نحوه تشخیص زانوی پرانتزی چگونه است؟⭐آن را جدی بگیرید

تشخیص زانوی پرانتزی

تشخیص زانوی پرانتزی، باید در سن مناسب خود صورت گیرد تا روش های درمان، اثر بخش تر ظاهر شوند. ما در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار می خواهیم در خصوص علت های پرانتزی شدن پاها و روش های تشخیص آن نکاتی را با شما در میان بگذاریم؛ پس با ما همراه باشید.

علت پرانتزی شدن پا در بزرگسالی چیست؟

قبل از آنکه در مورد روش های تشخیص پای پرانتزی نکاتی را بیان کنیم لازم می دانیم در مورد این موضوع صحبت کنیم که اساسا چه می شود که پاهای بزرگسالان پرانتزی می شود. علل متفاوتی را می توان برای این عارضه بیان کرد که ما در زیر به آنها اشاره کرده ایم:

  • نقص های مادرزادی
  • بیماری نرمی استخوان که به آن راشیتیسم هم می گویند
  • داشتن سابقه ابتلا به پرانتزی شدن زانو ها در خانواده
  • اضافه وزن داشتن به خصوص در دوران کودکی
  • بد نشستن کودک
  • ضعف در عضلات ران
  • شکستگی زانو
  • وجود عارضه در قسمت لگن و زانو
  • ابتلا به بیماری های مختلف مانند بیماری پاژه و دورآفیسم
  • جوش نخوردن درست و صحیح استخوان ها

هر یک از مواردی که در بیان علت پرانتزی شدن پا در بزرگسالی گفتیم، به نوبه خود روی بروز پرانتزی شدن پاها تاثیر دارند، اما مهم تر از شناخت این بیماری، تشخیص آن است. قدر که تشخیص زانوی پرانتزی زودتر صورت گیرد قطعا روش هایی که برای درمان پیشنهاد می شود اثرگذاری سریع تری از خود نشان خواهد داد. برای مثال، ارتز زانو یکی از روش های درمان این عارضه است که بهتر است تا زمانی که استخوان ها استحکام کافی نکرده اند به کار برده شود.

موضوعی که لازم می دانیم در مورد تهیه ارتزها و استفاده از آنها برای درمان زانوی پرانتزی بدون جراحی بیان کنیم، این است که شما برای خرید آنها می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی مطرح در کشور، همچون پایار مراجعه کنید. این مجموعه، ارتزهای آماده و اختصاصی داشته و علاوه بر آن در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و افراد برای دریافت قیمت ساخت پروتز چشم می توانند با کارشناسان آن در تماس باشند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

روش تشخیص زانوی پرانتزی

تشخیص زانوی پرانتزی در بزرگسالان به چه شکل است؟

با مشخص شدن علت ها، وقت آن است که در خصوص روش های تشخیص زانوی پرانتزی صحبت کنیم. یکی از بهترین روش هایی که می توان برای تشخیص این عارضه از آن استفاده کرد، عکس برداری با اشعه ایکس است. پزشکان، به بیماران مشکوک به پرانتزی بودن پاها توصیه می کنند که به مراکز عکس برداری با اشعه ایکس مراجعه کرده و یک عکس از پاهای خود بگیرند. پزشکان با مشاهده عکس می توانند متوجه شوند که آیا این فرد به زانوی پرانتزی مبتلا شده است یا خیر.

دیگر روشی که پزشکان برای تشخیص این عارضه از آن استفاده می کنند، اندازه گرفتن طول، عرض پاها و زانوها است. با این اندازه گیری ها پزشکان به راحتی  می توانند متوجه وجود این عارضه در فرد شوند.

پزشکان از روی نحوه راه رفتن فرد نیز می توانند تشخیص دهند که آیا زانوهای فرد پرانتزی شده است یا خیر. آنها از بیمار خود می خواهند راه برود و با توجه به چگونگی راه رفتن و فاصله ای که زانوها از هم دارند می توانند وضعیت بیمار را بررسی کند و در مورد ابتلا به پرانتزی شدن زانوها نظر قطع بدهند.

البته روش های تشخیص پای پرانتزی به مواردی که در بالا اشاره کردیم محدود نبوده و گاهی اوقات پزشک برای آنکه بتواند تشخیص قطع بدهد از بیمار خود می دهند تا آزمایش خون نیز انجام دهد.

آیا تشخیص پای پرانتزی در خانه امکان پذیر است؟

تشخیص زانوی پرانتزی در خانه، ممکن است کمک کند تا فرد هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و برای درمان اقدام کند. یکی از علائمی که ممکن است بتوان به کمک آن فرد متوجه شود که پاهای پرانتزی شده است یا نه، مشاهدات و عوارض جسمانی است.

یکی از عوارضی که فرد مبتلا به پرانتزی شدن زانوها ممکن است آن را مشاهده کند احساس درد و دور بودن زانوها است. این افراد وقتی که می ایستند در حالی که مچ پای شان در نزدیکی هم قرار گرفته است، زانوها از هم دور است و پاها به شکل کمان هستند. توجه به شکل پاها یکی از بهترین روش های تشخیص پای پرانتزی در خانه است.

بنابراین، اگر که مشاهده کردید یکی از عزیزان تان پاهای کمانی و یا پرانتزی دارد، از او بخواهید تا به متخصصان مراجعه کند. متخصصان با کمک روش هایی که در بالا اشاره کردیم می توانند نظر قطعی تری در مورد بیماری بیان کنند.

بهترین روش تشخیص زانوی پرانتزی

تفاوت پای پرانتزی و زانوی پرانتزی چیست؟

یکی از سوالاتی که در نحوه تشخیص زانوی پرانتزی ممکن است ایجاد شود این است که بین زانوی پرانتزی و پای پرانتزی چه تفاوتی وجود دارد. زانوی پرانتزی و پای پرانتزی، دو عارضه ای هستند که در قسمت های مختلف بدن، ظاهر شده و علائم و روش هایی که برای درمان نیز انتخاب می شود با هم فرق می کند. در پای پرانتزی، این زانوها هستند که به سمت بیرون خم شده اند و فضایی که بین مچ پا وجود داشته است کاهش پیدا می کند. در زانوی پرانتزی، زانوها به سمت داخل خم شده و فاصله ای که بین آنها وجود داشته است کاهش پیدا می کند. در واقع، مهم ترین تفاوتی که بین زانوی پرانتزی و پای پرانتزی وجود دارد مربوط به درصد انحراف زانوها و استخوان پا و فاصله بین زانوها است.

منابعی که ما برای نوشتن این مقاله استفاده کردیم، منابع معتبری هستند اما ممکن است در برخی جاها سوء تعبیری در حوزه فهم جملات به وجود آمده باشد که از شما خواهش می کنیم خود را نگران نکرده و در صورتی که به عارضه پای پرانتزی و یا زانوی پرانتزی مبتلا شده اید حتما در اولین قدم به پزشکان مراجعه کنید؛ این گروه بهترین کسانی هستند که می توانند در تشخیص درست عارضه به شما کمک کنند.

نحوه تشخیص زانوی پرانتزی چگونه است

بهترین سن برای درمان پای پرانتزی چه سنی است؟

حالا که متوجه شده اید تشخیص زانوی پرانتزی به چه شکل امکان پذیر است، خوب است در مورد بهترین سن برای درمان آن نیز نکاتی را بیان کنیم. برخی کودکان که زانوهای پرانتزی دارند و با وجود این عارضه به دنیا می آیند ممکن است به مرور زمان درمان شوند، اما برخی از آنهایی که به خود به خود درمان نمی شوند، می بایست به پزشک مراجعه کرده و معالجات خود را زیر نظر پزشک شروع کنند. کودکانی که با این عارضه به دنیا می آیند با انجام برخی حرکت های اصلاحی نرم و گچ گرفتن پا درمان می شوند.

اگر این عارضه در بزرگسالان مشاهده شود، در صورتی که روش های درمان غیر جراحی نتوانند کمکی به رفع و از بین این عارضه کنند، پزشکان چاره ای به جز انجام عمل جراحی ندارند.

به صورت کلی خوب است بدانید که هر قدر استخوان ها نرم تر باشند و فرد در سنین پایین تری قرار داشته باشد، احتمال آنکه با روش هایی ساده تر درمان شود چندین برابر خواهد بود. با مستحکم شدن استخوان ها، درمان شکل پیچیده تری به خود می گیرد.

کلام آخر

تشخیص زانوی پرانتزی توسط پزشکان و تشخیص این عارضه در خانه موضوع صحبت ما در این مقاله بود. امیدواریم نکات ذکر شده، در افزایش اطلاعات شما کمک کننده بوده باشد. همان طوری که گفتیم، ارتز یکی از ساده ترین و بهترین روش ها برای درمان پای پرانتزی است و برای تهیه آن می توانید به ارتوپد فنی هایی چون پایار مراجعه کنید. این مجموعه، در حوزه ساخت اندام های مصنوعی، همچون ساخت پروتز گوش نیز فعالیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *