چرخش مچ پا به خارج چیست؟⭐علت و درمان چرخش مچ پا به خارج

بهترین روش درمان چرخش مچ پا به خارج چیست

یکی از اتفاقاتی که ممکن کودکان یا بزرگسالان را به خود درگیر کند، چرخش مچ پا به خارج است. اگر نمی دانید علت چرخش مچ پا به خارج چیست و چه روش هایی برای درمان آن وجود دارد، ادامه این مقاله کلینیک ارتوپدی فنی پایار را از دست ندهید.

با چرخش مچ پا به خارج و عوارض آن آشنا شوید!؟

در چرخش مچ پا به خارج، چرخش پا به سمت بیرون است. درست است که این عارضه در بزرگسالان کمتر دیده می شود، اما هنوز هم هستند افرادی که در سنین بالاتر، پاهای خود را کج و به سمت بیرون قرار می دهند. از آنجایی که چرخش مچ پا به خارج، عوارض و مشکلاتی را با خود به همراه دارد بهتر است هر چه سریع تر برای درمان اقدام کرد.

تمامی قسمت های بدن ما با هم ارتباط داشته و در صورتی که در یکی از قسمت ها مشکلی به وجود آید، سایر اعضاء نیز دچار عارضه می شوند. در مورد چرخش مچ پا به خارج نیز به همین صورت است و کسانی که به این عارضه دچار هستند با عوارض زیر نیز دست و پنجه نرم می کنند:

  • ایجاد خار پاشنه
  • زانو درد
  • لگن درد
  • پا درد
  • ابتلا به آرتروز مفصل
  • کاهش قدرت ماهیچه های پا
  • افزایش فشار روی عضله های ساق پا و وارد آمدن آسیب به آنها
  • ناتوانی در راه رفتن
  • ناتوانی در دویدن با سرعت بالا

وقتی که متوجه شوید چرخش مچ پا به خارج چیست، حتما اقداماتی برای درمان آن انجام خواهید داد و از اینکه اجازه دهید عوارض ذکر شده در بالا در شما بروز پیدا کند، جلوگیری خواهید کرد. درست است که چرخش مچ پا به سمت داخل باعث نمی شود که افراد به پروتز مچ پا نیاز پیدا کنند، اما همین مشکلات نیز باعث کاهش کیفیت زندگی فرد شده و او را با دردسرهای زیادی مواجه خواهد کرد. در ادامه در مورد علت های چرخش مچ پا به خارج بیشتر صحبت کرده و روش های درمان را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از  قیمت ارتز مچ پا و کفش طبی و کفی طبی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

چرخش مچ پا به خارج چیست

علت چرخش مچ پا به خارج چیست؟

علت چرخش مچ پا به خارج چیست، سوال دیگری است که قصد داریم در مورد این عارضه به آن بپردازیم. از جمله دلایلی که باعث می شود افراد به چرخش مچ پا به خارج مبتلا شوند می توان به این موارد اشاره داشت:

1- ساختار استخوانی

یکی از علت های چرخش مچ پا به خارج، ساختار استخوانی یا ساختار عضله ای پای فرد است. مثلا، اگر یکی از استخوان های ریز کف پا دچار چرخش شود، چرخش مچ پا به خارج ظاهر می شود. کوتاه شدن عضله های چرخاننده ران پا نیز می توانند باعث شوند که افراد به این عارضه مبتلا شوند.

2- ناهنجاری های پا

در بروز چرخش مچ پا به خارج، ناهنجاری های پا نیز بی تاثیر نبوده و در آن دخالت دارند. برای مثال، یکی از عوارضی که می تواند منجر به بروز چرخش مچ پا به خارج شود، زانوهای ضربدری است. کسانی که زانوهای ضربدری دارند نمی توانند پاهای خود را به سمت صاف و مستقیم روی زمین قرار دهند و پاهای شان را با اندکی چرخش، به سمت بیرون قرار می دهند. افرادی که زانوی ضربدری دارند و مچ پای آنها به سمت خارج نیز متمایل شده است می توانند با نصب و بستن ارتز مچ پا به درمان هر دو عارضه کمک کنند. برای تهیه ارتزهای آماده و اختصاصی، می توانید به پایار مراجعه کنید. در این کلینیک، اگر پزشک صلاح ببیند که ارتز اختصاصی می تواند بیشتر به شما کمک کند، حتما شما را در جریان قرار داده و برای شما یک ارتز اختصاصی خواهد ساخت.

3- اضافه وزن و چاقی

اضافه وزن و چاقی، مخاطرات زیادی با خود به همراه دارد که یکی از آنها، چرخش مچ پا به خارج است. این گروه، به دلیل داشتن اضافه وزن فشار بیشتری را به پاهای خود وارد می کنند و همین باعث می شود که مچ پاها به سمت بیرون بچرخد. برخی کسانی که اضافه وزن دارند و به دیابت نیز مبتلا هستند، بیش از بقیه در معرض چرخش مچ پا به خارج هستند.

علت چرخش مچ پا به خارج چیست

انواع چرخش مچ پا به خارج چیست؟

خوب است حالا که می دانید چرخش مچ پا به خارج چیست، با انواع آن نیز آشنا شوید. انواع چرخش مچ پا به سمت داخل به این شرح است:

1- چرخش طبیعی

معمولا، به صورت طبیعی مقداری پا به سمت خارج تمایل دارد. این چرخش در حدود 15 درصد بوده و برای آن است که در زمان راه رفتن، تکانه هایی که به پا وارد می شود، جذب شده و مچ و پاها به صورت هم تراز با هم قرار گیرند.

2- چرخش کمتر از حد

چرخش کمتر از حد به زمانی گفته می شود که مقداری پاها به سمت بیرون متمایل شده اند. در این حالت، به قسمت های خارجی پا مقداری فشار وارد می شود و کسانی که قوس کف پای آنها زیاد است، ممکن است به خاطر این چرخش، در معرض آسیب به تاندون آشیل قرار گیرند.خار پاشنه، التهاب کف پا و پیچ خوردن پا از جمله آسیب هایی است که چرخش مچ پا به خارج ممکن است برای افراد به دنبال داشته باشد.

3- چرخش بیش از حد

چرخش بیش از حد مچ پا در کسانی دیده می شود که کف پای آنها صاف است. این چرخش ممکن است منجر به بروز سندرومی به نام سندروم باند ایلیوتیبیال شود. در این سندروم، احتمال آنکه قسمت خارجی زانو دچار آسیب شود، وجود دارد. به دنبال این آسیب، درد در ناحیه زانو از جمله علائمی است که فرد مشاهده می کند.

انواع چرخش مچ پا به خارج چیست؟

با چند تا از حرکات اصلاحی چرخش مچ پا به خارج آشنا شوید!؟

اینکه فقط بدانیم چرخش مچ پا به خارج چیست، کافی نبوده و می بایست در مورد روش های درمان آن نیز اطلاعاتی داشته باشیم. یکی از بهترین روش های درمان چرخش مچ پا به خارج، انجام حرکت های اصلاحی است. ما در این قسمت می خواهیم برخی از موثرترین و بهترین حرکت های اصلاحی این عارضه را به شما معرفی کنیم:

  • یکی از حرکت هایی که می توانید برای درمان چرخش مچ پا به خارج انجام دهید به صورت ایستاده انجام می شود. در حالت ایستاده قرار گرفته، یکی از پاها را در جلو قرار دهید و سعی کنید همه وزن خود را روی پای جلویی بیندازید و 40 ثانیه در همین حال باقی بمانید. سپس، پای دیگر را جلو بگذارید و باز هم به مدت 40 ثانیه همه وزن خود را روی آن بیندازید.
  • کشیدن پنجه ها به سمت بالا نیز دیگر حرکتی است که می تواند به درمان چرخش مچ پا به خارج کمک قابل توجهی کند. در حالت ایستاده قرار بگیرید و پاشنه پا را از روی زمین بلند کرده و خود را به سمت بالا بکشید. در این حالت باید کشیدگی عضلات پشت ساق پای خود را به خوبی حس کنید. با این حرکت، ماهیچه های قرار گرفته در پشت ساق پا تقویت می شوند.
  • روی زمین نشسته، پاهای خود را کاملا صاف کنید. سپس، خم شده و سعی کنید انگشت های پای تان را بگیرید و چند ثانیه در همین حالت باقی بمانید. برای انجام درست این تمرین، بهتر است گرم کردن را فراموش نکنید. گرم نکردن ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.

کلام آخر

چرخش مچ پا به خارج چیست، علت آن و معرفی برخی حرکت های اصلاحی از جمله موضوعاتی بود که در این مقاله راجع به آنها صحبت کردیم و گفتیم که در صورت نیاز به ساخت ارتزهای اختصاصی می توانید به کلینیک های ارتوپدی فنی معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید. این کلینیک علاوه بر ساخت این ارتزها، در حوزه ساخت اندام های مصنوعی نیز فعالیت کرده و طی تماس با کارشناسان این مجموعه و در صورتی که نیاز داشتید، می توانید در جریان قیمت ساخت پروتز انگشت دست قرار بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *