درمان کلاب فوت بدون جراحی⭐با ارتز و کفش طبی

درمان کلاب فوت بدون جراحی چگونه است

یکی از عوارضی که معمولا در کودکان مشاهده می شود، کلاب فوت یا پاچنبری است. اگر در مورد روش های درمان این عارضه اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.

درمان کلاب فوت بدون جراحی شامل چیست؟

قبل از آنکه در مورد روش های درمان کلاب بدون عمل جراحی صحبت کنیم، ابتدا لازم است به صورت خلاصه و مختصر اطلاعاتی را در این باره شما بدهیم. پاچنبری را یکی از بیماری های مادرزادی می دانند که در آن، مچ و پنجه پای کودک به سمت داخل منحرف شده و دچار چرخش می شود. خوب است بدانید که این عارضه، هم در یک پا و هم در دو پا به وجود می آید و گاهی آنقدر شدید است که کل پا به سمت داخل می چرخد. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مرود این عارضه به دست آورید، پشهاد می کنیم پا چنبری چیست را مطالعه کنید.

معمولا پزشکان، کودکان مبتلا به این عارضه را در همان بدو تولد شناسایی می کنند و از آنجایی که درمان در سنین پایین تر راحت تر اتفاق می افتد، بهتر است هر چه سریع تر برای استفاده از وسایل کمک درمان همچون ارتز زانو استفاده شود.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت کفش و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

تاثیر درمان کلاب فوت بدون جراحی

حال که با عارضه کلاب فوت یا پا چنبری اشنا شده اید لازم می دانیم در خصوص روش های درمانی کلاب فوت بدون عمل جراحی توضیحات مفصلی را بیان کنیم:

1- گچ گرفتن پای نوزاد

یکی از روش هایی که برای درمان کلاب فوت روی نوزادان به خوبی جواب می دهد، گچ گرفتن پای او است. در این حالت، پای نوزاد را تحت کشش قرار می دهند و سپس، با یک گچ بلند از نوک انگشتان تا ران را در وضعیت اصلاح شده قرار داده و آن را گچ می گیرند. این کار، هر هفته تکرار شده و طی مدتی که انجام می شود اصلاح کلاب فوت به خوبی قابل مشاهده خواهد بود. معمولا، اگر این کار به مدت 6 تا 8 هفته انجام شود کلاب فوت درمان خواهد شد.

2- بستن یا استفاده از بریس

از دیگر روش هایی که برای درمان کلاب فوت بدون جراحی توصیه و پیشهاد می کنند، استفاده و یا نصب بریس است که به آن ارتز هم گفته می شود. از آنجایی که حتی بعد از گچ گرفتن و اصلاح پای نوزاد، احتمال برگشت کلاب فوت وجود دارد به همین دلیل نیاز است که بعد از گچ گرفتن پا، از ارتز و بریس استفاده شود. بریس به پاها کمک می کند تا در زاویه درست و صحیحی رشد کنند. گرچه ممکن است که بستن بریس برای کودک و خانواده او مشکل باشد، اما برای جلوگیری از بروز این عارضه خوب است که حتما در مورد استفاده از آن نیز بی توجهی نشود.

نکته ای که در مورد بریس یا ارتز باید مورد توجه قرار داده شود این است که اینها در دو نوع آماده و اختصاصی برای افراد ساخته می شوند. برای ساخت اختصاصی بریس ها می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی مراجعه کنید که در حوزه ساخت کفش و کفی طبی نیز فعالیت می کنند. کارشناسان این کلینیک ها از پای فرد، قالب تهیه کرده و سپس متناسب با قالب آماده شده، یک بریس اختصاصی برای فرد می سازند. برخی از این کلینیک هی که یکی از معتبرترین آنها کلینیک پایار نام دارد، در حوزه ساخت ساخت دست مصنوعی و به صورت کلی، اندام های مصنوعی نیز فعالیت درخشانی دارد.

3- فیزیوتراپی

یکی دیگر از روش های درمان کلاب فوت بدون جراحی، مراجعه کردن به کسانی است که متخصص فیزیوتراپی هستند. انجام کشش های نرم و ملایم روی کف پای نوزاد برای آنکه وضعیت پای او  اصلاح شود یکی از کارهایی است که این گروه از متخصصان انجام می دهند. بعد از انجام کشش، پای نوزاد با نوارهایی که خاصیت ارتجاعی ندارند بسته می شود تا به مرور زمان، کلاب فوت درمان شود.

4-روش پونستی

از دیگر روش هایی که تاثیر خوبی روی درمان کلاب فوت دارد روش پونستی است. در این روش، پای کودک را در مسیر درست قرار می دهند و سپس آن را گچ می گیرند. هر هفته گچ پای نوزاد را باز کرده و دوباره گچ می گیرند. در هر باری که پزشک پای نوزاد را باز می کند سعی می کنند تا مقدار بیشتری پا را در مسیر درست قرار دهد. 2 تا 3 ماه بعد از انجام این روش، کلاب فوت به مرور درمان شده و پا نیز به موقعیت درست خود بر می گردد. البته، از انجایی که این امکان برگشت کلاب فوت وجود دارد بهتر است که کودکان کفش های مخصوصی را بپوشند. در صورتی که پوشیدن این کفش ها یا بریس های مخصوص ادامه پیدا کند کلاب فوت به صورت کامل درمان می شود.

درمان کلاب فوت بدون جراحی

آیا درمان کلاب فوت با ماساژ یک روش درمان کلاب فوت بدون جراحی است؟

برخی از روش های درمان کلاب فوت بدون جراحی را در بالاتر معرفی کردیم. روش درمانی دیگری که ممکن است در مورد کلاب فوت مطرح شود ماساژ درمانی است. از آنجایی که استخوان های پنجه پا به سمت داخل چرخیده اند و باعث ایجاد کلاب فوت شده اند، روش های درمانی باید به گونه ای باشد که بتواند باعث اصلاح ساختار استخوان و هدایت آنها در مسیر درست خود شود. روش هایی که به خوبی از انجام این کار بر می آیند از جمله بهترین روش های درمانی کلاب فوت به شمار می روند.

ماساژ درمانی، شاید یکی از روش های درمان کلاب فوت باشد، اما این روشِ درمانی زمانی می تواند به کمک آید که فرد عمل جراحی کلاب فوت انجام داده باشد. ماساژ درمانی به خودی خود نمی تواند این عارضه را درمان کنند. در ماساژ درمانی، عضلات قرار گرفته در پشت ساق پا، کف پا و تاندون آشیل ماساژ داده می شوند. با این کار، عضله ها تقویت شده و دردی که فرد از انجام عمل جراحی احساس می کند نیز به بهترین شکل ممکن کنترل و مدیریت می شود. همان طوری که برای ساخت و دریافت قیمت کفش و کفی طبی به حرفه ای ها مراجعه می کنید، برای ماساژ درمانی بعد از عمل جراحی کلاب فوت نیز بهتر است به کسانی که ماساژور حرفه ای هستند مراجعه کنید.

درمان کلاب فوت بدون جراحی شامل چیست؟

جراحی کلاب فوت بهتر است یا درمان کلاب فوت بدون جراحی؟

زمانی که کلاب فوت، شدید است و تاندون ها بیش از حد به هم نزدیک شده اند، عمل جراحی کلاب فوت انجام می شود. معمولا در سنین 6 ماهگی تا 1 سالگی بهترین زمانی است که می توان برای انجام عمل جراحی پیشنهاد و توصیه کرد.

با توجه به توضیحی که در اینجا اشاره کردیم، باید بگوییم که جراحی به روش های درمان کلاب فوت بدون جراحی برتری ندارد و برعکس. هر دو این روش ها در زمان خاص و مناسب خود توصیه شده و باید انجام شوند. تا زمانی که شرایط فرد وخیم نیست و پزشک تشخیص می دهد که روش های غیر جراحی می توانند باعث درمان کلاب فوت شوند، بهتر است بیمار برای آنکه با عوارض ناشی از جراحی درگیر نشود به سراغ این روش ها برود. اما زمانی که کلاب فوت، وخیم شده و روش های غیر جراحی جواب نمی دهند بیمار می بایست عمل جراحی انجام دهد. بعد از انجام عمل جراحی، روش های درمانی جراحی برای آنکه جلوی بازگشت کلاب فوت گرفته شود، ممکن است استفاده شوند.

کلام آخر

درمان کلاب فوت بدون جراحی، معرفی روش های آن و بررسی و مقایسه جراحی و این روش ها موضوع صحبت ما در این مقاله بود. ما در این مقاله، کلینیک پایار را به عنوان یکی از بهترین و برترین کلینیک های ارتوپد فنی در کشور معرفی کردیم و گفتیم که این مجموعه در حوزه ساخت کفش ها  کفی های طبی، ارتزهای آماده و اختصاصی و ساخت اندام های مصنوعی فعالیت می کند و افراد برای ساخت پروتز مچ دست می توانند به آن مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *