با بررسی شرایط فرد و شرایط انگشت قطع شده او می توانیم بیان کنیم. زمانی هست که انگشت قطع شده سالم بوده و هیچ گونه له شدگی در آن به چشم نمی خورد. در این مواقع، امکان انجام پیوند انگشت وجود دارد. اما زمانی هست که انگشت به صورت کاملا له شده و پیوند زدن آن نه تنها هیچ مشکلی از فرد درمان نمی کند بلکه انگشت پیوند شده جلوی فعالیت بقیه انگشت ها را نیز می گیرد. در این مواقع، پزشکان اصلا پیوند انگشت را صلاح نمی دانند و آن را انجام نمی دهند.
شرایط نگهداری و رساندن انگشت قطع شده به بیمارستان نیز در نوع خود مهم است. اگر انگشت قطع شده در شرایط خوبی نگهداری نشود، انگشت به یک بافت مرده تبدیل می شود و به هیچ وجه نمی توان آن را پیوند زد. اگر می خواهید در مورد پیوند انگشت اطلاعات بیشتری به دست آورید توصیه می کنیم مقاله آیا پیوند انگشت قطع شده امکان پذیر است را حتما مطالعه کنید.
وقتی انگشت فردی در اثر یک حادثه قطع می شود، در صورتی که انگشت، کاملا سالم بوده باشد، می توان برای پیوند آن به بیمارستان تخصصی پیوند انگشت مراجعه کرد. در این بیمارستان ها، شرایط فرد و شرایط انگشتی که قطع شده است، بررسی شده و در نهایت پزشکان تصمیم می گیرند که عمل پیوند انگشت دست را انجام دهند یا خیر. روزهای بعد از عمل روزهای سرنوشت سازی است؛ زیرا در طی این مدت ممکن است اتفاقات زیادی بیفتد که یکی از بدترین آنها سیاه شدن انگشت بعد از عمل پیوند است.
یکی از مهم ترین دلایلی که می توان برای سیاه شدن نوک انگشت بعد از پیوند بیان کرد، کم بودن و از بین رفتن جریان خونرسانی به انگشت قطع شده است. وقتی انگشت دست پیوند می شود، در صورتی که خون در داخل انگشت جریان نداشته باشد، به مرور زمان، انگشت، سیاه شده و هیچ چاره ای به جز قطع آن وجود ندارد.
اگر چنین عارضه ای (سیاه شدن انگشت بعد از پیوند) مشاهده شود، امکان آنکه انگشت پیوند شده را بتوان نگه داشت اصلا وجود ندارد و پزشکان مجبور می شوند انگشت را قطع کنند. در چنین شرایطی بهترین کاری که می توان انجام داد، اقدام برای ساخت و پرداخت قیمت پروتز انگشت دست است که در ادامه بیشتر در مورد آن با شما صحبت خواهیم کرد.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
همان طوری که بیان کردیم، یکی از بدترین عوارضی که ممکن است پیوند انگشت داشته باشد، سیاه شدن انگشت بعد از پیوند است. ممکن است انجام برخی مراقبت ها بروز این حادثه را به میزان زیادی کاهش دهد. روش های مراقبت بعد از جراحی انگشت دست (پیوند انگشت دست) به شرح زیر است:
به یاد داشته باشید، سن بیمار، نوع برش هایی که در حین عمل انجام شده و همین طور محلی که انگشت از آنجا قطع شده، از جمله عوامل اثر گذار بر کاهش میزان سیاه شدگی انگشت بعد از عمل پیوند انگشت است. اگر پزشکان تشخیص داده اند که نمی توان انگشت قطع شده فرد را پیوند زد، او نباید فکر کند که همه چیز به پایان رسیده است و می بایست با این عارضه، تا آخر عمر خود دست و پنجه نرم کند!!!
یکی از مسائلی که افراد قرار گرفته تحت عمل های جراحی باید به آن توجه و دقت داشته باشند، تغذیه شان در طی روزهای بعد از عمل جراحی است. تغذیه و مواد غذایی که فرد مصرف می کند، روی کاهش مدت زمان بهبودی زخم تاثیر دارد.
نکته ای که لازم می دانیم در خصوص ارتباط بین سیاه شدن انگشت بعد از پیوند و رابطه آن با تغذیه بعد از پیوند انگشت بیان کنیم این است که شاید تغذیه، روی افزایش موفقیت پیوند، به صورت مستقیم نقش نداشته باشد. در این اعمال جراحی، اگر عمل پیوند توسط جراحان با تجربه و حرفه ای انجام نشود و همه رگ ها و بافت های انگشت قطع شده و قسمت باقی مانده به هم متصل نشده باشند، سیاه شدن انگشت یکی از نشانه هایی است که فرد در روزهای بعد از عمل پیوند مشاهده می کند؛ زیرا همان طوری که بیان کردیم، سیاه شدن انگشتان، در اثر نرسیدن اکسیژن به انگشت پیوندی اتفاق می افتد و این مساله است که باعث می شود پیوند، درصد موفقیت بالایی نداشته باشد.
البته، مصرف برخی مواد غذایی حاوی پروتئین، مانند تخم مرغ، و یا مواد غذایی حاوی ویتامین سی، مانند گوجه فرنگی و لیمو ممکن است تاثیراتی بر روند بهبودی زخم پیوند داشته باشند و باعث شوند که این زخم ها با سرعت بیشتری بهبود پیدا کنند.
برخی ها، به سیاه شدن انگشت بعد از پیوند به عنوان یک بیماری نگاه می کنند و این تصور را دارند که با روش های مناسب برای درمان سیاه شدن انگشت دست می توان این مشکل را به صورت کامل برطرف کرد. خبر بدی که برای این گروه داریم این است که در صورت سیاه شدن انگشت بعد از پیوند، هیچ راهی برای درمان آن وجود ندارد؛ چرا که وقتی انگشت پیوند شده، سیاه می شود به این معنی است که بافت ها و سلول های از بین رفته اند. وقتی که بافت های یک اندام از بین می رود هیچ راهی برای درمان و ترمیم آنها وجود ندارد و به همین دلیل، ما نیز نمی توانیم برای درمان سیاه شدن انگشت های دست بعد از پیوند، راه حلی را به شما پیشنهاد کنیم.
پس، کسانی که در روزهای بعد از پیوند انگشت به سر می برند، در صورتی که مشاهده کردند انگشت پیوند شده شان در حال سیاه شدن است، می بایست هر چه سریع تر پزشک خود را در جریان بگذارند. اینکه فرد اجازه دهد سیاه شدن انگشت ادامه پیدا کند، فقط شرایط را وخیم تر می کند و احتمال آن را که بتوان انگشت پیوند زده را نگه داشت به شدت کاهش می دهد.
برخی هایی که می خواهند عمل پیوند انگشت انجام دهند ممکن است تصور کنند که سیاه انگشت بعد از پیوند، تنها عارضه ای است که این عمل با خود به همراه دارد. از دیگر عوارضی که این عمل جراحی به دنبال دارد می توان به اینها اشاره داشت:
کسانی که عمل پیوند انگشت دست انجام می دهند، برای آنکه با بدترین عارضه این عمل که همان سیاه شدن انگشت بعد از پیوند است رو به رو نشوند، بهتر است کارهای زیر را انجام دهند:
در صورت موفقیت آمیز نبودن عمل می توان برای ساخت پروتز و انگشت مصنوعی اقدام کرد. کلینیک هایی چون پایار، نه تنها انگشت های مصنوعی با کیفیتی می سازند، بلکه آنها در حوزه ساخت پروتز چشم نیز فعالیت می کنند.
اگر سیاه شدن انگشت بعد از پیوند اتفاق افتد، پزشک قادر نخواهد بود آن را نگه دارد و مجبور می شود که برای قطع آن اقدام کند. هر چند خبر خوبی نیست، اما چاره ای وجود ندارد و برای آنکه عوارض دیگری گریبان گیر بیمار نشود، پزشک می بایست انگشت پیوند شده را قطع کند.
به کسانی که انگشت دست و پای آنها قطع شده است و امکان انجام پیوند در آنها وجود ندارد، توصیه می کنیم برای ساخت پروتزها اقدام کنند. به خصوص کسانی که از ناحیه انگشت دست دچار قطع عضو شده اند، می توانند با ساخت پروتزهای مدرن و پیشرفته به بسیاری از مشکلات خود پایان دهند و بدون نگرانی از بروز هیچ عارضه ای به زندگی خود ادامه دهند.
به این افراد توصیه می کنیم برای ساخت پروتزهای مخصوص انگشت دست و پا به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح در کشور مراجعه کنند. در این مراکز، کارشناسان ساخت پروتز می توانند با ساخت یک پروتز کاربردی موجب بهبود شرایط زندگی او شوند.
معرفی 10⭐بیمارستان تخصصی پیوند انگشت
آیا پیوند انگشت قطع شده امکان پذیر است؟⭐همه چیز درباره آن
درمان انگشت قطع شده کودک⭐با پروتز مصنوعی زیبایی
پیوند دست مصنوعی چگونه انجام می شود؟⭐با تصویر
اگر سیاه شدن انگشت بعد از پیوند ادامه پیدا کرده و در اثر نرسیدن خون به بافت، پیوند پس زده شود در این صورت همان طوری که اشاره کردیم بهترین کاری که می توان انجام داد، اقدام برای ساخت انگشت های مصنوعی است. اگر یک انگشت یا یک بند انگشت قطع شود شاید تاثیر خاصی روی کیفیت زندگی فرد نداشته باشد اما اگر چندین انگشت دست فرد قطع شده باشد، مخصوصا اگر این قطع انگشت در دست غالب فرد باشد، آن وقت است که فرد می بایست برای ساخت انگشت های منصوعی کاربردی اقدام کند. این انگشت های مصنوعی کاربردی که توسط بهترین و با سابقه ترین کلینیک ها، همچون کلینیک پایار ساخته می شوند به فرد کمک می کنند تا بتواند به انجام کارهای روزانه خویش بپردازد.
پس، اگر عمل پیوند انگشت دست انجام داده اید و شاهد سیاه شدن انگشت بعد از پیوند هستید، حتما و بلافاصله به پزشک جراح مراجعه کرده و جلوی گسترش سیاهی را بگیرید. در صورتی که امکان حفظ انگشت پیوندی وجود نداشته باشد، می توانید به کلینیک های ساخت اندام های مصنوعی مراجعه کرده و برای ساخت انگشت مصنوعی اقدام کنید. با انجام این کار می توانید تا حد زیادی استقلال روزهای قبل از قطع عضو را به دست آورید.
کلام آخر
موضوع صحبت ما در این مقاله علت سیاه شدن انگشت بعد از پیوند بود. اگر به هر دلیلی امکان انجام پیوند انگشت دست وجود ندارد، بهتر است به مراکز ساخت پروتز در کشور، همچون پایار مراجعه کرد؛ این کلینیک در حوزه ساخت انواع و اقسام پروتز، تجربه و سابقه طولانی دارد.