علت آبریزش چشم در بزرگسالان چیست؟ [ آن را جدی بگیرید ]

چشم، یکی از پیچیده ترین اعضای بدن انسان به شمار می رود و ما به کمک آن می توانیم ببینیم. مشکلات متفاوتی برای این قسمت به وجود می آید که یکی از آنها آبریزش است. اگر می خواهید در مورد این عارضه اطلاعات بیشتری به دست آورید در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی پایار با ما همراه باشید.
توصیه می کنیم در کنار این مقاله، مقاله لایه های چشم به ترتیب را نیز مطالعه کنید. ما در این صفحه، اطلاعات جامع و کاملی در خصوص چشم و لایه های آن جمع آورده کرده و در اختیار شما قرار داده ایم.
علت آبریزش چشم در بزرگسالان چیست؟
آبریزش چشم که به آن اپیفورا می گویند دلایل متفاوتی می تواند داشته باشد که ما در ادامه قصد داریم برخی از مهم ترین دلایل آن را بیان کنیم:
1- تولید بیش از حد اشک؛
چشم ها هر روز در حال اشک ریختن هستند اما وقتی که این میزان از اشک ریزی، بیش از ظرفیت غده های اشکی چشمان باشد، آبریزش چشم شروع می شود. گاهی اوقات که یک جسم خارجی به چشم ما وارد می شود نیز این اتفاق می افتد. از جمله این عوامل خارجی که ورود آنها باعث آبریزش چشم می شود می توان به این ها اشاره کرد:
- کَنده شدن مژه و یا رشد یک مژه در داخل چشم
- برخی مواد شیمیایی
- آسیب دیدن چشم ها
- ایجاد خراش در چشم ها
- ورود سنگ ریزه و یا خاک به چشم
- متمایل شدن پلک پایین به بیرون
- قرار گرفتن در معرض دود
- کندن پوست پیاز
مشکلات و بیماری هایی که چشم های ما را تهدید می کند تنها محدود به آبریزش نبوده، و خطرات زیادی ممکن است برای چشم ها به وجود آید که برخی از آنها ممکن است باعث تخلیه چشم شوند. در مواقعی که چشم فرد تخلیه شده است، نیاز به ساخت چشم های مصنوعی دارد که ما در صفحه قیمت ساخت پروتز چشم مفصلا در مورد این موضوع صحبت کرده ایم.
دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز چشم با ما تماس بگیرید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

2- مسدود شدن مجرای اشکی؛
از دیگر دلایلی که می توان در خصوص علت آبریزش چشم در بزرگسالان بیان کرد، بسته شدن و مسدود شدن مجرای اشکی است. گرچه این اتفاق، بیشتر برای بچه ها می افتد اما در بزرگسالان نیز عواملی مانند تورم و یا التهاب باعث مسدود شدن این مجرا می شود. وقتی که این اتفاق می افتد، اشک ها تخلیه نشده و در کیسه اشکی تجمع پیدا می کند. شاید عده ای تصور کنند که جمع شدن و انباشته شدن اشک ها در این کیسه، به خودی خود ضرری ندارد اما نکته آنجاست که این موضوع، خطر عفونت را زیاد می کند. علاوه بر آن، یک مایع چسبنده نیز تولید شده که باعث می شود مشکل آبریزش، شدیدتر شود.
3- دیگر علت آبریزش چشم در بزرگسالان
- خشکی در چشم
- مصرف کردن برخی داروها
- گل مژه
- ایجاد عفونت در قرنیه چشم
- ایجاد زخم در قرنیه ها
- وجود مشکل در غده های اشکی
- آلرژی
4- خشکی چشم
دیگر علت آبریزش چشم در بزرگسالان، خشکی چشم است. شاید اندکی عجیب به نظر آید اما واقعیت این است که خشکی چشم نیز باعث می شود که بزرگسالان، دچار آبریزش چشم شوند. خشکی چشم یک واکنش تحریک کننده است و بدن به دنبال دادن یک پاسخ طبیعی به آن، چشم ها را وادار به آبریزش می کند. این تولید اشک اضافی برای کاهش تحریک صورت می گیرد.
5- مشکلات پلک
برخی مشکلاتی که پلک را به خود درگیر می کنند نیز در نوع خود دیگر علت آبریزش چشم در بزرگسالان به شمار می رود. پلک های ما با حرکتی که دارند اشک را در سطح چشم پخش کرده و رطوبت اضافه ای که وجود دارد را نیز از بین می برند.
وقتی که پلک ها دچار مشکل شوند آبریزش بینی بروز پیدا می کند. دو مورد از بیماری های پلک، اکتروپیون و انتروپیون نام دارد. در اکتروپیون، پلک پایین به سمت بیرون متمایل شده و این امر پلک زدن را برای فرد ساخت می شود. در انتروپیون، پلک پایینی به سمت داخل متمایل می شود و در این حالت، مژه ها روی چشم ها مالیده می شوند که این خود یکی از دلایل تحریک و آبریزش از چشم ها به شمار می رود. البته گاهی بروز این دو عارضه برای پلک ها باعث می شود که به قرنیه آسیب وارد شده و آبریزش از چشم ها شروع شود.

6- انجام عمل های مربوط به چشم
دیگر علت آبریزش چشم در بزرگسالان می تواند برخی عمل های جراحی باشد که فرد در زندگی خود انجام داده است. چشم های ما در معرض ابتلا به برخی بیماری ها هستند. برخی از این بیماری ها ارثی هستند و برخی دیگر ممکن است در اثر افزایش سن و عوامل دیگری ایجاد شوند. برای درمان برخی عوارضی که در چشم ها ایجاد شده است، گاهی لازم است که عمل جراحی صورت گیرد. یکی از عوارضی که این عمل های جراحی به دنبال دارد، آبریزش چشم است. معمولا با مراجعه به پزشکی که عمل جراحی را انجام داده است می توان یک راه حل مناسب و قطعی برای درمان و کاهش این آبریزش دریافت کرد.
7-سرما خوردگی
دیگر علت آبریزش چشم در بزرگسالان، سرما خوردگی است. وقتی که به سرما خوردگی یا آنفولانزا مبتلا می شویم یکی از علائمی که بروز پیدا می کند، سرماخوردگی است. از آنجایی که در این دو بیماری، مجرای اشکی ما به دلیل حمله ویروس ها مسدود می شود، آبریزش از چشم ها اتفاق می افتد. با درمان سرماخوردگی و آنفولانزا این آبریزش نیز به خودی خود قطع می شود و نیازی نیست که از بابت آن نگرانی خاصی به خود راه بدهید.

چه زمانی برای درمان علت سوزش و آبریزش چشم باید به پزشک مراجعه کرد؟
حال که متوجه شدید علت آبریزش چشم در بزرگسالان چه می تواند باشد، بهتر است در مورد بهترین زمان مراجعه به پزشکان نیز چند نکته را بیان کنیم. علائمی که در ادامه بیان می کنیم به عنوان علائم هشدار دهنده هستند و در صورتی که آبریزش چشم شما با یکی از آنها همراه بود باید هر چه سریع تر به پزشکان مراجعه کنید. این علائم به این شرح اند:
- قرمز بودن مدام و پیوسته چشم ها
- احساس درد
- تورم
- کم شدن میزان بینایی
- سوزش و ناراحتی به خصوص در زمان پلک زدن در هنگام صبح
- داشتن این حس که یک جسم خارجی در چشم ها وجود دارد
- آبریزش و درد که از ابتدای صبح شروع می شود
- آبریزشی که به مدت طولانی ادامه پیدا می کند

درمان خانگی آبریزش چشم و درمان های غیر خانگی علت آبریزش چشم در بزرگسالان؟
از آنجایی که آبریزش چشم، آزاردهنده است و گاهی اوقات نیز علامت یک عارضه و بیماری جدی است، به همین دلیل توصیه می کنیم هر چه سریع تر برای درمان علت آبریزش چشم در بزرگسالان اقدام کنید. کارهایی که در ادامه می گوییم به شما کمک می کند تا این مشکل در شما درمان شود:
1- استفاده از قطره و یا داروهای خوراکی
اگر به نزد پزشک بروید و دلایل آبریزش چشم شما، آلرژی و یا عفونت باشد پزشک برای شما دارو تجویز می کند. البته، در مواقعی نیز که خشکی چشم باعث بروز این علامت می شود، قطره های اشک مصنوعی نیز تجویز می شود. در هر حال، در صورتی که آبریزش چشم شما مدت زیادی است که ادامه پیدا کرده بهتر است به پزشکان مراجعه کنید.
2- جراحی
در مواقعی که علت آبریزش چشم، مسدود شدن مجرای اشکی باشد یا چیزی به چشم برخورد کرده و باعث آسیب در آن شده باشد، و یا در مواقعی که به دلیل ایجاد تغییر شکل فیزیکی در چشم ها و یا پلک ها این مشکل به وجود آمده باشد، جراحی کردن یکی از روش های درمان به شمار می رود.
3- درمان خانگی آّبریزش چشم
- کمتر خیره شدن به کامپیوتر، موبایل و تلویزیون
- قرار دادن یک حوله ی گرم روی چشم
- ماساژ دادن پلک ها برای از بین بردن انسداد در آنها
- داشتن یک رژیم غذایی سالم که شامل سبزی هایی چون اسفناج و تخم مرغ است
- داشتن خواب کافی
- پاک کردن آرایش چشم ها در زمان خواب
- مراجعه دوره ای به پزشک در صورتی که مشکلات چشمی در خانواده، سابقه دارد
- کنترل کردن میزان قند خون؛ دیابت یکی از بیماری هایی است که باعث آسیب به چشم ها می شود
- کمتر و یا ترک کردن میزان مصرف دخانیات

برای پیشگیری از علت آبریزش چشم در بزرگسالان چه کنیم؟
جدای از برخی بیماری ها که باعث آبریزش از چشم ها می شوند، با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه می توان جلوی آبریزش چشم را گرفت. ما در ادامه به چند مورد اشاره کرده ایم:
- هر زمان که می خواهید به خارج از منزل بروید، از عینک های دودی که از چشم های شما در مقابل اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند استفاده کنید. این کار از ورود این اشعه ها به چشم و آبریزش چشم ها جلوگیری می کند.
- کارهایی انجام دهید که از خشک شدن چشم شما جلوگیری می کنند. مثلا، یکی از این کارها می تواند خوابیدن به اندازه کافی باشد. وقتی که می خوابید، مایع به اندازه کافی در چشم ها جریان پیدا کرده و شما درگیر آبریزش از چشم نخواهید شد.
- اگر از جمله کسانی هستید که در طی روز، به کامپیوتر و موبایل زیاد نگاه می کنید بهتر است استفاده از این دستگاه ها را کمتر کنید و تا جایی که می توانید صفحه نمایش موبایل و کامپیوتر را در زاویه درست قرار دهید.
- به بهداشت چشم هایتان توجه و دقت داشته باشید و وقتی که چشم ها را آرایش می کنید نگذارید که آرایش به مدت زمان طولانی روی مژه ها و چشم ها باقی بماند. سعی کنید حتما قبل از خواب، آرایش چشم های خود را تمیز کرده و سپس بخوابید.
- اگر در سابقه خانوادگی تان ابتلا به بیماری های چشمی وجود دارد حتما تحت نظر پزشک باشید.
کلام آخر
علت آبریزش چشم در بزرگسالان را در این مقاله بررسی کرده و برخی روش های درمانی را نیز بیان کردیم. امیدواریم که موارد ذکر شده در افزایش دانش شما نسبت به این موضوع، کمک کننده بوده باشد. اگر نیاز به ساخت چشم های مصنوعی داشتید با کارشناسان ارتوپدی فنی پایار تماس بگیرید و هر سوالی در این رابطه داشتید از آنها بپرسید.