موضوعی که ما در این متن قصد داریم در مورد آن، نکاتی را بیان کنیم، پروتز است. پروتزها، کاربردهای متفاوتی داشته و سعی می کنیم در همین مقاله به آنها اشاراتی داشته باشیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید و در کنار آن مقاله، قیمت پروتز آمریکایی را نیز مطالعه کنید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
هزینه پروتز زانو با بیمه تکمیلی چقدر است؟
پروتزهای ارتوپدی، اشیائی برای کمک به انسان ها هستند. ما انسان ها با توجه به نوع مشکل و آسیب دیدگی که برایمان پیش آمده است، شاید مجبور شویم یکی از انواع پروتزها را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهیم. انواع و اقسام پروتز در کشور ساخته می شود و مهم ترین عاملی که باعث می شود بهترین نوع پروتز انتخاب شود، نیازها و خواست بیمار یا متقاضی است.
برخی انواع پروتز را به صورت کاملا اختصاصی می سازند. برای مثال، پروتز مچ پا را در نظر بگیرید؛ برای ساخت پروتز مچ پا، خود فرد باید به کلینیک های ساخت پروتز مراجعه کرده و از بدن او قالب گیری انجام شود. در این صورت، می توان یک پروتز کاملا کاربردی برای متقاضی ساخت.
دیگر نوع پروتز ارتوپدی، انواعی است که در داخل بدن قرار داده می شود. در ساخت این نوع پروتز، اختصاصی بودن آن اهمیت چندانی ندارد. این نوع پروتزها، در داخل بدن قرار داده می شوند و فرد به کمک آنها از دردهایی که امانش را بریده اند، رها می شود. به صورت خلاصه و کلی می توانیم بگوییم، پروتزها جایگزین اندام هایی می شوند که از دست رفته اند؛ حال، این از دست رفتگی یا ممکن است در اثر قطعی عضو به وجود آمده باشد و یا مفصل، دچار صدمه و آسیب شده باشد. در ادامه به صورت مفصل در مورد انواع پروتزها صحبت کرده و نکات بیشتری را بیان خواهیم کرد.
پروتز ارتوپدی، با توجه به نیاز متقاضی به کار برده می شود. انواع این پروتز به شرحی است که در ادامه بیان خواهیم کرد.
1- پروتزهای مخصوص قطع عضو
یکی از کسانی که می بایست برای ساخت پروتزها اقدام کنند، کسانی اند که دچار قطع عضو شده اند. برای مثال، کسی که پای خود را از ناحیه مچ پا از دست داده است، می بایست برای ساخت و پرداخت قیمت پروتز مچ پا اقدام کرده و این پروتز را نصب کند.
پروتزهایی که در هنگام قطع عضو ساخته می شوند، به شرح زیرند:
حجم عضو قطع شده و ماده ای که در ساخت این نوع پروتزها به کار برده می شود، دو مورد از مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار بر قیمت انواع پروتز مخصوص قطع عضو است. برای ساخت چنین پروتزهایی باید به کلینیک های ساخت پروتز مراجعه کرد. کارشناسان، با قالب گیری از بدن فرد، یک پروتز کاربردی برای او می سازند.
3-پروتز یا مفاصل مصنوعی
دیگر نوع پروتز ارتوپدی، پروتزهایی هستند که به عنوان مفصل مصنوعی از آنها یاد می کنند. کسانی که در یکی از مفاصل بدن احساس درد می کنند و یا افرادی که به این مفاصل بدنشان، آسیبی وارد شده است، می بایست برای تعویض مفصل اقدام کنند. مفاصلی که در صورت نیاز قابلیت جایگزین شدن با پروتزها را دارند، به این شرحند:
پروتزهایی که قرار است به عنوان مفصل مصنوعی به کار برده شود، می توانند نقش مفصل را به خوبی بازی کنند. این پروتزها، از قبل ساخته شده اند و کشورهای مختلفی در حوزه ساخت آنها فعالیت می کنند.
موضوعی که در زمان انتخاب این پروتز باید مد نظر قرار گیرد، سطح و میزان آسیب دیدگی است. پزشکان با توجه به آزمایشات انجام شده و بررسی آنها، بهترین نوع پروتز را تجویز می کنند. به یاد داشته باشید، این پروتزها، عمری مشخص و محدود دارند و فرد، مجبور است بعد از یک بازه زمانی مشخص، برای تعویض مجدد مفصل مصنوعی خویش اقدام کند. به همین سبب، توصیه می کنیم برای تهیه و خرید پروتزهایی اقدام کنید که دوام بیشتری دارند.
در فوق در خصوص انواع پروتز ارتوپدی، نکاتی را با شما در میان گذاشتیم. اگر می خواهید برای ساخت پروتزهای مخصوص قطع عضو اقدام کنید، بهتر است بهترین مرکز فروش پروتز در تهران را انتخاب کنید. این مراکز، به دلیل رعایت استانداردهای ساخت پروتز، و به دلیل استفاده از بهترین متریال ها، همواره بهترین و کاربردی ترین نوع پروتز را در اختیار کاربر قرار می دهند. این پروتزها می توانند جایگزین خوبی برای اندام قطع شده به شمار روند.
یکی از بهترین کلینیک هایی که می توانیم برای ساخت پروتزهای مخصوص قطع عضو پیشنهاد کنیم، کلینیک ارتوپدی فنی پایار است. این مجموعه در حوزه ساخت انواع پروتز، همانند آنچه در بالا بیان کردیم، و همین طور ساخت کفش و کفی طبی مهارت و تخصص دارد و به عنوان یک حرفه ای این حوزه شناخته می شود.
در اینجا با تعریفی از پروتز ارتوپدی آشنا شدیم و دانستیم که یکی از کاربردهای این نوع پروتز برای زمانی است که فرد دست و پایش قطع می شود. چنین کسانی، برای آنکه با مشکلات ناشی از قطع عضو کنار آیند، مجبورند برای ساخت یکی از اندام های مصنوعی اقدام کنند. ما در ایران به این اندام های مصنوعی، پروتز می گوییم که یکی از آنها پروتز پا است. پس با این تعریف کاملا مشخص می شود که پروتز مخصوص پا نیز یکی از انواع پروتزهای ارتوپدی به شمار می رود.
لازم به ذکر است که پروتز مخصوص پا نیز، انواع و اقسام متفاوت دارد و افراد با توجه به محل قطع عضو خود مجبورند برای ساخت یکی از آنها اقدام کنند. برای مثال، کسی که پای او از ناحیه بالای زانو قطع شده است می بایست برای ساخت پروتز پا بالای زانو اقدام کند. البته، در ساخت پروتزها و مخصوصا پروتزهای پا محل قطع عضو ملاک قرار داده نمی شود و نیازها و فعالیت هایی که فرد در طی روز دارد دیگر عاملی مهم است که به کارشناسان پروتز کمک می کند تا یک پروتز کاربردی برای متقاضی بسازند و در اختیار او قرار دهند.
امروزه، در دنیای پروتزها تنوع زیادی به چشم می خورد. برای مثال، پروتز صورت یکی از انواع پروتزی است که به خصوص نزد خانم ها محبوبیت زیادی پیدا کرده است. اگر نمی دانید پروتز صورت چیست، باید بگوییم که این پروتز، یک نوع پروتز زیبایی است و برای ایجاد تغییر در ظاهر و چهره به کار برده می شود. افرادی که چانه کوچکی دارند و یا کسانی که گونه های آنها صاف است، از جمله کسانی هستند که با توجه به تشخیص پزشک، پروتز صورت را نصب می کنند. البته افراد سالم نیز برای ایجاد تغییر در ظاهر خود ممکن است از این پروتزها استفاده کنند.
با توجه به توضیحی که در بالا اشاره کردیم، حال می توانید به خوبی متوجه شوید که بین پروتزهای صورت و پروتز ارتوپدی، از نظر عملکرد و هدف از نصب تفاوت زیادی وجود دارد. همانطوری که در مورد پروتزهای ارتوپدی بیان کردیم، به این پروتزها اندام های مصنوعی نیز گفته می شود و کسانی کاندیدای نصب آن به شمار می روند که در اثر یک حادثه و یا به صورت مادرزادی، قسمتی از اندام های تحتانی و یا فوقانی خود را از دست داده اند. این افراد برای آنکه بتوانند به کارهای روزانه شان، به مانند گذشته رسیدگی کنند، چاره ای جز نصب و ساخت این نوع پروتز ندارند. این در حالی است که افراد بدون نصب پروتز های صورت نیز می توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.