چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن⭐پرینتر سه بعدی

چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن در کشور

چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن موضوع صحبت ما در این مقاله از مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار است. اگر در این رابطه اطلاعات زیادی ندارید و نمی دانید افراد درگیر با قطع عضو چگونه می توانند پروتز ساخته شده به این روش استفاده کنند، با ما در ادامه همراه باشید.

توصیه می کنیم، مقاله قیمت لاینر سیلیکونی را نیز مطالعه کنید.

پرینتر سه بعدی چیست و به چه منظور استفاده می شود؟

یکی از تجهیزاتی که این روزها سروصدای زیادی کرده و تحول بسیار عجیبی در صنایع مختلف به وجود آورده است، پرینترهای سه بعدی هستند. این دستگاه به دلیل مشخصات و ویژگی هایی که در آن به کار برده شده، قادر است بسیاری از نیازهای صنایع مختلف را به خوبی برآورده کند. این دستگاه، یک روش بسیار عالی برای ساخت به روش لایه لایه ای به شمار می رود. با کمک پرینترهای سه بعدی، مواد به صورت لایه ای روی هم قرار داده می شوند و در نهایت یک محصول یکپارچه، مانند پروتز ساخته می شود.

قبلا این دستگاه کاربردهای زیادی نداشت، اما با گذشت زمان مشخص شد که این دستگاه قابلیت های دیگری نیز می تواند داشته باشد. از جمله جاهایی که می توان به خوبی از مزیت های این چاپگر استفاده کرد، ساخت پروتز بالای زانو است. در همین اندازه بدانید، پروتز پا با پرینتر سه بعدی توانسته به بسیاری مشکلات افراد درگیر با قطع عضو کمک کند.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت پروتز زیر زانو و بالای زانو با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن در شهر تهران

مزیت های چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن چیست؟

همان طوری که در بالاتر نیز اشاره کردیم، چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن، یک روش مدرن و پیشرفته برای ساختن انواع پروتز است. پرینتر سه بعدی و استفاده از فیبر کربن از جمله مواد و تجهیزاتی است که برای ساخت پروتز پا باید فراهم باشد. برخی از مهم ترین مزیت هایی که می توان در خصوص این روش ساخت پروتز بیان کرد به شرح زیر است:

1- بالا بودن سرعت ساخت پروتز

یکی از مهم ترین مزیت هایی که می توان در خصوص ساخت پروتز پا با پرینتر سه بعدی بیان کرد، بالا بودن سرعت است. سرعت کار با این دستگاه از سرعت ساخت اندام های مصنوعی در روش های سنتی بالاتر است. این عامل باعث شده که قیمت پروتز بالای زانو با پرینترهای سه بعدی  افزایش پیدا کند.

2- بالا بودن دقت

 دیگر مزیتی که می توان در رابطه با این روش ساخت پای مصنوعی بیان کرد، بالا بودن دقت ساخت پروتز پا است. دستگاه و تجهیزات مدرن و پیشرفته با دقت بالایی کار خود را انجام می دهند و کیفیت پروتز تحویلی را به نحو قابل توجهی تحت تاثیر قرار می دهند.

3- پایین بودن وزن

فقط استفاده از پرینتر سه بعدی نیست که باعث ایجاد مزیت می شود، بلکه به کار بردن متریال هایی چون فیبر کربن نیز باعث شده که چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن رواج زیادی پیدا کند. فیبر کربن یکی از سبک ترین موادی است که تا به امروز توسط بشر ابداع شده و استفاده از آن در ساخت پروتز باعث پدید آمدن محصولی کاملا سبک شده است.

4-بالا بودن مقاومت

یکی از نگرانی هایی که افراد در مورد پروتز دارند، پایین بودن میزان مقاومت آن است. استفاده از فیبر کربن در پروتز پا با پرینتر سه بعدی باعث ساخت یک پای مصنوعی مقاوم در برابر هر گونه ضربه شده است. عمر طولانی و بالا بودن کارایی دو مورد از مزیت هایی هستند که استفاده از فیبر کربن زمینه ساز بروز آنها شده است.

5- تنوع بالا

با کمک پروتز ساخته شده توسط پرینترهای سه بعدی می توان برای دامنه وسیعی از افراد، پروتز ساخت و در اختیارشان قرار داد. به عبارت دیگر، این دستگاه قابلیت شخصی سازی داشته و می توان برای هر کسی، یک پروتز با کارایی و عملکرد بالا ساخت.

6- داشتن قابلیت کشسانی؛

از دیگر مزیت هایی که می توان در خصوص چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن بیان کرد، بالا بودن خاصیت کشسانی است. پروتزهایی همچون پروتز زیر زانو که خاصیت کشسانی دارند می توانند به راحتی حرکت های عضله های پا را تقلید کنند. این موضوع می تواند تاثیرات خوبی روی درست راه رفتن و کاهش مشکلات ناشی از قطع عضو افراد داشته باشد. کسانی که می خواهند برای ساخت پروتز پا زیر زانو با فیبر کربن اقدام کنند بهتر است به کلینیک هایی مراجعه کنند که تخصص و مهارت لازم برای ساخت این نوع پروتز را دارند.

7- بالا بودن بهداشت در پروتز؛

یکی دیگر از مزیت هایی که در چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن به چشم می خورد، بهداشتی بودن آن است. این نوع پروتز به راحتی تمیز شده، در برابر خوردگی و عفونت های باکتریایی و قارچی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و در برابر اشعه ماوراء بنفش نیز مقاومت بالایی دارد. پروتزهای کربنی که با کمک پرینترهای سه بعدی ساخته می شوند به عرق و نمک حساس نیستند و حتی اگر فیبر کربن با رزین اپوکسی نیز ترکیب شوند باعث ایجاد حساسیت در فرد نمی شوند. حساسیت زا نبودن پروتزها یکی از مهم ترین خصوصیاتی است که پروتزها باید داشته باشند.

قیمت چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن

نحوه ساخت و چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن چگونه است؟

برای چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن باید به کلینیک هایی مراجعه کرد که از تجهیزات و فناوری ساخت پروتزهای کربنی بهره می برند. بعد از مراجعه به این کلینیک ها از عضو باقیمانده فرد، یک قالب تهیه می شود. برای تهیه قالب از پای فرد از دستگاه های اسکنر پیشرفته و سه بعدی استفاده می کنند. این دستگاه، یک تصویر دقیق و جزئی از پا تهیه کرده و به پروتوزیست ها امکان می دهد تا بتوانند یک پروتز کربنی برای فرد بسازند.

بعد از تهیه قالب، ساخت پروتز وارد فاز طراحی می شود. طراحی به کمک نرم افزارهای پیشرفته ای صورت می گیرد که روی کامپیوتر نصب شده اند. این نرم افزارها به صورت سه بعدی، پروتز را طراحی می کنند و بعد از آنکه طرح آماده شد در اختیار پرینترهای سه بعدی قرار داده می شود. این پرینترها پروتز را به صورت سه بعدی پرینت می گیرند و در اختیار فرد قرار می دهند تا بتواند از مزیت های آن که در خطوط بالایی اشاره کردیم، استفاده کند. خوشخبتانه ساخت این پروتزها در کشور به تازگی شروع شده و افراد می توانند برای ساخت آن در کشور اقدام کنند.

مزیت های نصب و چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن

آیا چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن برای افراد با شرایط خاص امکان پذیر است؟

چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن برای کسانی که در شرایط خاصی به سر می برند نیز امکان پذیر است. همه کسانی که بنا به هر دلیلی، اعم از بیماری، اختلال های عصبی، حادثه، اعتیاد و یا آسیب های نخاعی دچار صدمه شده اند، می توانند از این نوع پروتز استفاده کنند.

ورزشکاران و کسانی که در شرایط شغلی خاصی به سر می برند، اگر برای ساخت پروتز پا با پرینتر سه بعدی اقدام کنند، می توانند به مانند گذشته به فعالیت های بدنی خود رسیدگی کرده و بسیاری از موانع را از پیش روی خود بردارند.

حتی برای کسانی که نمی توانند برای ساخت پروتز پا به روش سنتی اقدام کنند، این روش، بسیار مناسب است و جایگزین خوبی برای اندام قطع شده به شمار می رود. بالا بودن دقت و کارایی این نوع پروتز توانسته بسیاری از نیازهای افراد درگیر با قطع عضو را حل کند و آنها را از رنج مشکلاتی که به آن گرفتار شده اند، رهایی دهد.

آشنایی با چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن

آیا پرینترهای سه بعدی، فقط برای ساخت پروتز پا مناسب اند؟

چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن یکی از دستاوردهای بشر در طی سال های گذشته است. نه تنها پروتز، بلکه دیگر قطعات مورد نیاز افراد درگیر با قطع عضو را نیز می توان به کمک پرینترهای سه بعدی ساخت و نیاز آنها را برطرف کرد. یکی از مهم ترین لوازم پروتز، لاینر است. لاینر برای کسانی که اندام های مصنوعی تحتانی به کار می برند، بسیار مناسب است و افراد برای آنکه پروتز اذیتشان نکند، بهتر است لاینر را نیز تهیه کرده و استفاده کنند.

ساخت لاینر به کمک پرینترهای سه بعدی باعث کاهش مدت زمان ساخت و تهیه آنها شده است. این فناوری می تواند دقیق ترین و با کیفیت ترین نوع لاینر را بسازد و در اختیار متقاضیان قرار دهد. در این روش به جای سیلیکون از ماده ای پلیمری به نام نئوپرن استفاده می کنند. لاینرهایی که با این ماده ساخته می شوند در مقایسه با لاینرهای سیلیکونی، راحت تر بوده و دوام بالاتری دارند. ساخت این لاینرها در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شده و به کمتر از یک روز زمان نیاز دارد. لاینرهای نئوپرن که با پرینترهای سه بعدی ساخته شده اند، فشار وارده به پای فرد را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهند.

قیمت چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن در کشور

آیا چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن، برای همه افراد مناسب است؟

درست است که چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن مزیت های زیادی دارد و افراد به کمک آن می توانند شکل با کیفیت تری از زندگی را تجربه کنند، اما باید به این موضوع نیز توجه و دقت داشت که امکان ساخت آن برای همه افراد وجود ندارد و همه کسانی که پایشان قطع شده است، نمی توانند از این نوع پروتز استفاده کنند.

این پروتز برای کسانی مناسب است که به بنا به هر دلیلی نمی توانند از سایر پروتزهای پای موجود در بازار استفاده کنند. این افراد برای کاهش محدودیت های جسمانی دارند بهتر است به سراغ این روش مدرن و نوین بروند.

بهترین شخصی که صلاحیت و شایستگی لازم برای تشخیص نوع پروتز را دارد، پزشکان هستند. آنها با توجه به شرایط بیمار، نیازهای او، وضعیت جسمانی و فیزیکی اش، عملکرد او و برخی مسائل مهم دیگر روش ساخت پروتز را توصیه می کنند. بهتر است هر زمانی که می خواهید برای ساخت پای مصنوعی اقدام کنید، اول از همه با پزشک مشورت کرده و سپس به مراکز ارتوپدی مراجعه کنید. به یاد داشته باشید، ممکن است برای یک گروه خاص، معایب پروتزهای فیبر کربنی ساخته شده با پرینتر سه بعدی، از مزیت های آن بیشتر و اذیت کننده تر باشد.

از محدودیت های پروتز پا با پرینتر سه بعدی چه می دانید؟

درست است که چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن مزیت های زیادی دارد، اما معایبی را نیز می توان آن به شرح زیر برشمرد:

  • یکی از معایبی که می توان برای این روش بیان کرد، بالا بودن هزینه ساخت آن است.
  • ممکن است برخی افراد زمانی که می خواهند به صورت طولانی مدت از آن استفاده کنند، راحت نباشند و احساس ناراحتی کنند.
  • ممکن است عملکرد این پاها به اندازه عملکرد پاهای ساخته شده به روش سنتی نباشد.

کلام آخر

چاپ سه بعدی پروتز پا با فیبر کربن موضوع صحبت ما در این مقاله بود. گرچه این روش ساخت پای مصنوعی، مزیت های زیادی دارد اما باید به محدودیت های آن نیز توجه و دقت داشت. توصیه می کنیم برای ساخت انواع متفاوت اندام های مصنوعی به مراکز با سابقه ساخت پروتز در کشور، همچون ارتوپد فنی پایار مراجعه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *