یکی از دردهای آزاردهنده که ممکن است هر کسی آن را تجربه کند، درد پنجه پا در زمان راه رفتن است. اگر شما نیز به این عارضه مبتلا هستید اما نمی دانید که علت آن چیست و برای درمان آن چه باید کرد، در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار ما را همراهی کنید.
اغلب اوقات، وقتی که علت درد پنجه پا در زمان راه رفتن مشخص می شود روش درمانی انتخاب شده می تواند اثرگذاری بیشتر از خود نشان دهد. خاطر نشان می کنیم، به درد پنجه پا متاتارسالژی نیز گفته می شود که در مقاله متاتارسال چیست، به شرح آن پرداخته ایم. از جمله دلایل درد این قسمت از پا می توان به این موارد اشاره کرد:
1- وارد آوردن فشار ناصحیح به پا
در اغلب اوقات، وقتی که فشار ناصحیح و نادرست به پنجه پا وارد می شود، یکی از اولین علائمی که حس می شود درد است؛ این علت را یکی از اصلی ترین و مهم ترین دلایل درد پنجه پا می دانند. سوالی که اینجا برای برخی ها ممکن است ایجاد شود این است که این فشار ناصحیح، از چه طریق به پا وارد می شود. کسانی که به پوشیدن کفش های مناسب اعتقادی ندارند و یا کسانی که از کفش های کهنه استفاده می کنند از جمله کسانی اند که فشار زیادی روی پنجه پای شان وارد می کنند. کفش های امروزی، به گونه ای ساخته نمی شوند که شما بتوانید آنها را سال های طولانی بپوشید. معمولا کفش های معمولی موجود در بازار، بعد از گذشت چند ماه کارایی خود را از دست می دهند و باعث وارد آوردن فشار به پنجه می شوند.
امیدواریم، اطلاعاتی که دادیم شما را نگران کرده باشد، اما توصیه می کنیم به جای نگرانی، به فکر پرداخت قیمت ساخت کفش و کفی طبی باشید؛ این کار یکی از بهترین راهکارها برای حفاظت از کلیه قسمت های پا به شمار می رود. یکی از بهترین و معتبرترین کلینیک ساخت کفش طبی، کلینیک پایار است که در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت می کند. اگر نیاز به دریافت قیمت ساخت پروتز پا زیر زانو داشتید می توانید با این مجموعه در تماس باشید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
2- آسیب های عضلانی
دیگر علت درد پنجه پا هنگام راه رفتن، وارد آمدن آسیب های عضلانی به پا است. وقتی که به عضلات پنجه پا فشار وارد می اید این قسمت، درد می گیرد و راه رفتن عادی فرد را با اختلال مواجه می کند.
3-پیاده وری کردن غیر اصولی
درست است که یکی از بهترین ورزش ها، پیاده روی است اما اگر آن نیز به صورت غیر اصولی و نامنظم انجام شود آسیب های زیادی به بدن وارد می کند که یکی از آنها پنجه درد است. وقتی که پیاده روی در ساعت های طولانی و بدون هیچ استراحتی انجام می شود پنجه درد یکی از علائمی است که حتما فرد مشاهده می کند.
4- افزایش سن
دیگر علت درد پنجه پا هنگام راه رفتن می تواند تغییرات سنی فرد باشد. افزایش سن، زمانی خطرساز است که انعطاف پذیری عضله ها کاهش پیدا می کند و ساختار استخوان ها نیز دستخوش تغییر می شود. آن دسته از کسانی که ورزش می کنند و انعطاف پذیری عضله های شان را افزایش می دهند، هیچگاه به دردهایی همچون درد پنجه پا دچار نمی شوند. پس، خوب است که تا جوان هستیم به فکر سلامتی مان در دوران پیری باشیم.
5- خشک شدن و سفت شدن مچ پا
وقتی که به استخوان های متاتارسال پا فشار زیادی وارد می شود، مچ پا سفت و خشک شده و یکی این نیز می تواند باعث درد پنجه پا شود.
6- اختلال های پزشکی
دیگر علت درد پنجه پا هنگام راه رفتن اختلال های پزشکی است. این اختلال ها می توانند باعث شوند که فرد در زمان راه رفتن دچار درد در پنجه پای خود شود.
7- شکل انگشتان و پنجه پا
برخی افرادی که قوس کف پای آنها زیاد است و یا افرادی که انگشت دوم پای شان از انگشت شست شان بزرگ است، یکی از علائمی که مشاهده می کنند درد پنجه پا در زمان راه رفتن است. وضعیت که شرح دادیم باعث می شود که فشار زیادی به ناحیه پنجه پا وارد شود و اوقات بدی را برای فرد به دنبال داشته باشد.
8- بروز شکستگی در استخوان
وقتی که استخوان های پا تحت فشار قرار می گیرند، می شکنند. این شکستگی ها در استخوان های کوچک تر پا بیشتر مشهود است.
9- ابتلا به بیماری
از دیگر علت هایی که باعث می شود یک فرد در زمان راه رفتن دردی را در پنجه پای خویش حس کند، ابتلا به بیماری هایی چون متورم شدن مفصل ها، نقرس و آرتریت روماتوئید است.
با مشخص شدن علت و دلایلی که باعث درد پنجه پا در زمان راه رفتن می شوند خوب است در مورد روش های درمان این عارضه نیز نکاتی را بیان کنیم. برای درمان می توانید از روش ها و راهکارهای زیر کمک بگیرید:
1- پوشیدن کفش های مناسب
در بالاتر اشاره کردیم، یکی از کارهایی که باعث می شود فرد در زمان راه رفتن، دچار درد در ناحیه پنجه پا شود، کفش های نامناسب و کفش هایی است که تنگ اند و یا پاشنه زیادی دارند. اگر پنجه دردِ کسی به همین خاطر باشد، بهترین کاری که می بایست انجام دهد پوشیدن کفشی است که بتواند از پنجه پا پشتیبانی خوبی به عمل آورد. کفش های طبی استاندارد هستند، به پنجه پا فشار زیادی وارد نمی کنند و باعث می شوند که توزیع وزن به صورت درست و صحیح روی قسمت های مختلف پا انجام شود.
2- انجام تمرین های تقویتی
اگر علت درد پنجه پا هنگام راه رفتن، ضعیف بودن عضله های پا در قسمت پنجه باشد در صورت وارد آمدن فشار اضافی به این قسمت، یکی از نشانه ها و علائمی که فرد مشاهده می شود درد در ناحیه پنجه پا است. اگر فشاری که به پا وارد می آید زیاد نبوده و تنها علت، ضعیف بودن عضله های پا باشد در این صورت، فرد می بایست تمرین های تقویتی انجام دهد. تمرین های تقویتی، کششی و تعادلی از جمله بهترین تمرین ها برای تقویت کردن عضله های پنجه پا به شمار می رود. اگر نمی دانید که این تمرین ها شامل چه مواردی هستند می توانید با متخصصان فیزیوتراپی مشورت و صحبت کنید.
3- استراحت کردن
اگر به خاطر فشار زیاد و پیاده روی های طولانی مدت، خسته شده اید و این خستگی باعث پنجه درد شما شده است، استراحت می تواند روش خوبی برای کاهش درد باشد. در کنار استراحت، استفاده از کمپرس یخ نیز به کاهش درد کمک می کند.
کلام آخر
علت درد پنجه پا هنگام راه رفتن و روش های درمان آن را معرفی کردیم. امیدواریم نکاتی که گفتیم در افزایش اطلاعات شما در مورد درد پنجه پا کمک کننده بوده باشد. همان طوری که توصیه کردیم، یکی از بهترین کارها برای از بین بردن و درمان پنجه درد، پوشیدن کفش ها و کفی طبی است. کلینیک پایار یکی از با سابقه ترین و مطرح ترین کلینیک های ساخت کفش ها و کفی های طبی است که در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعال است و شما برای دریافت قیمت ساخت پروتز مچ پا می توانید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.