دیابت چیست؟⭐ (عوارض دیابت و راه درمان دیابت)

دیابت چیست

دیابت یک بیماری مزمن و طولانی مدت است که بر نحوه تبدیل غذا به انرژی توسط بدن شما تأثیر می گذارد. بیشتر غذایی که می خورید به قند یا گلوکز تجزیه می شود و در جریان خون شما آزاد می شود. اگر می خواهید بدانید که دیابت چیست، عوارض دیابت و علائم دیابت کدامند؟ و همچنین می خواهید با درمان دیابت آشنا شوید لطفا تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

دیابت چیست؟

وقتی قند خون شما بالا می رود، به پانکراس شما سیگنال می دهد که انسولین ترشح کند. انسولین  قند خون را برای استفاده به عنوان انرژی وارد سلول های بدن شما می کند.اگر دیابت دارید به این معنی است که یا بدن شما انسولین کافی تولید نمی کند یا نمی تواند آنطور که باید از انسولین تولید شده استفاده کند. وقتی انسولین کافی وجود نداشته باشد یا سلول ‌ها به انسولین پاسخ ندهند، قند خون بیش از حد در جریان خون شما باقی می ‌ماند. با گذشت زمان، این امر می تواند باعث ایجاد بیماری های جدی مانند بیماری قلبی، از دست دادن بینایی و بیماری کلیوی شود.

هنوز درمانی برای دیابت وجود ندارد، اما کاهش وزن، خوردن غذای سالم و فعال بودن واقعا می تواند کمک کننده باشد. مصرف دارو در صورت نیاز، دریافت آموزش های مورد نیاز مدیریت دیابت، و ملاقات های منظم با پزشک متخصص نیز می تواند تاثیر دیابت را بر زندگی شما کاهش دهد.

دریافت مشاوره رایگان و ساخت کفی طبی و کفش طبی دیابتی با ما تماس بگیرید.

برای پذیرش لطفا با شماره زیر تماس بگیرید

همکاران ما بی صبرانه منتظر خدمت به شما هستند 😊

علائم (علت بیماری دیابت چیست)

انواع دیابت چیست؟

دیابت دارای سه نوع اصلی می باشد که عبارتند از: دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری

دیابت نوع 1

تصور می شود دیابت نوع 1 در اثر یک واکنش خود ایمنی ایجاد می شود که بدن شما را از ساخت انسولین باز می دارد. منظور از واکنش خود ایمنی این است که بدن به اشتباه به خود حمله کند. تقریباً 5 تا 10 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 1 هستند. علائم دیابت نوع 1 اغلب به سرعت ایجاد می شود. معمولاً در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود. اگر دیابت نوع 1 دارید، برای زنده ماندن باید هر روز انسولین مصرف کنید. در حال حاضر، هیچ کس نمی داند چگونه از ابتلا به دیابت نوع 1 پیشگیری کند.

دیابت نوع 2

در دیابت نوع 2، بدن شما به خوبی از انسولین استفاده نمی کند و نمی تواند قند خون را در سطح نرمال نگه دارد. حدود 90 تا 95 درصد افراد مبتلا به دیابت، از دیابت نوع 2 برخوردارند. این بیماری در طی سالیان متمادی ایجاد می شود و معمولاً در بزرگسالان اما بیشتر در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود. ممکن است هنگام ابتلا به این بیماری متوجه هیچ نوع از علائم دیابت نشوید، بنابراین اگر می خواهید بدانید که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارید یا نه، بهتر است که مرتبا قند خون خود را آزمایش کنید. دیابت نوع 2 را می توان با تغییرات سبک زندگی سالم مانند کاهش وزن، خوردن غذای سالم و افزایش فعالیت به تاخیر انداخت.

دیابت بارداری

دیابت بارداری در زنان بارداری که هرگز دیابت نداشته اند ایجاد می شود. اگر دیابت بارداری دارید، کودک شما در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری ها قرار دارد. دیابت حاملگی معمولاً پس از تولد نوزاد از بین می رود اما خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در مراحل بعدی زندگی افزایش می دهد. احتمال چاقی کودک شما در دوران کودکی یا نوجوانی بیشتر است و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده نیز بیشتر است.

دیابت بی مزه

در ادامه پاسخ به سوال انواع دیابت چیست، می بایست به دیابت بی مزه نیز  اشاره داشته باشیم. این دیابت از جمله انواع دیابت است که به صورت مادرزادی بوده و علت و دلیل اصلی آن نیز اختلالی است که در غده های برون ریز اتفاق افتاده است. از جمله نشان های دیابت بی مزه می توان به تشنگی زیاد و رقیق بودن بیش از حد ادرار اشاره کرد. متاسفانه برای این بیماری هیچ راه درمانی وجود ندارد. بهترین راهی که می توان برای تشخیص آن توصیه کرد، شناخت علائم و مراجعه به پزشکان متخصص است. نبود هورمون ادراری و یا ایجاد انسداد در عملکرد آن باعث این نوع دیابت می شود.

پیش دیابت

نوع دیگری از دیابت که می توان آن را در پاسخ به سوال انواع دیابت چیست، بیان کرد پیش دیابت است. کسانی که در این مرحله قرار دارند شانس بالایی داشته و هنوز به دیابت مبتلا نشده اند. کسانی که آزمایش داده و بعد از انجام آزمایش در گروه پیش دیابتی ها قرار گرفته اند می بایست نسبت به تغییر سبک زندگی شان اقدام کرده، و برای کاهش قند خون اقدام موثری انجام دهند. با کاهش میزان مصرف قند خون و افزایش تحرک می توان میزان قند خون را کاهش داد و از این مرحله خارج شد.

 

کنترل قند خون در بیمار مبتلا به دیابت چیست و چگونه است؟

چه چیزی باعث ایجاد علائم دیابت نوع 2 می شود؟

وقتی سالم هستید، پانکراس انسولین ترشح می کند تا به بدن شما کمک کند قند موجود در غذایی که می خورید را ذخیره و استفاده کند. دیابت زمانی اتفاق می افتد که یک یا چند مورد از موارد زیر رخ دهد:

  • پانکراس شما هیچ انسولینی تولید نمی کند.
  • پانکراس شما انسولین بسیار کمی تولید می کند.
  • بدن شما آنطور که باید به انسولین پاسخ نمی دهد

برخلاف افراد مبتلا به دیابت نوع 1، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انسولین تولید می کنند. اما انسولینی که پانکراس آن ها ترشح می کند کافی نیست، یا بدن آن ها نمی تواند انسولین را تشخیص دهد و به درستی از آن استفاده کند. متخصصان و پزشکان به این حالت مقاومت به انسولین می گویند

وقتی انسولین کافی وجود ندارد یا انسولین آنطور که باید استفاده نمی شود، گلوکز یا قند خون شما نمی تواند وارد سلول های شما شود. در عوض در جریان خون شما جمع می شود. این کار می تواند به بسیاری از نواحی بدن آسیب برساند. همچنین، از آن جایی که سلول ها گلوکز مورد نیاز خود را دریافت نمی کنند، آنطور که باید کار نمی کنند.

عوامل خطر برای ایجاد علائم دیابت نوع 2 کدامند؟

اعتقاد بر این است که دیابت نوع 2 یک پیوند ژنتیکی قوی دارد، به این معنی که در خانواده ها دیده می شود. اگر والدین، برادر یا خواهری دارید که به این بیماری مبتلا است، شانس ابتلا شما به این عارضه افزایش می یابد.

همچنین در صورت داشتن هر یک از عوامل زیر از پزشک خود بخواهید که برای شما آزمایش دیابت بنویسد:

  • فشار خون بالا
  • بیماری قلبی
  • رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات.
  • شیوه زندگی کم تحرک
  • چاقی یا اضافه وزن
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک

همچنین اگر شما بیش از 45 سال سن دارید باید بدانید که سن بالا یک عامل مهم و خطرناک برای دیابت نوع 2 است. خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به طور قابل توجهی در حدود 45 سالگی شروع می شود و پس از 65 سالگی به طور قابل توجهی افزایش می یابد.

بعلاوه اگر شما عمل پیوند عضو را پشت سر گذاشته اید. پس از پیوند عضو، باید تا آخر عمر دارو مصرف کنید تا بدن عضو اهدا کننده را پس نزند. این داروها به موفقیت پیوند اعضا کمک می کنند، اما بسیاری از آن ها، مانند استروئیدها می توانند باعث ابتلا به دیابت یا بدتر شدن آن شوند.

یک رژیم غذایی مناسب و عادات سبک زندگی سالم، همراه با دارو، در صورت نیاز، می تواند به شما در مدیریت دیابت نوع 2 کمک کند.

راه درمان دیابت

درمان دیابت چیست؟

اگر می خواهید بدانید درمان دیابت چیست باید بگوییم که درمان دیابت نوع 1 و نوع 2 با هم متفاوت اند. درمان دیابت نوع 1 شامل تزریق انسولین یا استفاده از پمپ انسولین، بررسی مکرر قند خون و شمارش کربوهیدرات است. درمان دیابت نوع 2 در درجه اول شامل ایجاد تغییرات سبک زندگی، نظارت بر قند خون، همراه با داروهای دیابتی، انسولین یا هر دو خواهد بود.

کنترل قند خون در بیمار مبتلا به دیابت چیست و چگونه است؟

کنترل قند خون به برنامه درمانی شما بستگی دارد، اگر انسولین مصرف می کنید، ممکن است قند خون خود را تا چهار بار در روز یا دفعات بیشتر بررسی و ثبت کنید. کنترل دقیق قند خون تنها راهی است که می توانید به منظور اطمینان از سطح قند خود امتحان کنید. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که انسولین مصرف نمی کنند، معمولا قند خون خود را بسیار کمتر چک می کنند.

افرادی که انسولین درمانی دریافت می کنند نیز ممکن است سطح قند خون خود را با دستگاه مربوطه مداوم گلوکز کنترل کنند. حتی با مدیریت دقیق، سطوح قند خون گاهی اوقات می تواند به طور غیر قابل پیش بینی تغییر کند.

آزمایشات لازم برای تنظیم قند خون چگونه هستند؟

علاوه بر پایش روزانه قند خون، پزشک احتمالاً آزمایش منظم را برای اندازه گیری میانگین سطح قند خون شما در دو تا سه ماه گذشته توصیه می کند.

در مقایسه با آزمایش های مکرر قند خون روزانه، آزمایش ماهانه بهتر نشان می دهد که برنامه درمانی دیابت شما به طور کلی چقدر خوب عمل می کند. افزایش سطح قند ممکن است نشان دهنده نیاز به تغییر در داروهای خوراکی، رژیم انسولین یا برنامه غذایی باشد.

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای زنده ماندن نیاز به انسولین درمانی دارند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 یا دیابت بارداری نیز به انسولین درمانی نیاز دارند.

داروهای خوراکی چگونه به درمان دیابت کمک می کنند؟

 گاهی اوقات سایر داروهای خوراکی یا تزریقی نیز تجویز می شود. برخی از داروهای دیابت پانکراس شما را تحریک می کنند تا انسولین بیشتری تولید و آزاد کند. برخی دیگر از تولید و آزاد سازی گلوکز جلوگیری می کنند، به این معنی که برای انتقال قند به سلول های خود به انسولین کمتری نیاز دارید.

برخی دیگر از این دارو ها آنزیم‌ های معده یا روده که کربوهیدرات ‌ها را تجزیه می ‌کنند یا بافت‌ های شما را به انسولین حساس ‌تر می ‌کنند، مسدود می ‌کنند.

دسته دیگری از داروها مهارکننده نام دارند و  ممکن است مورد استفاده قرار گیرند. آن ها از جذب مجدد قند توسط کلیه ها به خون جلوگیری می کنند. در عوض، باعث می شوند که قند از طریق ادرار دفع شود.

جراحی چاقی

اگرچه این روش به طور خاص درمانی برای دیابت نوع 2 در نظر گرفته نمی شود، اما افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که چاق هستند و شاخص توده بدنی  بالایی دارند، ممکن است از این نوع جراحی بهره مند شوند. افرادی که تحت عمل کوچک کردن معده قرار گرفته اند، بهبود قابل توجهی در سطح قند خون خود مشاهده کرده اند. با این حال، خطرات و مزایای طولانی مدت این روش برای دیابت نوع 2 هنوز مشخص نیست.

دیابت چیست و علائم آن

رابطه تغذیه و دیابت چیست؟

یک رژیم  غذایی را نمی توان به همه بیماران دیابتی تجویز کرد؛ این اولین و مهم ترین نکته ای‌ است که بیماران دیابتی باید به آن توجه و دقت داشته باشند. موضوع دیگری که آن نیز در نوع خود بسیار مهم است، این است که تغذیه و رژیم غذایی ما، نه تنها می تواند کمک کند تا این بیماری را کنترل کنیم، بلکه می تواند تعیین کننده میزان انرژی مان در طول روز نیز باشد. هر قدر به رژیم غذایی و مواد غذایی که در طی روز مصرف می کنیم، توجه بیشتری داشته باشیم، انرژی و توان بیشتری برای انجام کارهای روزانه خود داریم.

نکته بسیار مهمی  که در خصوص رابطه و تغذیه و دیابت چیست، باید مورد توجه قرار گیرد، کامل بودن برنامه غذایی است. فردی که دیابت دارد، باید تمام گروه هایی غذایی را مصرف کند و از یک رژیم سالم و متوازن پیروی کند. اگر به پزشکان تغذیه مراجعه کنید، آنها با توجه به سن، میزان فعالیتی که در طول روز دارید، نیاز شما به کالری و همین طوری جنسیتتان، یک رژیم غذایی کامل برای شما تدوین می کنند. اگر می خواهید سالم زندگی کنید، باید تمام مواد غذایی مورد نیاز بدن را مصرف کنید و در کنار آن، از افراط و تفریط پرهیز کنید.

با کلینیک پایار بیشتر آشنا شویم :

کلینیک ارتوپد فنی پایار توسط محمد کفیلی لاریمی با شماره نظام پزشکی ا-پ-۹۷۲ با تخصص ارتوزیست و پروتزیست تاسیس گردیده است. مرکز ارتوپد فنی پایار با بیش از ۲۰ سال سابقه و همکاری با ارگان های خصوصی و دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران در عرصه ساخت و طراحی انواع پروتز و ارتز با بیش از ۲۵۰۰ مراجعه کننده راضی در کشور عزیزمان ایران و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس مشغول فعالیت است. از جمله خدمات ارتز و پروتز کلینیک پایار که ارائه می دهد، عبارتند از : پروتز انگشت پا ، پروتز زیر زانو و روی زانو ، پروتز بالای زانو ، پروتز لگن ، پروتز مچ پا ، پروتز مچ دست ، پروتز شانه ، پروتز آرنج (زیر آرنج و روی آرنج و بالای آرنج) ، پروتز انگشت دست ، پروتز چشم ، ارتز مچ پا ، ارتز زانو ، ارتز لگن ، ارتز دست ، ارتز شانه ، ارتز آرنج ، ارتز ستون فقرات ، ارتز  گردن (سر و گردن) و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *