امروزه، پیشرفت های قابل توجه و شگفت آوری در حوزه ساخت پروتزها به وجود آمده است. هم پروتزهای مخصوص چشم و هم پروتزهای مخصوص اندام تحتانی و فوقانی به حدی درگیر پیشرفت و توسعه شده اند که شاید باورپذیر نباشد. برخی از این پیشرفت های معجزه گونه را در ادامه معرفی خواهیم کرد. پیشنهاد می کنیم، علاوه بر خواندن این مقاله، مقاله اندام مصنوعی هوشمند را نیز مطالعه کنید.
فردی که برای ساخت پروتز چشم اقدام می کند، همان کسی است که چشم خود را در اثر یک حادثه، بیماری و یا به صورت مادرزادی از دست داده است. این افراد برای آنکه چهره شان، شکل عادی خود را از دست ندهد، مجبورند برای ساخت این نوع پروتز اقدام کنند. یکی از بهترین جاهایی که می توان برای ساخت و دریافت قیمت پروتز چشم انتخاب کرد، کلینیک های حرفه ای ارتوپدی فنی در کشور هستند.
یکی از پیشرفته ترین پروتزهای مخصوص چشم یا همان چشم مصنوعی، در کشور هنک کنگ ساخته شده است. دانشمندان و محققان دانشگاه علم و صنعت این کشور توانستند یک چشم مصنوعی سه بعدی اختراع کنند. این پروتز، هم قابل استفاده در ربات هاست، و هم می تواند به کسانی که بینایی خود را از دست داده اند، کمک کند.
پروتز فوق هوشمند چشم، از یک شبکیه مصنوعی با حسگرهای نانوسیم ساخته شده است. این حسگرها، از نحوه کار و عملکرد شبکیه چشم تقلید می کنند و حتی فرد می تواند به کمک آن، اشعه های مادون قرمز را در تاریکی تشخیص دهد. این نوع پروتز، در حال آزمایش است؛ اما می تواند امید بازگشت بینایی را به افراد نابینا هدیه کند.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
پیشرفته ترین اندام مصنوعی یا پیشرفته ترین دست مصنوعی در دنیا، توسط شرکتی به نام بیونیک طراحی شده است. این شرکت در حوزه ساخت پروتزهای مصنوعی فعالیت دارد و توانسته یکی از پیشرفته ترین دست های مصنوعی در دنیا را بسازد. موضوعی که باعث شده این پروتز را یکی از پیشرفته ترین پروتزهای دست در دنیا بنامند، کنترل و هدایت مفاصل این پروتز توسط موتورهای جداگانه است. این موتورها به صورت مستقل فعالیت می کنند و به کاربر اجاره می دهند که دست را طبیعی تر حرکت دهد.
دقت عمل این نوع دست مصنوعی، به حدی بالاست که فرد می تواند بدون آنکه تخم مرغ، دچار کوچک ترین شکست و یا ترکی شود، آن را جا به جا کند. موتورهای این دست مصنوعی هوشمند، بسیار حساس هستند و می توانند سرعت حرکت مفاصل را به خوبی کنترل کنند. این دست مصنوعی پیشرفته می تواند اجسامی تا وزن 45 کیلوگرم را نیز جا به جا کرده و آنها را بلند کند.
البته، پیشرفت هایی که در این نوع پروتز حاصل شده است، تنها به مواردی که در بالا گفتیم محدود نمی شود. این شرکت، در حال بروز کردن دست هوشمند بوده و افزایش قدرت باتری برای نگه داشتن شارژ و شارژدهی بالاتر، و افزایش انعطاف پذیری از جمله ویژگی هایی است که به این دست مصنوعی اضافه شده است.
در ادامه صحبت و معرفی دست های بیونیک، پیشرفته ترین اندام مصنوعی در دنیا، لازم است که بدانید در برخی از انواع آنها نیز از هوش مصنوعی یا AI استفاده شده است. این قابلیت، کنترل شخصی و امکان یادگیری تطبیقی را فراهم کرده و باعث می شود که کاربر بتواند متناسب با نیازهایی که دارد با آن کار کند و این نوع پیشرفته از دست های مصنوعی را کنترل و تنظیم کند.
مهم ترین هدفی که بشر از خلق و ساخت این دست مصنوعی در پی یافتن به آن است این است که کاربر بازخورد حسی را نیز تجربه کند. با این قابلیت، افرادی که این پیشرفته ترین اندام مصنوعی را نصب کرده اند می توانند فشار، دما و بافت جسمی که در حال لمس آن هستند، درک کنند و این موضوعی است که تا به امروز برای افراد درگیر با قطع دست به عنوان یک آرزوی محال مطرح بوده است. کسانی که این دست مصنوعی را نصب می کنند تعامل طبیعی تر و بهتری را با محیط برقرار می کنند که می توان از این واقعه به عنوان یک اتفاق جذاب و شیرین یاد کرد.
عملکرد این دست ها نیز در نوع خود بسیار جذاب و شگفت انگیز است. دست های بیونیک یا همان دست های پیشرفته امروزی با فناوری روز دنیا ساخته شده اند و به فرد کمک می کنند تا بتواند حرکت های یک دست طبیعی را تقلید و تکرار کند.
پیشرفته ترین اندام مصنوعی تحتانی، پای مصنوعی است که می توان آن را به کمک مغز کنترل کرد. این ایده، برای اولین بار توسط یک مهندس نرم افزار به نام زک واوتر در شهر سیاتل مطرح شد. او در سال 2009 پای خود را از قسمت بالای زانو از دست داد و تصمیم گرفت برای آنکه محدودیت های پیش روی خود را از بین ببرد، یک ربات مخصوص، طراحی کند. در این پای مصنوعی، سیگنال هایی که مغز آنها را برای پا صادر می کرد، توسط این ربات یا پای مصنوعی فوق پیشرفته به حرکات فیزیکی تبدیل می شد. این فناوری به صورت اختصاری TRM خوانده می شود و قبلا، برای ساخت دست های مصنوعی نیز از آن استفاده کرده بودند.
البته، این پروتز فقط به صورت اسمی، فوق پیشرفته نبود و در عمل نیز توانایی های خود را در معرض نمایش قرار داد. واوتر در سال 2012 توانست 2100 پله ی برج ویلیس در شهر شیکاگوی امریکا را در مدت زمانی حدود 54 دقیقه طی کند و به بالا برود. این کار واوتر نشان می دهد که پروتزها در صورتی که از قطعات پیشرفته در ساخت آنها استفاده شده باشد، می توانند شگفتی بیافرینند و بسیاری از محدودیت های قطع عضو را از بین ببرند.
کسانی که پیشرفته ترین اندام مصنوعی را نصب می کنند می بایست در مورد مراقبت بعد از نصب آن نیز نکاتی را بدانند و به آنها عمل کنند. این نکات مهم به این شرح اند:
یکی از مهم ترین سوالاتی که برای متقاضیان نصب پیشرفته ترین اندام مصنوعی به وجود می آید، این است که برای ساخت این پروتزها باید به چه مرکزی مراجعه کرد. فرقی نمی کند که یک اندام مصنوعی از نوع پیشرفته می خواهید و یا غیر پیشرفته، در هر صورت برای ساخت اندام های مصنوعی تحتانی و یا فوقانی می بایست به مرکز ساخت اندام مصنوعی مراجعه کنید.
ساخت پروتزها که به آنها اندام های مصنوعی نیز گفته می شود، یکی از حساس ترین و پیچیده ترین کارهاست و تنها مراکزی که می توانند به خوبی از عهده این پیچیدگی ها برآیند، مراکزی اند که به صورت حرفه ای در حوزه ساخت پروتزهای مصنوعی فعالیت می کنند.
از مراکز ساخت اندام مصنوعی در کشور به عنوان مراکز ارتوپدی فنی نیز یاد می کنند. در این مراکز، تجهیزات، تخصص، مهارت، تجربه و علم لازم و کافی برای ساخت اندام های مصنوعی هوشمند و پیشرفته وجود دارد و به همین دلیل است که به افراد نیازمند به دریافت و نصب اندام های مصنوعی توصیه می کنیم، حتما به این مراکز مراجعه کنند.
موضوعی که شاید دانستن آن برای برخی افراد، جالب و شنیدنی باشد این است که ما در برهه های مختلف زمانی نیز شاهد ساخت اندام های مصنوعی پیشرفته ای بوده ایم. برخی از اندام های مصنوعی که در زمان خودشان پیشرفته به شمار می رفتند به این شرحند:
1- چشم طلایی؛
قدیمی ترین چشم مصنوعی در دنیا، در سال 1988 کشف شد. این چشم مصنوعی حدود 5 هزار سال قدمت دارد و توسط باستان شناسان در شهر سوخته پیدا شده است. نکته بسیار جالبی که در مورد ساخت این چشم مصنوعی به وجود دارد استفاده از فلز طلا در ساخت آن است.
2- انگشت قاهره؛
از دیگر پیشرفته ترین اندام های مصنوعی، انگشت قاهره است. در ساخت این نوع نیز از موادی چون، نخ، چرم و چوب استفاده کرده اند. این نوع اندام مصنوعی، قابلیت عملکردی داشته و راه رفتن با صندل های سبک مصری را به کار راحتی تبدیل می کرده است.
3-دست آهنین؛
از دیگر پیشرفت های بشرِ گذشته در ساخت اندام های مصنوعی، ساخت دست آهنین بود. یک شوالیه آلمانی که گوتفرید نام داشت، در اثر یک اتفاق، دستش قطع می شود و او برای از پس این حادثه برآید دستور می دهد تا یک زره دست مصنوعی برایش بسازند. این دست مصنوعی آهنین، به قدری ظریف بوده که گوتفرید می توانسته با آن یک ملحفه را بگیرد، و به قدری نیز قدرتمند بوده است که به او کمک می کرده تا بتواند یک شمشیر را کنترل کند.
نکته ای که در لازم می دانیم در همین ابتدا بیان کنیم این است که اندام های هوشمند، چه اندام های فوقانی و چه اندام های تحتانی، ارزان نیستند و با قیمت های بالایی ساخته می شود. گران بودن این پروتزها به دلیل ساختارهای داخلی و قطعاتی است که در داخل آنها به کار برده شده است. قطعاتی که در ساخت این اندام های مصنوعی به کار برده می شود، قابلیت های ویژه و خاصی داشته و به همین دلیل، افراد می توانند طیف وسیعی از کارها را به کمک آن انجام دهند.
بنابراین، فردی که می خواهد برای ساخت پیشرفته ترین اندام مصنوعی اقدام کند، باید به اینکه آیا می تواند از پس هزینه ساخت آن برآید یا خیر توجه و دقت داشته باشد. توصیه می کنیم جهت اطلاع از قیمت دقیق اندام های مصنوعی هوشمند، مانند ساخت پروتز پا زیر زانو هوشمند به کلینیک های مطرح و معتبر در کشور همچون پایار مراجعه کنید. در این کلینیک شرایط جسمانی شما به صورت کامل بررسی شده و هر کاری که لازم باشد تا یک پای مصنوعی هوشمند و کاربردی داشته باشید، انجام می شود. در ضمن به یاد داشته باشید به دلیل وجود پارامترهای تغییر دهنده قیمت امکان آنکه قیمت مشخصی برای ساخت این پروتز ارائه کرد، وجود ندارد.
خیلی از کسانی که با مزیت ها و ویژگی های پیشرفته ترین اندام مصنوعی آشنا شده اند، می خواهند بدانند که برای ساخت این اندام مصنوعی چه باید کرده و به کجا باید مراجعه کنند. ساخت اندام های مصنوعی یکی از وظایف کلینیک هایی است که به آنها کلینیک ارتوپدی فنی گفته می شود. کارشناسانی که در این کلینک ها فعالیت می کنند تجربه، سابقه و مهارت لازم برای ساخت انواع و اقسام اندام های مصنوعی را دارند.
موضوعی که خوب است متقاضیان ساخت اندام های مصنوعی پیشرفته به آن توجه و دقت داشته باشند این است که اندام های هوشمند که یکی از انواع اندام های پیشرفته به شمار می روند، ممکن است در حال حاضر در کشور ما امکان ساخت آنها وجود نداشته باشد. به همین جهت، نمی توان برای ساخت اندام های پیشرفته در داخل کشور اقدام کرد. با این حال، توصیه می کنیم جهت آنکه اطلاعات تان پیرامون این مساله تکمیل شود با کلینیک های معتبر و با سابقه در کشور، همچون کلینیک پایار تماس گرفته و از آنها در مورد اینکه آیا امکان ساخت اندام های مصنوعی هوشمند و پیشرفته در کشور وجود دارد یا خیر، اطلاعات کاملی به دست آورید.
کلام آخر
معرفی و بیان چند تا از پیشرفته ترین اندام مصنوعی، موضوع صحبت این مقاله بود. این مقاله به دست کارشناسان کلینیک ارتوپدی فنی پایار تهیه شده است. این مجموعه انواع و اقسام اندام های مصنوعی، مانند پروتز لگن، پروتز بالای زانو، پروتز مچ دست و کفی طبی و کفش طبی را می سازد و در اختیار متقاضیان قرار می دهد.