کسب اطلاعات در مورد عوارض اسکولیوز در بزرگسالی به ما کمک می کند تا در صورت ابتلا، اقدامات موثری را برای درمان و از بین بردن آن انجام دهید. اگر در مورد عوارض اطلاعات زیادی ندارید در ادامه این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار با ما همراه باشید.
اسکولیوز، به بیماری انحراف ستون فقرات گفته می شود. کسانی که به این عارضه مبتلا هستند، ستون فقرات شان صاف نیست و همین مساله، برای آنها مشکلاتی را به وجود می آورد. هنوز علت مشخصی برای بروز این عارضه توسط محققان کشف نشده است، اما برخی اعتقاد دارند که با ورود نوجوانان به دوران بلوغ، احتمال ابتلا به آن زیاد می شود. برخی نوزادان نیز با این عارضه به دنیا می آیند و به همین دلیل، والدین مجبورند از همان دوران، برای درمان اسکولیوز نوزاد خود اقدام کنند.
از جمله علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورتی که هر یک از علائم بالا را مشاهده کردید، هر چه سریع تر به پزشکان مراجعه کنید. پزشکان راهکارهای خوبی برای درمان این عارضه بیان می کنند. یکی از بهترین روش های کاهش عوارض اسکولیوز در بزرگسالی، خرید، پرداخت قیمت ارتز ستون فقرات و نصب آن است که در ادامه، در خصوص این ابزار کمک درمانی نکات بیشتری را بیان خواهیم کرد.
اگر نگران پاسخ سوال “آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است” هستید توصیه می کنیم برای درمان، کم کاری نکرده و فکر نکنید که بی توجهی کردن به آن، مشکلتان را حل می کند. اگر پزشک به شما توصیه کرده است که برای ساخت و نصب ارتز ستون فقرات به صورت اختصاصی اقدام کنید به کلینیک های ارتوپد فنی معتبر در کشور، همچون پایار مراجعه کنید.
برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید
همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊
انگشت چنگالی پا چیست؟ علت و درمان آن
برای آنکه بتوانیم اقدام موثری در جهت درمان اسکولیوز انجام دهیم باید با عوارض اسکولیوز در بزرگسالی آشنا باشیم. برخی از عوارض این مشکل به شرح زیر است:
1- تغییر در ظاهر بدن
هر قدر که از ابتلا به اسکولیوز، بیشتر می گذرد تغییراتی که در بدن حاصل می شود، محسوس تر و قابل مشاهده تر خواهد بود. باسن و شانه های فردی که به این عارضه مبتلا است تقارن شان را از دست می دهند، دنده ها برجسته شده و تغییر مکان می دهد و کمر و تنه آنها به سمت پهلو متمایل می شود. این امر، تاثیر زیادی روی اعتماد به نفس مبتلایان به این مشکل دارد.
2- آسیب وارد شدن به ریه و قلب
کسانی که اسکولیوز دارند نباید تصور کنند که این عارضه، فقط باعث ایجاد تغییر در ظاهر شان می شود. متاسفانه، اسکولیوز باعث ایجاد مسائل و مشکلاتی برای اعضای داخلی بدن، مانند قلب و ریه نیز می شود. وقتی که اسکولیوز شدت پیدا می کند، قفسه سینه، به ریه ها و قلب فشار زیادی وارد می آورد. در این حالت، تنفس کردن برای فرد سخت شده و پمپاژ خون نیز به دشواری انجام می شود.
3- آسیب به کمر
از دیگر عوارض اسکولیوز در بزرگسالی می توان به آسیب دیدن کمر اشاره کرد. کسانی که از همان دوران کودکی خود به اسکولیوز مبتلا بوده اند بیش از سایرین افراد در جامعه به کمردرد مبتلا و دچار می شوند. کمر درد، یکی از مشکلات و مسائلی است که کیفیت زندگی فرد را به شدت کاهش می دهد و فرصت لذت بردن از زندگی را از افراد می گیرد.
4-سخت راه رفتن
از دیگر عوارض اسکولیوز، سخت راه رفتن است. کسی که ستون فقرات او دچار انحراف شده است به این دلیل که پاها و باسن او دچار عدم هم ترازی شده، نمی تواند به درستی راه برود. چنین فردی تلاش و کوشش زیادی به کار می گیرد تا بتواند درست راه برود، اما تنها نتیجه ای که نصیب آنها می شود، خسته شدن عضلات است. به همین دلیل است که متخصصان توصیه می کنند افراد برای نصب و ساخت ارتز ستون فقرات اقدام کنند تا هم بتوانند به درستی راه بروند و هم عضلاتشان در حین راه رفتن، خسته نشود.
آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟
علت اسکولیوز چیست؟ راه درمان آن
بعد از آشنا شدن با عوارض اسکولیوز در بزرگسالی، می بایست در مورد روش های درمان نیز نکاتی را بیان کرده و به سوال بسیار مهم ” آیا اسکولیوز قابل درمان است” پاسخ دهیم. روش های متفاوتی را برای درمان اسکولیوز پیشنهاد می کنند که با توجه به میزان و شدت بیماری متفاوت است. کودکان و نوجوانانی که اسکولیوز خفیف دارند معمولا نیازی نیست برای درمان اقدام کنند. اما، در صورتی که انحراف ستون فقرات 10 تا 25 درجه باشد، پزشک خود را موظف می دانید در فواصل 3، 6 و 12 ماه، فرد را معاینه کرده و تغییر وضعیت ستون فقرات او را بررسی کنید. در مواقعی که انحراف ستون فقرات، 25 تا 40 درجه است، پزشک، بریس یا ارتز مخصوص ستون فقرات را توصیه می کند.
اگر هیچ یک از روش ها کارگشا نبود و انحراف ستون فقرات درمان نشد، آخرین راهی که برای درمان باقی خواهد ماند، جراحی است. ما اینجا، قصد داریم برخی از روش های درمان این مشکل را بیان کنیم:
1-کایروپراکتیک
یکی از روش های که برای بهبود زندگی فرد درگیر با اسکولیوز بیان می کنند، کایروپراکتیک است. این روش، به افزایش کیفیت زندگی فرد کمک کرده و باعث درمان اسکولیوز نمی شود. هنوز تحقیقات نشان نداده اند که کایروپراکتیک قادر است اسکولیوز را درمان کند.
2- بستن بریس
بستن بریس یا ارتز نیز می تواند جلوی افزایش و بدتر شدن وضعیت اسکولیوز در بدن یک فرد بزرگسال را بگیرد اما ممکن است به تنهایی هیچ تاثیری روی درمان آن نداشته باشد. برای تهیه ارتز و بریس می توانید به فروشگاه های لوازم پزشکی در شهر محل زندگی تان مراجعه کنید.
حال که متوجه شده اید عوارض اسکولیوز در بزرگسالی چیست، می خواهیم در مورد کسانی صحبت کنیم که اسکولیوز خفیف دارند. اگر انحنای ستون فقرات زیاد نباشد، اصطلاحا گفته می شود که فرد به اسکولیوز نوع خفیف دچار شده است. این گروه، علامت شدیدی را مشاهده نکرده و برخی از آنها حتی نمی دانند که به این عارضه دچار شده اند. در اسکولیوز خفیف نیازی نیست که برای درمان جدی و پیشرفته اقدام کرد و افراد با انجام برخی حرکت های اصلاحی می توانند از پیشرفت و گسترش آن جلوگیری به عمل آورند.
یکی از ورزش هایی که به این افراد کمک قابل توجهی می کنند تا بتوانند بیماری اسکولیوز شان را درمان کنند، ورزش پیلاتس است. این ورزش از جمله ورزش های اصلاحی است و تمرین های زیادی در آن وجود دارد که به افراد کمک می کند تا بتوانند قدمی موثر برای درمان اسکولیوزشان بردارند.
کسانی که نمی خواهند به عوارض اسکولیوز در بزرگسالی مبتلا شوند و با مشکلات آن دست و پنجه نرم کنند، خوب است حتی اگر به اسکولیوز خفیف نیز دچار شده اند، نسبت به آن بی توجهی نکرده و حتما با بستن ارتز و بریس و همین طور انجام برخی حرکت های اصلاحی، از گسترش انحراف ستون فقرات خود جلوگیری به عمل آورند.
کلام آخر
عوارض اسکولیوز در بزرگسالی، روش های درمان و نشانه های این عارضه از جمله موضوعات مطرح شده در این مقاله بود. همانطوری که اشاره کردیم برای ساخت ارتزهای اختصاصی می توانید به کلینیک هایی همچون پایار مراجعه کنید. خاطر نشان می کنیم، این کلینیک می تواند در ساخت انواع اندام های مصنوعی و ارائه قیمت پروتز پا بالای زانو نیز به شما کمک کند