عفونت چشم دیابتی چیست؟⭐آن را جدی بگیرید
![عفونت چشم دیابتی](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/12-10.jpg)
عفونت چشم بیماران دیابتی، یکی از دردسرهای ناشی از بیماری دیابت است که نباید به راحتی از کنار آن عبور کرد. اگر در این رابطه، اطلاعات زیادی ندارید در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
علت عفونت چشم دیابتی چیست؟
کسانی که دیابت دارند باید بیش از بقیه مواظب خود باشند تا به عوارضی که این بیماری برای آنها به دنبال دارد مبتلا نشوند. یکی از مسائل و مشکلاتی که برای دیابتی ها ایجاد می شود، عفونت است که در صورت عدم درمان، حادتر خواهد شود. اینکه چرا چشم افراد دیابتی دچار عفونت می شود در ادامه بیان خواهیم کرد.
یکی از دلایلی ک باعث می شود چشم یک فرد دیابتی عفونت کند، قارچی موسوم به قارچ موکور یا همان قارچ سیاه است. از آنجایی که بیماران دیابتی، سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیش از بقیه افراد در معرض ابتلا به این قارچ هستند. کسانی که دیابت دارند و در اثر ابتلا به این قارچ نیز چشم شان عفونت می کند با علائمی به شرح زیر درگیر می شوند:
- کاهش دید
- دوبینی
- بی حس شدن اطراف چشم یا بینی
این قارچ از جمله قارچ هایی است که خطرات زیادی دارد و در صورت مشاهده علائم و نشانه های آن باید هر چه سریع تر به مراکز بهداشتی مراجعه و برای دریافت داروهای ضد قارچی اقدام کرد. در موارد شدیدتر احتمال مرگ بیمار زیاد خواهد بود.
اگر در اثر ابتلا به این قارچ و یا به هر علت دیگری، چشم شما عفونت کرده و تخلیه چشم انجام داده اید، به پایار مراجعه کرده و از کارشناسان شان بخواهید تا یک چشم مصنوعی برای شما بسازند. این چشم های مصنوعی از تغییر شکل و چهره شما جلوگیری می کنند. کارشناسان این مجموعه شما را در جریان قیمت ساخت پروتز چشم نیز قرار خواهند داد.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز چشم با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
![عفونت چشم دیابتی چیست](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/13-1.jpg)
آیا تنها علت قرمزی چشم در بیماران دیابتی، عفونت است؟
یکی از اتفاقاتی که ممکن است دیابتی ها آن را تجربه کنند، قرمز شدن چشم است. از جمله مهم ترین دلایل قرمز شدن چشم، می توان به بروز عفونت در چشم اشاره کرد. وقتی که چشم افراد دیابتی عفونت می کند قرمزی و التهاب یکی از علائمی است که این گروه حتما مشاهده می کنند.
البته، تنها علت قرمزی چشم در بیماران دیابتی، عفونت نیست و در واقع، به جز عفونت چشم دیابتی دلایل دیگری را نیز می توان برای قرمز شدن چشم این گروه بیان کرد که آن هم، خونریزی چشم است. خونریزی چشم که به آن رتینوپاتی دیابتی هم گفته می شود به علت آسیب دیدن رگ های خونی شبکیه چشم ایجاد می شود. در اوایلی که رگ های خونی آسیب می بینند فرد علائمی ندارد، اما بعد از شدت یافتن بیماری، دید فرد تار می شود و لکه های قرمزی در آن پدیدار خواهد شد. در این مواقع، ممکن است دید فرد به صورت کامل از بین برود. ما در مقاله درمان خانگی خونریزی چشم دیابتی چند روش برای حل این مشکل بیان کرده ایم که امیدواریم که مطالعه آن به درد شما بخورد.
رابطه بین عفونت چشم دیابتی و خشکی چشم چیست؟
دیگر موضوع مهمی که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم، رابطه ای است که بین عفونت چشم دیابتی و خشکی چشم وجود دارد. حقیقتی که خوب است در مورد خشکی چشم و ایجاد عفونت در آن بدانید این است که کسانی که چشم شان خشک می شود به این دلیل که اشک کافی ندارند تا از چشم آنها محافظت کند، بیش از بقیه افراد در معرض ابتلا به عفونت چشم قرار خواهند داشت. این موضوع بسیار مهمی است که افراد باید به آن توجه و دقت داشته باشند.
دیابت یکی از دلایلی است که باعث می شود میزان اشک در چشم افراد کاهش پیدا کند. به همین جهت به دیابتی ها توصیه می کنیم برای آنکه در معرض ابتلا به این عارضه قرار نگیرند، حتما تحت نظر پزشک باشند و از نظر وجود خشکی، چشمان خود را بررسی کنند. این بررسی می تواند مانع از خشک شدن چشم و کاهش درصد بروز عفونت در چشم ها شود.
شاید خواندن مطالب زیر هم برای شما مفید باشد :
اسکرال شل چشم چیست؟هر آنچه که باید بدانید
بهترین مرکز ساخت پروتز چشم در شیراز یا تهران؟
![رابطه بین عفونت چشم دیابتی و خشکی چشم چیست؟](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/14-1.jpg)
چرا تخلیه عفونت چشم دیابتی باید در سریع ترین زمان ممکن انجام شود؟
عفونت چشم دیابتی، خطرناک است. اصلا به صورت کلی هر زمان که بدن درگیر عفونت می شود باید برای آن اقدام کرد؛ چرا که اقدام نکردن برای درمان باعث آسیب های جبران ناپذیری می شود. یکی از حساس ترین قسمت های بدن افراد دیابتی که نباید اجازه دهند درگیر عفونت شود، چشم است. یکی از خطرات درمان نکردن عفونت چشم دیابتی، نابینایی است. وقتی که فرد به درمان عفونت ایجاد شده اهمیت نمی دهد، عفونت، گسترش پیدا کرده و با درگیر کردن کل چشم باعث نابینایی فرد می شود.
اگر علائمی که در بالاتر بیان کردیم را مشاهده کردید، بدون تردید و معطفی به پزشک مراجعه کنید. آنها می توانند راه حل های قطعی برای درمان عفونت چشم دیابتی به شما ارائه دهند. سعی کنید هر دارویی که پزشک توصیه کرده است مصرف کنید تا هر چه زودتر عفونت ایجاد شده از بین برود. گاهی اوقات، برای آنکه عفونت درمان شود ممکن است که پزشک برای تخلیه عفونت چشم اقدام کند. این نیز به درمان و کاهش خطر نابینایی فرد کمک قابل توجهی می کند. عفونت چشم، یکی از بیماری هایی است که چشم را به خود درگیر می کند؛ اگر می خواهید در مورد سایر بیماری های چشم، اطلاعات بیشتری به دست آورید مقاله خطرناک ترین بیماری چشم را مطالعه کنید.
![تخلیه عفونت چشم دیابتی](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/%D8%AA%D8%AE%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C.gif)
برای درمان عفونت چشم دیابتی چه باید کرد؟
اولین و بهترین کاری که می توان برای عفونت چشم دیابتی انجام داد، مراجعه کردن به پزشکان است. آنها با توجه به شرایطی که بیمار در آن قرار دارد، یک روش مناسب برای درمان عفونت چشم پیشنهاد می کند. در کنار توصیه ها و داروهایی که پزشک به بیمار می کند، برخی از روش های خانگی زیر نیز می تواند در کاهش میزان عفونت چشم، موثر و مفید واقع شود. این روش های خانگی به این شرح اند:
- یکی از کارهایی که می توان برای درمان عفونت چشم در افراد مبتلا به دیابت انجام داد، شستن مداوم چشم هاست.
- از دیگر کارهایی که می توان برای کاهش عفونت چشم انجام داد، استفاده از کمپرس گرم و سرد است.
- با ترکیب عسل و آب مقطر نیز می توان کار مفید و موثری در جهت درمان عفونت چشم افراد دیابتی انجام داد. اگر بتوانید عسل با کیفیت بیابید، یک ضد عفونی کننده بسیار عالی برای چشم پیدا کرده اید.
- شستن چشم با شامپوی بچه و آب نیز می تواند عفونت چشم را از بین برده و آن را درمان کند.
- گذاشتن کیسه چای سیاه، چای بابونه و چای سبز نیز می تواند برای چشم ها مفید و موثر باشد.
چشم، یکی از حساس ترین قسمت های بدن ماست و ما برای درمان آن نیز نمی توانیم خودسرانه عمل کنیم. اگر دیابت دارید و چشم شما دچار عفونت شده است، حتما و حتما به پزشک مراجعه کنید. برخی از پزشکان در کنار داروهای شیمیایی که برای بیماران خود تجویز می کنند، در مورد روش هایی که ما در بالا اشاره کردیم نیز به شما توضیح داده و از شما می خواهند تا آنها را نیز امتحان کنید. به هر صورت اگر دیابت دارید هیچ گاه، هیچ دارویی را بدون آنکه مخصص به شما گفته باشد در داخل چشم خود نریزید.
![بهترین راه برای پیشگیری از عفونت چشم دیابتی](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C.jpg)
آیا معاینه سالانه علائم چشم دیابتی برای جلوگیری از بروز عفونت، لزومی دارد؟
یکی از دلایلی که باعث می شود افراد دیابتی در معرض قطع عضو یا نابینایی قرار گیرند بی توجهی به علائم چشم دیابتی است. از آنجایی که دیابت در سن 20 تا 74 سال باعث نابینایی می شود، کسانی که به این بیماری مبتلا هستند می بایست به صورت سالانه به پزشکان مراجعه کنند و تحت نظر او باشند. یکی از مواردی که بیماران حتما به خاطر آن باید به پزشکان مراجعه کنند، عفونت چشم دیابتی است که در بالاتر در مورد آن و علائمی که دارد نکاتی را بیان کردیم.
از دیگر علائمی که با مشاهده آن بیماران دیابتی باید مواظب آن باشند تاری دید است. تاری دید زمانی اتفاق می افتد که قند خون خیلی بالا می رود. چشم با بالا رفتن قند خون، متورم شده و به دنبال آن تغییرات بینایی ایجاد می شود. برای آنکه این حالت از بین برود می بایست قند خون کاهش پیدا کند.
به غیر از عفونت چشم دیابتی، بیماری کاتاراکت یا آب مروارید نیز دیگر بیماری است که دیابتی ها باید بیش از بقیه مواظب آن باشند. از آنجایی که دیابتی ها زودتر به آب مروارید مبتلا می شوند، آنها باید به صورت سالانه تحت نظر پزشک باشند تا هر زمان که این عارضه پدیدار شد پزشک آن را تشخیص دهد و پروسه درمان را شروع کند.
![علائم و نشانه های عفونت چشم دیابتی](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D9%88-%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C.jpg)
آیا عفونت چشم دیابتی، تنها یکی از عوارض و مشکلات بیماران دیابتی است؟
کسانی که دیابت دارند با مشکلات و مسائل متفاوتی دست و پنجه نرم می کنند که تنها یکی از آنها عفونت چشم دیابتی است. از دیگر عوارضی که دیابت برای افراد به همراه دارد می توان به اینها اشاره داشت:
1- تار شدن دید
یکی از عوارضی که بالا بودن قند در خون باعث آن می شود تار شدن دید است. وقتی که میزان قند خون فرد زیاد می شود، چشم ورم می کند و تغییراتی را در چشم باعث می شود که یکی از آنها تاری دیدی است. برای آنکه تاری دید از بین رفته و وضعیت چشم به حالت طبیعی و عادی خود باز گردد، می بایست قند خون فرد بیمار به حالت نرمال و طبیعی خود باز گردد.
نکته ای که بیماران دیابتی باید به آن توجه داشته باشند این است که برگشت فرد به حالت عادی ممکن است 3 ماه طول بکشد. تار شدن می تواند علامت بروز دیگر بیماری ها همچون رتینوپاتی، کاتاراکت و گلوکوم نیز باشد. به همین جهت است که بیماران دیابتی نباید نسبت به آن بی توجه باشند و در صورتی که دیابت داشته و چشم هایشان تار شد باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنند.
![آیا عفونت چشم دیابتی، تنها یکی از عوارض و مشکلات بیماران دیابتی است؟](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C%D8%8C%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%DB%8C%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B9%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%B6-%D9%88-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%9F.jpg)
2- فلج شدن عضله های چشمی
به غیر از عفونت چشم دیابتی که می تواند مشکلاتی را برای افراد به وجود آورد، فلج شدن عضله های چشم از دیگر عوارض ناشی از ابتلا به دیابت است. عضله های چشم به خاطر اینکه عصب چشم درگیر شده است، دچار صدمه شده و فلج می شوند. در این مواقع، علائمی همچون لوچی، دوبینی و افتادگی پلک مشاهده می شود. کسانی که عضله های چشم آنها فلج شده است نباید ناراحت و نگران کنند؛ چرا که معمولا بعد از 4 تا 6 ماه، این علائم بهبود پیدا کرده و درمان می شود. البته به این شرط که فرد برای درمان اقدام کرده باشد.
3- آب سیاه
درست است که دیابتی ها باید به عفونت چشم دیابتی خود اهمیت دهند و برای درمان آن اقدامی کنند، اما آب سیاه نیز از آن جمله مشکلاتی است که نمی توان به راحتی از کنار آنها عبور کرد. در آب سیاه که به آن گلوکوم نیز گفته می شود، رگ های جدیدی در شبکیه چشم رشد کرده و مانع از آن می شوند که مایعات به خارج از چشم منتقل شوند. بعد از مدتی و با افزایش مایعات در داخل چشم، فشار چشم زیاد شده و بیماری آب سیاه بروز پیدا می کند. در بیماری رتینوپاتی پیشرفته این عارضه ایجاد می شود.
![علت عفونت چشم دیابتی چیست؟ در مورد آن چه میدانید؟](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/%D8%B9%D9%84%D8%AA-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A2%D9%86-%DA%86%D9%87-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF%D8%9F.jpg)
4- بیماری رتینوپاتی دیابتی
علاوه بر عفونت چشم دیابتی که برخی دیابتی ها ممکن است آن را مشاهده کنند، بیماری دیگری که مبتلایان به دیابت را به خود درگیر می کند رتینوپاتی دیابتی است. زمانی که قند خون افزایش پیدا می کند و فرد دیابتی هیچ کاری برای درمان آن انجام نمی دهد، رگ های خونی که در شبکیه قرار گرفته بودند ورم می کنند و یا پاره می شوند و گاهی اوقات نیز رگ های خونی مسدود می شوند. در این حالت، جریان خون به خوبی عبور نمی کند و این ممکن است مسائل و مشکلاتی برای دیابتی به وجود آورد. گاهی اوقات نیز رگ های جدیدی در شبکیه چشم رشد می کنند و این نیز عوارضی را برای فرد دیابتی به دنبال دارد.
از جمله علائم این بیماری می توان به این ها اشاره کرد:
- تار شدن دید
- محو شدن رنگ های محیط
- مشاهده برخی ذره های شناور در هوا
- از دست رفتن بینایی چشم
- مشاهده کردن برخی نقطه های تیره در میدان دید
این بیماری از جمله بیماری هایی است که در هر دو چشم بروز پیدا می کند و هر قدر که فرد مدت زمان طولانی تری به دیابت مبتلا بوده باشد احتمال آنکه به این بیماری نیز دچار شود افزایش پیدا می کند.
![آیا میدانید عفونت چشم دیابتی چیست](https://payarcenter.com/wp-content/uploads/2023/12/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA.jpg)
بهترین راه برای پیشگیری از عفونت چشم دیابتی چیست؟
درست است که در زمان عفونت چشم دیابتی، داشتن اطلاعات در مورد روش های درمان می تواند به کاهش ریسک ابتلا به این عارضه، کمک کننده باشد، اما باید توجه داشت که اصولا پیشگیری کردن همیشه بهتر از درمان بوده است. اگر دیابت دارید و نمی خواهید چشم شما دچار عفونت شود کارهایی که می گوییم انجام دهید:
- کنترل قند خون یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای جلوگیری از ابتلا به عفونت است. کسانی که دیابت دارند می بایست به صورت مرتب، میزان قند خون خود را کنترل کنند.
- از دیگر کارهایی که افراد دیابتی می بایست انجام دهند، تقویت سیستم ایمنی بدن است. همان طوری که در اینجا نیز اشاره کردیم عفونت در چشم ها به دلیل فعالیت یک نوع قارچ ایجاد می شود که این قارچ نیز به دنبال کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن دیابتی ها رشد می کند. پس، لازم است که دیابتی ها زیر نظر پزشک خود اقداماتی در جهت افزایش قوای سیستم ایمنی انجام دهند.
- مراجعه به پزشک و عمل به همه دستوراتی که او داده است نیز در نوع خود می تواند یک روش پیشگیرانه در جهت جلوگیری از ابتلا به عفونت چشم باشد.
کلام آخر
عفونت چشم دیابتی، دلایل ایجاد عفونت و بیان چند روش برای درمان عفونت، موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم نکات ذکر شده توانسته باشد دانش شما را در مورد این عارضه افزایش داده باشد.