کمای دیابتی چقدر طول میکشد؛ یکی از مهم ترین سوالاتی است که افراد درگیر با آن بیماری دیابت باید نگران جواب آن باشند. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید و اطلاعات دقیقی در مورد کمای دیابتی ندارید، در ادامه با ما همراه باشید. ما قصد داریم در خصوص بیماری کمای دیابتی چیست، عوارض آن و مدت زمان طول کشیدن آن نکاتی را بیان کنیم.
علاوه بر مقاله حاضر، توصیه می کنیم، مقاله عوارض دیابت بی مزه چیست را نیز مطالعه کنید؛ این دو مقاله در کنار هم می توانند در افزایش اطلاعات شما راجع به بیماری دیابت، کمک کننده باشند.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
بیماری دیابت عوارض زیادی دارد که یکی از آنها کمای دیابتی است. این وضعیت، یک وضعیت کاملا اورژانسی است و در اثر افزایش شدید قند خون، و یا کاهش شدید آن اتفاق می افتد. معمولا در مواقعی که بیمار، هیچ توجهی به میزان قند خون خود ندارد و بیماری قند را به خوبی کنترل نمی کند، این عارضه ی خطرناک و تهدید کننده اتفاق می افتد. نکته نگران کننده ای که در مورد کمای دیابتی وجود دارد، آسیب دائمی به مغز و یا حتی مرگ است و معمولا، شرایطی وخیم تر از اقدام برای ساخت پروتز مچ پا به وجود می آید.
وقتی فرد وارد فاز کمای دیابتی می شود، فرد، بیهوش شده و هوشیاری خود را از دست می دهد. کسانی که به بیماری قند مبتلا هستند، می بایست در مورد این عارضه خطرناک اطلاعات کاملی داشته باشند و از بروز آن و اقدام برای پرداخت قیمت پروتز مچ پا پیشگیری به عمل آورند.
نمی توان در مورد این که کمای دیابتی چقدر طول میکشد، اظهار نظر دقیقی داشت، اما باید بدانید، فردی که به کمای دیابتی می رود، زنده بوده و مغز او هنوز فعال است، ولی امکان پاسخگویی نداشته و نمی تواند عکس العملی از خود نشان دهد. وقتی این عارضه برای یک فرد ایجاد می شود، باید هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد و با انجام اعمال پیشگیرانه از بروز آن جلوگیری به عمل آورد.
قبل از آنکه فرد دیابتی وارد کمای دیابتی شود، علائم و نشانه هایی ظاهر می شود. اگر به این علائم توجه شود، می توان در پاسخ سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، جوابی امیدوار کننده داد. اگر دیابتی هستید و یکی از این علائم را مشاهده کردید، حتما برای کاهش و یا افزایش میزان قند در خون فکری کنید و اجازه ندهید که شرایط وخیم شود.
وقتی قند خون بالا می رود و شرایط برای ورود فرد به کمای دیابتی آماده می شود، علائم زیر بروز پیدا می کند:
علائمی که کمبود قند در خون، هشدار بروز کمای دیابتی را به فرد می دهند، به شرح زیر است:
به یاد داشته باشید، افراد، بدون نشان دادن این علائم وارد کمای دیابتی نمی شوند. معمولا، فرد دیابتی ابتدا این علائم را مشاهده می کند، اگر در ادامه به آنها بی توجه باشد و اجازه دهد که میزان قند در خون او، به نوسان خود ادامه دهد، فرد به کما می رود. این مهم ترین موضوعی است که در خصوص سوال کمای دیابتی چیست، باید بدانید.
کمای دیابتی چقدر طول میکشد؛ پاسخ واضح و روشنی ندارد. اگر فرد به علائمی که در بالا ذکر کردیم، توجه داشته باشد و به محض شناسایی آنها متوجه شود که میزان قند خون اون در حال افزایش یا کاهش است، باید هر چه سریع تر فکری کرده و آن را درمان کند. هر قدر درمان و تنظیم کردن میزان قند در خون، با سرعت بیشتری همراه باشد، احتمال آنکه مدت زمان کمای دیابتی کاهش پیدا کند، وجود دارد.
البته بیماران دیابتی، نباید اجازه دهند که وارد فاز کما شوند؛ زیرا مشخص نیست که در ادامه چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، به هیچ یک از علائمی که در بالا اشاره کردیم، بی توجه نباشید؛ زیرا اگر کسی وارد فاز کمای دیابتی شده باشد، تا زمانی که دیر نشده می توان او را نجات داد، اما زمانی که کار از کار بگذرد، ممکن است مغز به صورت دائمی و جدی آسیب ببیند و یا حتی فرد، دچار مرگ شود. با انجام کارهای پیشگیرانه، می توان از بروز این نوع کما پیشگیری کرد. اگر این سوال برایتان پیش آمده که بدترین عارضه کمای دیابتی چیست، باید بگوییم که مرگ بدترین اتفاق، در صورت رفتن فرد به کما است.
در مورد کمای دیابتی چقدر طول میکشد، نکاتی را بیان کردیم. مساله ای که لازم می دانیم در مورد آن نیز صحبت کنیم، راه هایی است که می توان به کمک آنها از بروز عوارض کمای دیابتی پیشگیری کرد. برخی از کارهایی که افراد دیابتی برای جلوگیری از ورود به کما و ابتلا به عوارض آن می توانند انجام دهند، به شرح زیر است:
در مورد اینکه کمای دیابتی چقدر طول میکشد، نکاتی را بیان کردیم و گفتیم که وقتی قند خون، خیلی زیاد می شود فرد به حالت کما می رود. در واقع، یکی از بدترین عوارض قند خون بالای ۶۰۰ رفتن فرد به کما است. در کنار اینکه قند خون بیمار دیابتی زیاد می شود برخی دیگر از عوامل هستند که باعث می شوند فرد با سرعت بیشتری وارد حالت کمای دیابتی شود. این عوامل به این شرح اند:
دیگر موضوعی که باعث افزایش بروز کمای دیابتی می شود سندرومی به نام سندروم هایپراسمولار است. در این عارضه، قند خون برای مدت طولانی زیاد می شود و فرد علائمی همچون، تشنگی مفرط و گیجی نشان می دهد.
به همین جهت، کسانی که نگران پاسخ سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، هستند می بایست بیش از هر کسی دیگری نسبت به کنترل قند خون مواظب باشند و کاری نکنند که بیماری دیابت، عواقب و عوارض جبران ناپذیری برای آنها به دنبال داشته باشد.
اگر بیماران دیابتی نمی خواهند نگران پاسخ سوال “کمای دیابتی چقدر طول میکشد” باشند، باید بدانند که چه موقع می بایست به پزشکان مراجعه کنند. ما در اینجا بهترین زمان جهت مراجعه به پزشک و جلوگیری از افت قند خون و کما را بیان کرده ایم:
علاوه بر نگرانی، در خصوص سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، باید در مورد عوارض کمای دیابتی نیز نگران بود و تا جایی که امکان دارد، نباید اجازه داد که فرد دیابتی وارد این مرحله از بیماری شود. یکی از مهم ترین و بدترین عوارضی که این کما به دنبال دارد، بی هوشی است. از آنجایی که در زمان بروز کما، مشخص نیست فرد در چه شرایطی قرار دارد، ممکن است بیهوشی او باعث افتادن، سقوط و وارد آمدن صدمات جسمانی، مانند شکستن دست، پا و دیگر اندام های بدن شود. به همین سبب است که بیماران دیابتی باید مرتبا قند خون خود را چک کرده و اجازه ندهند که این بیماری از کنترلشان خارج شود.
دیگر عارضه ای که آن هم، نگرانی های جدی با خود به همراه دارد، آسیب هایی است که بروز کما ممکن است در مغز ایجاد کند. اگر مدت زمان طولانی از به کما رفتن فرد گذشته باشد، و اقدامی برای نجات او صورت نگیرد، ممکن است به دلیل فعل و انفعالاتی که در بدن روی می دهد، مغز ،دچار آسیب های دائمی و جدی شود و فرد هیچگاه به شرایط قبلی خود باز نگردد. متاسفانه، این کما ممکن است باعث مرگ فرد دیابتی نیز شود. پس علاوه بر اهمیت به سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، خوب است به عوارض آن نیز توجه و دقت کرد.
یکی از مسائلی که روی پاسخ سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد تاثیر زیادی دارد، واکنش اطرافیان است. اگر کسانی که اطراف بیمار هستند به موقع واکنش نشان دهند، می توانند باعث کاهش مدت زمان کمای دیابتی شوند. کسانی که یک بیمار دیابتی در منزل دارند باید به اطرافیان شان نکاتی را در مورد این اتفاق بگویند و به او آموزش دهند که در این مواقع چه باید انجام دهد. اگر فرد، به موقع برای درمان افت قند خون و یا افزایش قند خون بیمار اقدام کند، احتمال ورود فرد به حالت کما کاهش پیدا خواهد کرد.
خاطر نشان می کنیم کسانی که وارد کمای دیابتی می شوند با کسانی که وارد کمای مغزی می شوند با هم تفاوت دارند و روش هایی که برای درمان این دو گروه پیشنهاد می کنند با هم تفاوت دارد. برای مثال، تحقیقات نشان می دهد افرادی که در کما به سر می برند می توانند صداهایی را که در محیط اطراف وجود دارد بشنوند. یکی از بهترین کارهایی که می توان انجام داد تا بیمار از کما خارج شود، صحبت کردن با او است. اگر فردی که به کما رفته است، صدای عزیزان خود را بشنود احتمال آنکه بتواند زودتر از این حال خارج شود، وجود دارد. در صورتی که در دیابت و کمای دیابتی، درمان افت قند خون و افزایش قند خون است که می تواند به بیمار کمک کند تا او از این حالت خارج شود.
موضوع دیگری که در مورد کمای دیابتی چقدر طول میکشد، باید مطرح کنیم، روش درمان است. روشی که برای درمان کما گفتیم، ممکن است روی بیماران دیابتی هم جواب بدهد، اما معمولا برای درمان کمای دیابتی کارهای زیر انجام می شود. چناچه وارد شدن شدن به فاز کما به دلیل کاهش زیاد از حد قند خون باشد، باید کارهای زیر انجام شود:
کسانی که به دلیل افزایش بیش از حد قند خون وارد کمای دیابتی شده اند، می بایست برای خارج شدن از حالت کما، یکی از روش های درمانی زیر روی آنها اعمال شود:
هر قدر مدت زمانی که فرد در حالت کما باقی می ماند بیشتر باشد، پاسخ به سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، سخت تر و غیر ممکن تر خواهد بود. یکی از مهم ترین کارهایی که بیماران دیابتی به هیچ عنوان نباید نسبت به آن بی توجهی کنند، کنترل روزانه ی قند خون و جلوگیری از کاهش و یا افزایش آن است. به یاد داشته باشید، کمای دیابتی و عوارض آن به مراتب بدتر از قطع عضو و اقدام برای ساخت پروتز بالای زانو و زیر زانو است.
در ادامه پاسخ به سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، شاید لازم باشد که در مورد عوارض دیابت در کودکان نیز نکاتی را به شما بگوییم. کودکان نیز از ابتلا به بیماری دیابت در امان نبوده و هر قدر که زودتر این بیماری در آنها تشخیص داده شود، عوارض کمتری آنها را به خود درگیر می کند. دیابت نوع یک، شایع ترین نوع دیابت در کودکان است و هم در کودکان 5 تا 7 سال و هم در افراد بین 7 تا 15 سال به چشم می خورد.
برخی متخصصان می گویند، در صورتی که دیابت در کودکان تشخیص داده نشود آنها دچار عوارضی همچون کاهش سطح هوشیاری و کما می شوند. با توجه به این توضیح می توان که گفت یکی از عوارض قند خون بالای 300 در کودکان، کمای دیابتی است.
والدینی که نمی خواهند نگران پاسخ سوال کمای دیابتی چقدر طول میکشد، باشند بهتر است دستورات تغذیه ای و درمانی مناسب کودکان دیابتی را بدانند و به کودک خود کمک کنند تا زندگی نرمال عادی و بدون خطری را ادامه دهد. ترفندهای کاهش قند خون در کودکان، از کمای دیابتی در کودکان پیشگیری به عمل می آورد.
کلام آخر
ما در این مقاله در مورد کمای دیابتی چیست و کمای دیابتی چقدر طول میکشد، صحبت کردیم و گفتیم، هر قدر برای درمان این عارضه سرعت بیشتری به خرج داده شود، مدت زمان کما کاهش پیدا می کند. این مقاله به همت و تلاش کارشناسان ما در کلینیک ارتوپدی فنی پایار تهیه شده است؛ این کلینیک در حوزه ساخت انواع پروتز، ارتز و ساخت کفش و کفی طبی فعالیت می کند.