علت کلاب فوت چیست؟⭐علت کلاب فوت (پا چنبری)

یکی از عوارضی که بیشتر، بچه ها را به خود درگیر می کند عارضه کلاب فوت است که به آن پا چنبری هم گفته می شود. اگر در مورد علت به وجود آمدن این عارضه چیزی نمی دانید و راجع به روش های درمان آن هیچ اطلاعاتی ندارید، در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.

علت کلاب فوت چیست؟

پا چنبری، به حالتی گفته می شود که در آن، پاهای کودک به سمت داخل می چرخد. این عارضه در یک یا هر دو پا و با شدت های متفاوت ممکن است به وجود آید. معمولا، کلاب فوت ارثی است؛ یعنی برخی از کودکان با وجود همین مشکل به دنیا می آیند. البته، تنها علت بروز این مشکل، مادرزادی نیست و علت های دیگری نیز باعث می شوند که افراد به این مشکل مبتلا شوند.

پاسخ هایی که می توانیم به سوال علت کلاب فوت چیست (پا چنبری) بدهیم به شرح زیر است:

1- مادرزادی

همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم، یکی از مهم ترین و عمده ترین دلایلی که باعث می شود فرد به کلاب فوت مبتلا شود، مادرزادی است. زمانی که وضعیت جنین در داخل رحم مادر مناسب نیست و یا زمانی که رحم به نوزاد فشار وارد می کند این تغییر شکل به وجود می آید. کلاب فوت هایی که علت بروزشان مادرزادی است از سایر کلاب فوت ها راحت تر درمان می شوند.

2- اختلالات عصبی عضلانی

از دیگر پاسخ هایی که می توان در جواب به سوال علت کلاب فوت چیست بیان کرد، اختلالات عصبی عضلانی است. وقتی که برخی عارضه ها و یا اختلال های عصبی عضلانی در مغز رخ می دهد چنبری شدن پاها بروز پیدا می کند. اگر علت بروز کلاب فوت در بزرگسالان اختلالات عصبی عضلانی باشد، در کنار اقدام برای درمان اختلال به وجود آمده، می توان با پرداخت قیمت ساخت کفش و کفی طبی و پوشیدن شان، قدم بسیار موثری برای درمان برداشت.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت کفش و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

آیا میدانید علت کلاب فوت چیست

3- سابقه خانوادگی

ابتلا به پا چنبری در کسانی که یکی از اعضای خانواده شان به این مشکل دچار بوده است، 25 درصد بیشتر از کسانی است که در سابقه خانوادگی آنها این عارضه مشاهده نمی شود. جالب است که بدانید، در برخی قومیت های آسیایی و یا حتی بومی های آمریکایی این عارضه بیشتر به چشم می خورد که این نیز از تاثیر ژنتیک و سابقه خانوادگی خبر می دهد.

البته، کسانی که در سابقه خانوادگی آنها ابتلا به کلاب فوت به چشم می خورد می توانند با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه از ابتلا به این عارضه جلوگیری کنند؛ یکی از این اقدمات پیشگیرانه، اقدام برای پوشیدن کفش های طبی است. برای ساخت کفش ها و کفی های طبی می توان به کلینیک هایی همچون کلینیک پایار مراجعه کرد. این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و افراد برای دریافت قیمت ساخت پروتز مچ دست می توانند با کارشناسان آن در تماس باشند. امیدواریم با توجه به توضیحاتی که بیان کردیم، متوجه جواب سوال علت کلاب فوت چیست (پا چنبری)، شده باشید.

حال که می دانید علت کلاب فوت چیست، خوب است در مورد تاثیرات این بیماری بر زندگی کودکان نیز صحبت کنیم. عارضه کلاب فوت برای کودکان، دردناک نبوده و آنهایی که به این شکل مبتلا شده اند هیچ دردی را حس نمی کنند. درست است که این عارضه یک عارضه مادرزادی است اما گاهی اوقات در چند ماه اول زندگی نیز این عارضه قابل تشخص نیست. کسانی که به پاچنبری یا کلاب فوت دارند با مشکلات زیر نیز درگیر هستند:

  • این گروه از کودکان نمی توانند به راحتی راه بروند و یا بدوند. این کودکان معمولا روی پاشنه و کف پا خود راه می روند و نمی توانند پنجه های شان را روی زمین قرار دهند.
  • به وجود آمدن پینه از دیگر عوارض ناشی از کلاب فوت است. پینه یک لایه ضخیم از پوست که معمولا در ناحیه کف پا رشد می کند.
  • دیگر بیماری که می توان گفت کلاب فوت باعث و بانی بروز آن است، آرتریت یا بیماری مفصلی است که باعث سفتی و تورم می شود.

بهتر است به محض آنکه متوجه شدید پنجه های پای کودک شما به سمت داخل چرخیده است به متخصصان مراجعه کنید و اجازه ندهید که این عارضه مشکلات و دردسرهای بیشتری برای کودک دلبند شما به وجود آورد. پزشکان بهترین افرادی هستند که می توانند در درمان این عارضه کمکتان کنند.

آیا میدانید علت کلاب فوت چیست؟

به غیر از درمان کلاب فوت با ماساژ چه روش های دیگری برای درمان وجود دارد؟

اینکه بدانید علت کلاب فوت چیست، کافی به نظر نمی رسد و افراد می بایست با روش های درمان آن نیز اشنایی پیدا کنند. از روش های زیر برای درمان این عارضه استفاده می کنند:

1- جراحی

زمانی که در اثر کوتاهی تاندون های پا، کودک به پا چنبری مبتلا می شود یکی از بهترین راه هایی که می توان برای درمان پیشنهاد کرد، جراحی است. انجام عمل جراحی، در سنین 6 ماهگی تا 1 سالگی توصیه می شود و طی آن، زاویه پا اصلاح شده و پای کودک گچ گرفته می شود. این کار باعث می شود تا زاویه زانوهای کودک در راستای درست خود قرار بگیرند.

یکی از بهترین کارهایی که بعد از انجام عمل جراحی می بایست انجام داد، پوشیدن کفش های طبی است. از آنجایی که این کفش ها باید به صورت اختصاصی برای کودک ساخته شوند توصیه می کنیم به کلینیک پایار مراجعه کرده و از کارشناسان آن بخواهید تا برای شما کفش اختصاصی و مناسب کودکتان بسازند و در اختیارتان قرار دهند. از آنجایی که این کلینیک در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز قرار می دهند، در صورت نیاز، طی صحبت با کارشناسان می توانید در جریان قیمت ساخت پروتز انگشت دست نیز قرار بگیرید.

2- استفاده از روش درمانی پونستی (ponseti)

از دیگر روش هایی که به عنوان یک روش درمان کلاب فوت بدون جراحی مطرح است، پونستی است. در این روش، پای کودک را در مسیر درست خود قرار می دهند و سپس آن را گچ می گیرند. هر هفته، پزشک گچ پای کودک را برداشته، زاویه پا را اصلاح کرده و دوباره آن را گچ می گیرد. تا زمانی که وضعیت پاها اصلاح شوند این کار ادامه پیدا می کند.

برگشت کلاب فوت چیست؟

حال که می دانید علت کلاب فوت چیست، خوب است در مورد موضوع دیگری که با پا چنبری بی ارتباط نیست نیز صحبت کنیم. گفتیم که پا چنبری در کودکان، در بدو تولید نیز مشاهده می شود. گرچه با مشخص شدن پاسخ علت کلاب فوت چیست (پا چنبری) و آشنایی با روش های درمان، بسیاری از نگرانی ها برطرف می شود، اما خانواده ها می بایست بدانند که پا چنبری یا کلاب فوت نیز برگشت پذیر است.

گاهی اوقات که کودک تحت عمل جراحی قرار می گیرد، لازم است که بعد از عمل جراحی از ارتز زانو استفاده کرده و یا کفش های مخصوص این عارضه را بپوشد. اگر کودک از انجام این کارها سر باز بزند احتمال آنکه کلاب فوت برگردد وجود دارد. پس بر والدین است که سعی کنند در درمان کامل و صد درصد این عارضه، همراه کودک شان باشند و به هر شکلی که می توانند به او کمک کنند.

کلام آخر

علت کلاب فوت چیست، برگشت مجدد آن و صحبت در مورد روش های درمان از جمله مسائل و موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. امیدواریم موارد بیان شده در افزایش اطلاعات شما راجع به این موضوع، کمکتان کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *