علت اسکولیوز چیست؟ راه درمان آن

بهترین روش برای درمان علت اسکولیوز چیست

علت اسکولیوز چیست، موضوعی است که برخی مبتلایان به آن دوست دارند در موردش اطلاعاتی به دست آورند. ما در این مقاله از سری مقاله های کلینیک ارتوپدی فنی پایار قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

اسکولیوز چیست؟ آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است؟

شاید خیلی ها ندانند که اسکولیوز چیست. به بیماری که در آن، ستون فقرات فرد دچار انحراف به راست یا چپ می شود، اسکولیوز گفته می شود. در این حالت، وقتی که به ستون فقرات از پشت نگاه می شود کاملا مشخص است که به یک سمت متمایل شده است. اینکه علت بروز این عارضه چیست، موضوعی است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت، اما موضوعی که خوب است در همین جا به آن اشاره کنیم این است که این عارضه، در برخی مواقع، قابل درمان است و با بستن ارتز یا بریس می توان آن را درمان کرد. ارتز ستون فقرات یکی از روش های درمان اسکولیوز است که برخی ها به خاطر شرایطی که دارند مجبورند برای ساخت ارتز ستون فقرات به صورت اختصاصی عمل کنند. کلینیک های ارتوپدی فنی همچون پایار می تواند با ساخت ارتزهای اختصاصی به این گروه کمک کند.

علاوه بر سوال علت اسکولیوز چیست، سوال دیگری که ممکن است برای برخی افراد به وجود آید این است که آیا بیماری اسکولیوز خطرناک است یا نه. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر؛ این بیماری، خطرناک نیست و حتی اگر درجات شدید آن در فردی بروز کرده باشد، می توان آن را درمان کرد؛ البته، به شرطی که برای درمان به موقع آن اقدام شود. اگر در مورد این عارضه می خواهید اطلاعات بیشتری به دست آورید، مقاله انواع اسکولیوز را مطالعه کنید. در این مقاله، به معرفی این انواع این عارضه پرداخته ایم.

دریافت مشاوره رایگان برای اطلاع بیشتر از قیمت ارتز ستون فقرات با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

 

 

علت اسکولیوز چیست

علت اسکولیوز چیست؟

اگر نمی دانید علت اسکولیوز چیست، باید بگویم که با وجود پیشرفت در حوزه پزشکی، اما هنوز هم نمی توان در مورد دلایل این عارضه به وضوح صحبت کرد و هنوز هم علت مشخصی برای آن پیدا نشده است. موضوعی که ابهام این مساله را بیشتر کرده، این است که اسکولیوز در دوران کودکی و نوجوانی بیشتر ظاهر می شود. پزشکان، علل بروز این عارضه را در موارد زیر خلاصه می کنند:

  • ایجاد آسیب در ستون فقرات
  • بروز عفونت در ستون فقرات
  • فلج مغزی که ناشی از اختلالات سیستم عصبی است. این بیماری، روی شنوایی، دیدن، حرکت، یادگیری و تفکر فرد تاثیر دارد.
  • نقص های مادرزادی؛ برخی نوزادان با عارضه اسکولیوز به دنیا می آیند.
  • دیستروفی عضلانی؛ اختلالات ژنتیکی که باعث ایجاد ضعف در عضلات می شود.

نکته ای که برای تکمیل این قسمت باید بیان کنیم این است که اسکولیوز آیدیوپاتیک یکی از شایع ترین انواع اسکولیوز در نوجوانان است و وقتی که سایر دلایل کنار گذاشته می شوند، این نوع مورد بررسی قرار می گیرد. باید بگوییم که حدود 80 درصد از کسانی که به اسکولیوز مبتلا هستند، اسکولیوز آیدیوپاتیک دارند. زنان، بیشتر از مردان به این مشکل مبتلا می شوند.

آیا اسکولیوز باعث فلج شدن می شود؟

بعد از آنکه دانستید علت اسکولیوز چیست، خوب است به سوالی که ممکن است دغدغه برخی مبتلایان به این بیماری باشد بپردازیم و در مورد آن نکاتی را بیان کنیم. آیا اسکولیوز باعث فلج شدن می شود، از جمله سوالاتی است که یک فرد مبتلا به اسکولیوز را به خود درگیر کرده و باعث نگرانی و ناراحتی او می شود. پاسخی که می توانیم به این سوال بدهیم این است که به نظر برخی پزشکان، اسکولیوز می تواند باعث فلج در بزرگسالان نیز بشود و گاهی، مشکلات شدید عصبی در آنها ایجاد کند.

گروه دیگری از پزشکان اعتقاد دارند که این عارضه باعث بروز فلج در فرد نمی شود و فقط در عده ای، این عارضه موجب کاهش توانایی های عملکردی شان می شود. ناگفته نماند، در کسانی که به دلیل فلج بودن از ویلچر استفاده می کنند کاهش توانایی عملکردی به دلیل بیماری اسکولیوز بیشتر از بقیه مشاهده می شود. کسانی که به دلیل اسکولیوز نمی توانند برخی کارها را خودشان به تنهایی انجام دهند نباید نگران باشند؛ چرا که این به معنای فلج شدن آنها نیست. اینکه فرد، قادر به انجام برخی کارها از جمله لباس پوشیدن، غذا خوردن و یا راه رفتن نیست از جمله عوارض اسکولیوز به شمار رفته و به منزله فلجی فرد نخواهد بود.

درمان علت اسکولیوز چیست

تعیین درجه اسکولیوز چیست؟

چیزی که در بیماری اسکولیوز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، درجه آن است. پزشکان برای آنکه بهترین روش را برای درمان این عارضه پیشنهاد کنند نیاز دارند تا بدانند که درجه اسکولیوز چقدر است. برای تعیین درجه میزان انحراف ستون فقرات، روش های متفاوتی وجود دارد که یکی از آنها مراجعه به پزشک و بررسی وضعیت فرد است. طی جلسه ای که پزشک با بیمار خود ترتیب می دهد، پزشک از بیمار خود می خواهند تا کمر خود را خم کند طی خم شدن، پزشک می تواند تا حدی متوجه شود که درجه اسکولیوز چقدر است؛ این روش، خیلی دقیق نیست و ممکن است گاهی با خطا همراه باشد.

روش های دیگری نیز برای بررسی میزان درجه اسکولیوز وجود دارد که آنها از دقت بیشتری برخوردار هستند که یکی از آنها عکس برداری با اشعه ایکس است. بیمار به مراکزی که دستگاه های اشعه ایکس دارند مراجعه کرده و یک عکس از ستون فقرات خود می گیرد. پزشکان با بررسی کردن می توانند به شکل دقیق متوجه شوند که درجه اسکولیوز چقدر است. اگر می خواهید در مورد این موضوع اطلاعات بیشتری به دست آورید، مقاله چگونه تعیین درجه اسکولیوز امکان پذیر است؟ را مطالعه کنید. ما اطلاعات بیشتر و دقیق تری را در مورد تعیین کردن میزان درجه اسکولیوز بیان کرده ایم.

تعیین درجه اسکولیوز چیست؟در مورد آن چه میدانید

عوارض اسکولیوز در بزرگسالی چیست؟

حال که می دانید علت اسکولیوز چیست، لازم می دانیم در خصوص عوارض این بیماری نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم. هر گونه بی توجهی به درمان این عارضه می تواند باعث بروز عوارض اسکولیوز در بزرگسالی شود. برخی از عوارض ناشی از اسکولیوز در سنین بزرگسالی به این شرح است:

1- تغییر در ظاهر بدن

وقتی که شرایط اسکولیوز بدتر می شود، می توان شاهد بود که بدن به شکل محسوسی تغییر می کند. تقارن باسن و شانه ها از بین رفته، برجستگی دنده ها افزایش پیدا کند و کمر و پهلوها به یک سمت متمایل می شوند. کسانی که اسکولیوز پیشرفته دارند به خوبی در جریان این تغییرات هستند.

2-خستگی و درد

در اسکولیوز، فشار زیادی به ستون فقرات وارد می آید و همین مساله باعث می شود که مفصل های بدن دچار عدم تقارن شوند. وقتی که تقارن مفصل های بدن از بین می رود، اولین نشانه هایی که بروز پیدا می کند، خستگی و درد است. این خستگی و درد، در عضلات کمر، گردن و پاها از همه شایع تر است.

3- مشکلات تنفسی

در اسکولیوز پیشرفته، فشار زیادی به ریه ها وارد آمده و همین مساله باعث می شود که فرد به مشکلات تنفسی دچار شود. خستگی زودرس، تنگی نفس و ضعف تنفسی از جمله مشکلات تنفسی به شمار می رود. با توجه به اینکه متوجه شده اید علت اسکولیوز چیست و چه عوارضی به دنبال دارد خوب است هر چه سریع تر برای درمان آن اقدام کنید.

آیا می دانید علت اسکولیوز چیست

درمان اسکولیوز چیست؟

بعد از آنکه متوجه شدید علت اسکولیوز چیست، لازم می دانیم در خصوص روش های درمان این عارضه نیز صحبت کرده و نکاتی را در این رابطه با شما به اشتراک بگذاریم. برای درمان اسکولیوز می توانید یکی از کارهای زیر را انجام دهید:

1- بستن بریس

یکی از بهترین روش های درمان اسکولیوز، بستن ارتز یا بریس است. ارتز یا بریس، یک وسیله کمک درمانی است و با وارد آوردن و یا برداشتن فشار به فرد کمک می کند تا عارضه ای که به آن مبتلا شده است درمان کند. بریس ها به صورت آماده در فروشگاه های لوازم پزشکی وجود دارند و کسانی که به اسکولیوز مبتلا شده اند می توانند به این فروشگاه های مراجعه کرده و با پرداخت قیمت ارتز ستون فقرات، گامی موثر در جهت درمان اسکولیوز بردارند.

نکته ای که در مورد بریس یا ارتز باید خاطر نشان کنیم این است ارتزهای مخصوص ستون فقرات، فقط می توانند جلوی پیشگیری این عارضه را بگیرند و شاید نتوان از آنها به عنوان یک روش درمانی یاد کرد. مبتلایان به اسکولیوز می بایست تا زمانی که رشد استخوان های آنها متوقف شود از بریس ها استفاده کنند. گاهی حتی در شب نیز می بایست این بریس بسته باشد و فرد با آن به رختخواب برود. خاطر نشان می کنیم، اثر بخشی این روش به تعداد ساعت هایی که فرد از آن استفاده می کند وابسته است.

2- گچ گرفتن

برای برخی نوزادان تازه به دنیا آمده که اسکولیوز دارند، گرفتن گچ می توان به ستون فقرات نوزاد کمک کند تا در وضعیتی درست و صحیح رشد کند. مشکلی که با این روش وجود دارد تعویض مجدد گچ، همراه با رشد کودک است.

کلام آخر

علت اسکولیوز چیست، روش های درمان و صحبت در مورد برخی سوالات از جمله مسائل مطرح شده در این مقاله بود. لازم می دانیم در انتهای این متن یادآوری کنیم که پایار، علاوه بر ساخت ارتزهای اختصاصی، در حوزه ساخت اندام های  مصنوعی نیز فعالیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *